Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

albo usługi mechaników "hakerów, bypas-erów" omijających filtr cząstek stałych

Akurat ci to już mają mnóstwo roboty, po 2tyg trzeba czekać do takiego dobrego speca ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Czyżby ściągniecie reparacji przez pis będzie wyglądało tak jak ściągnięcie wraku?

A przepraszam. Będzie tak wyglądało jak pozyskanie Leopardów od Niemiec w miejsce przekazanych Ukrainie T72. 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie wiem po co czekać w kolejkach do tych szpeców? Ludzie nie mają co z forsą robić?

Taniej jest wywalić wkład z DPF i zrobić podmiankę oprogramowania w samochodzie, niż montować nowy DPF ;) 

A jak samochód w dobrym stanie, to i bez DPF przejdzie badanie techniczne bez problemu. A i to co jest w  środku DPF jak sprzedasz, to już na połowę kosztów wystarczy ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

sprwdzić stan naile km . wam wystarczy 

U mnie w ciągniku cały czas wskaźnik pokazuje taki sam stan w zbiorniku.😂

Ja tak miałem z paliwem aż mi się polało na stacji po butach to teraz wyjeżdżam. Lenistwo. Z instrybutora leci samo a z beczki trzeba przepompować..

• Haha 1
Opublikowano

i na nowych badaniach diagnostycznych nie przejdzie , już były przymiarki zeby badać emisje spalin na przeglądach technicznych 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Taniej jest wywalić wkład z DPF i zrobić podmiankę oprogramowania w samochodzie, niż montować nowy DPF ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kużwa mi się już przytyka w CLS i mam nawet termin ustawiony. Ciekawe czy da się jeszcze wypłukać. Jak nie no to coś trza szukać.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

i na nowych badaniach diagnostycznych nie przejdzie , już były przymiarki zeby badać emisje spalin na przeglądach technicznych 

A dlaczego ma nie przejść skoro spełnia normy ?? xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
dysydent napisał:

3 minuty temu, mirro napisał:

Ale wzrośnie popyt na emulatory AD Blue🤣

albo usługi mechaników "hakerów, bypas-erów" omijających filtr cząstek stałych

Filter cząstek niepotrzebuje mocznika. Jak to się zwie? SCR? Najlepiej się sprawdza wywalenie wszystkiego... No i ciągnik zaczyna wyglądać jak ciągnik bo dizel musi dymić.

jarecki napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Czemu ma nie przejść? A jak oji chcą zbadać emisje cząstek bez postawienia auta na rolki? To nie tak siup. NOx y za to umią sprawdzać a to już inna para kaloszy niż DPF

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak samochód w dobrym stanie, to i bez DPF przejdzie badanie techniczne bez problemu. A i to co jest w  środku DPF jak sprzedasz, to już na połowę kosztów wystarczy ;) 

Bzdura. Taniej jest wyprać. Wyjąć tu i tu trzeba. Do tego masz prucie puchy plus spawanie i program. Ojciec wyprał w swoim aucie 100 tys zrobił i nic się nie dzieje. Nie każdy wkład ceramiczny z dpf sprzedasz za dobre pieniądze. Zależy od filtra. A przegląd przejść bez dpf ciężko. Większość ma szczęście, że tego na przeglądach nikt nie sprawdza. Bo połowa tych samochodów by nie dostała badań.

Oczywiście nie każdy się da wyprać. Ale większość tak. Niestety ludzie wolą wywalić więcej kasy na działania tych szpeców.

5 minut temu, mirro napisał:

Kużwa mi się już przytyka w CLS i mam nawet termin ustawiony. Ciekawe czy da się jeszcze wypłukać. Jak nie no to coś trza szukać.

U ojca dwa czy trzy lata temu prany za 400 zł. Zrobione ponad 100 tys i zero problemu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
mirro napisał:

Dwie rzeczy. Osady smoliste i osady twarde. Smoliste łatwo się wymyją i dobrze działa tabletka od zmywarki 🤪 Twarde to jak kamień kotłowy - trzeba rozpuszczać kwasem. Znajomek miksował rozmaitości i wyszło mu że najlepiej działa płyn do zakwaszania wody basenowej. Da się ale najlepiej puszkę rozpuszkować a jak puszka otwarta to najszybciej wkład wymienić...

