Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

normalnie dla zwyklego rolnika ryczałtowego , ide dalej jakby się rolnicy zrzeszyli to by mogli i ze 20 gr miec rabat wystarczy 10 tys rolników , nawet prenumerując TPR jest 8 czy 10 gr 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

normalnie dla zwyklego rolnika ryczałtowego , ide dalej jakby się rolnicy zrzeszyli to by mogli i ze 20 gr miec rabat wystarczy 10 tys rolników , nawet prenumerując TPR jest 8 czy 10 gr 

w dokumentach wymagane jest nadanie NIP

jakby się rolnicy zrzeszyli i mieli wpływ na ceny paliw, to rząd dawno by na taczkach wywieźli

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Poszukaj u Siebie stacji Orlen , nie w kazdej da sie założyć kartę to chyba musi być stacja orlenowska a nie franczyzna , ja wyrobiłem na stacji orlen łochów  a czy potrzebny jest nr . NIP to i tak kazdy chyba ma ale mozliwe ze jest potrzebny bo na orlen podaje sie nr . NIP do faktury tak mają lepszą identyfikacje bo wpisuje w komp. i jest  , na innych stacjach podaje sie imie i nazwisko i adres ale w orlem na nr NIP 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

akby się rolnicy zrzeszyli i mieli wpływ na ceny paliw, to rząd dawno by na taczkach wywieźli

Nareszcie trafna diagnoza.

35 minut temu, jarecki napisał:

z tymi rabatami dla ksiezy to pod publike bo kzdy ma tam rabat , rolnicy -10 gr , przedsiebiorcy 10-20 gr jak pamietam 

A jakbym wszedł na stację i rzucił do kasjerki "Daj mi rabat na misjonarza baby"😂

• Haha 1
Opublikowano

Kwas ujawnia co mu Putin , powiedział . 

Aleksander Kwaśniewski w rozmowie z Wirtualną Polską ujawnił, co przed laty usłyszał od Władimira Putina. To znamienne słowa, jeśli porówna się je z obecną polityką forsowana przez Rosję.

– Nie ma dziś wątpliwości, że kraje UE, na czele z Niemcami, zbyt mocno zaufały temu, co mówiła Rosja, co mówił Putin – podkreślił.

Kwaśniewski przypomniał w tym kontekście swoją dawną rozmowę z Władimirem Putinem. Prezydent Rosji miał wówczas użyć historycznego argumentu. – Użył pewnego argumentu, którego – jestem pewien – używał także w rozmowach z innymi przywódcami: „Rosja jest niezwykle uczciwym partnerem, jeśli chodzi o dostawy ropy, bo musisz to wiedzieć, że czołgi niemieckie, jak zaczęła się inwazja w 1941 roku na ZSRR, też jechały na ropie rosyjskiej” – podkreślił.

W opinii byłego prezydenta, Rosja wytworzyła w niektórych krajach przekonanie, że nie będzie wykorzystywać surowców do realizacji swojej polityki. Czas pokazał, że jest zupełnie inaczej.

– Rosjanie nigdy nie zrezygnowali i nie zrezygnują z tego, żeby traktować ropę i gaz jako broń. Szczególnie broń polityczną. Myśmy się o tym wielokrotnie przekonywali choćby w PRL, o czym później zapomniano – zauważył.

W tym kontekście przypomniał o strategii Angeli Merkel, która usiłowała „ucywilizować Rosję”. – Uwierzyła w to, że mogą tam zajść pozytywne procesy, które zmienią to państwo. I to okazało się naiwnością. Rosja nie stanie się demokratycznym państwem ani za mojego, ani za pana życia – powiedział.

Opublikowano
jahooo napisał:

4 minuty temu, jarecki napisał:

w dokumentach wymagane jest nadanie NIP

jakby się rolnicy zrzeszyli i mieli wpływ na ceny paliw, to rząd dawno by na taczkach wywieźli

Ja mam kartę WOT i też jest osiem groszy. Jeszcze nie używałem... Kazali pobrać to wziąłem.

jarecki napisał:

może by szybciej w burdelu na ,, misjonarza '' rabat dały 😆

Też pasuje...

Opublikowano (edytowane)

a podali gdzie o ile klechy taniej na tym Orlenie tankują? pytam bo nie natrafiłem
bo Wy tu tak o jakichś nędznych 10gr na litrze co taka to fortuna że więcej oszukają niż sprezentują bo - nie wiem jak teraz - ale orlenowskich litrów więcej w bak się mieściło niż... tu nie będę kryptoreklamy robił czyich jak my do Holandii przez szkopowo jeździli jakieś trzy lata temu no ale stacje te same i ludzie na nich też tak że... no nie wiem jak teraz choć wątpię o poprawie
może to ukryty podatek wyznaniowy jaki jest, w naturze?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ksieza maja 20 groszy znizki.

wczoraj gdy cie w polscacie pokazywali to nie widziales 🤣.

krok coskiepsko wyglada-dzisiaj mi sie mignal  w polsacie gdy mowil ze dal swoim dziennikarzom wolna reke i moga mowic co chca bez cenzury.

teraz zmienilem dostawce tv i prawie caly polsat ma odkodowany.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

tak jak cały rok nie da się tego zgniłego jadu w telewizjach oglądać to jeszcze zaczyna się "chryszmasowanie" w radio i o wymioty różne dzwoneczki i inna choinkowa chała może przyprawić i tak qwa będzie przez cały grudzień
jak dla mnie to tego miesiąca mogło by nie być wcale zważywszy i aurę pogodową, i obłęd bożonarodzeniowy

i dziwić się że ludzie wojny wszczynają

ja rozumiem dwa, góra trzy dni ale nie trzydzieści trzy bo jak tak dalej pójdzie to się okaże że Chrystus krócej żył niż się rodził

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

ja rozumiem dwa, góra trzy dni ale nie trzydzieści trzy

To już z początkiem listopada się zaczyna, jeszcze świeczki na grobach nie zdążą zgasnąć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał:

to nie moje klimaty..

a coś kojarzę

xD !

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

Niemcy chcą być gwarantem pokoju w Europie
ponury żart jakiś?

W zasadzie to Niemcom zależy najbardziej na utrzymaniu pokoju, bo rozumieją powiązania z gospodarką.😂 Kazać PiSowcom byc gwarantem, to dopiero byłby żart.🤣

Opublikowano (edytowane)

nno
pisowcy to tak pokoju bronią że aby to udowodnić gotowi o to kto ma być (lepszym) strażnikiem pokoju gotowi przeciw każdemu zwłaszcza Niemcom pójść na wojnę

Macron tak się przejął że kacapom chce gwarancje dawać pono sztolec też
Mówią że ja nie upilnują to pisowcy gotowi rosję też  zdewastować, tylko jak skończą z Polską a nie dużo już im zostało

gdybym wiedział że przyjdzie mi żyć w tak po..anych czasach to ...

no na razie to jeszcze nie wiem co :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No właśnie, przecież im kazali. Bo chcieli teleportować Patrioty na Ukrainę.😂

10 minut temu, dysydent napisał:

Mówią że ja nie upilnują to pisowcy gotowi rosję też  zdewastować, tylko jak skończą z Polską a nie dużo już im zostało

No to może skłonić ruskich do rokowań pokojowych. 🤣

Opublikowano

Wy tu sobie żarciki robicie a słyszeliście jak Szoj(y)gu odpowiedział na pytanie kiedy skończy się wojna?kiedy zabijemy ostatniego Ukraińca, Polaka, najemnika, ciekawe kto będzie tym ostatnim.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v