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

CLS z silnikiem diesla 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Dwie rzeczy. Osady smoliste i osady twarde. Smoliste łatwo się wymyją i dobrze działa tabletka od zmywarki 🤪 Twarde to jak kamień kotłowy - trzeba rozpuszczać kwasem. Znajomek miksował rozmaitości i wyszło mu że najlepiej działa płyn do zakwaszania wody basenowej. Da się ale najlepiej puszkę rozpuszkować a jak puszka otwarta to najszybciej wkład wymienić...

Znajomy mechanik mył płynem do mycia wkładów kominkowych. Ale jak był problem u ojca i pytałem go czym mył. To powiedział mi, że sam tak nie wymyjesz. Zawieź do profesjonalisty. U ojca 100 tys km po myciu i zero problemów. A auto ma już 307 tys.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Aaaa bo DPFy najlepiej działają jak są w baterii redundantnej. Strumień spalin idzie czysty a wygrzewanie robi się elektrycznie. Jest taka prawda że większość tych macherów bierze za wycinkę kasę bo to łatwy szmal. Trudniej jest naprawić silnik i dać gwarancję bo zatkany filtr w prawidłowo użytkowanym motorze to objaw problemów silnika.

Opublikowano (edytowane)

Niemiecka swołocz  

Fbld19xXwAUjxgx?format=jpg&name=small

FbobxJFXEAEH2Da?format=png&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
jarecki napisał:

9 minut temu, mirro napisał:

CLS z silnikiem diesla 😁

Nima śmichu. 5litrówka szału nie robi. 3,5 litrówka jest dobra jak nowa a 3l diesel jedzie jak ta 3,5 litrówka a nie pali dużo... tylko korba czasem bokiem wywala. CLS AMG to moim zdaniem nieporozumienie bo takie to już są SLSy. Jak znam AMG to fajnie z początku ale potem wkurza bo twardy, bo pierdzi, bo niski...

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

Aaaa bo DPFy najlepiej działają jak są w baterii redundantnej. Strumień spalin idzie czysty a wygrzewanie robi się elektrycznie. Jest taka prawda że większość tych macherów bierze za wycinkę kasę bo to łatwy szmal. Trudniej jest naprawić silnik i dać gwarancję bo zatkany filtr w prawidłowo użytkowanym motorze to objaw problemów silnika.

Większość usterek jest prosta i łatwa do rozwiązania lub do przeciwdziałania. Dpf zapycha się od często nie właściwego paliwa lub oleju lub jazdy na zbyt krótkich odcinkach. często niesprawny egr też powoduje zapchanie.

To samo z ad blue. Często winna jest pompa czy zapchany kryształkami wtryskiwacz lub miejsce w którym jest on zamontowany. Do naprawy wystarczy gorąca woda. Ale oczywiście szpece kasują ludzi za niewiedzę po kilkaset zł lub więcej.

30 minut temu, Denwer napisał:

Niemiecka swołocz  

Fbld19xXwAUjxgx?format=jpg&name=small

FbobxJFXEAEH2Da?format=png&name=small

Widać, że ten twój Kos nawet w to nie wierzy. A co do opozycji to mało kto mówi, że jest przeciw. Większość wie i rozumie, że Niemcy nam wyrządzili dużo krzywd i powinni zapłacić. Ale większość też rozumie, ze to nigdy nie nastią. Bo Pis nie ma żadnych środków by Niemców do tego zmusić. Niemcy nie zapłacą nam ponad 10 letnich naszych budżetów. Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy z wielkości tych kwot. To budżet naszego kraju na 10 lat. Kto nam da tyle kasy?

Opublikowano

Podniesienie kwestii reparacji wojennych żaden rząd wcześniej nawet się nie zająknął dopiero Kaczyński ale dla oponentów to oczywiście gra przed wyborcza , ja nie znam żadnych umów i planów Marshala po wojennych i PIS powinien jak najszybciej żądać zwrotu za zniszczenie kraju w 2 wojnę nawet po to by wpłynąć na Niemcy aby nie blokowały środków z KPO .

• Haha 3
Opublikowano

z naszego grona to marecek i roman-ich przodkowie byli obywatelami III rzeszy 😂..nie wiem jak dokladnie granica w wielkopolsce przebiegala wiec jeszcze paru by sie znalazlo 😂.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

-kto wierzy ze dostanie my te reparacje

NO TY OGŁUPKU, zapamiętaj , są tylko głupki bez nazwy.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

spełnia normy ??

🤣bez filtra🤣zależy jaki diagnosta bada

Edytowane przez witejus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v