Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

kłopotliwe to już jest skoro nawet nie wiedzą co to byl a podobno tak skrupulatnie monitorują przestrzeń powietrzną to widać jakoś nie skoro przeoczyli

Zasada jest prosta. Aby nic nie wleciało do Polski z nad Ukrainy albo Białorusi należy to zestrzelić nad Ukrainą albo Białorusią. Innego rozwiązania nie ma.

Opublikowano
ws71 napisał:

13 minut temu, Desperado napisał:

Dać Ukraińcom broń dalekiego zasięgu i w tri miga zrobią z ruskimi porządek.   :P

Pojawiają się spekulację że to właśnie rakieta? systemu S-300 tam spadła[niekoniecznie rosyjska]

Uuu aby s300 walła na ziemi to trzeba ją tak zaprogramować...

Opublikowano

Mirro, czy jest możliwe ze nie widzieli tego na radarach. Obstawiam że nasze i NATOwskie radary  widzą na kilkaset km w głąb upainy więc nad czym tu się głowić? 

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

tak na prawdę czyżby nie wiedzieli co w przestrzeń natowską wlatuje i wiedzieli o tym że nie wiedzą?... w sumie - to pytanie retoryczne :P

A może nie mieli czym, tego piznąć?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Zasada jest prosta. Aby nic nie wleciało do Polski z nad Ukrainy albo Białorusi należy to zestrzelić nad Ukrainą albo Białorusią. Innego rozwiązania nie ma.

ja nie kontestuję że wleciało a tylko że nikt nikt o tym nic nie wie choćby skąd wleciało.
Systemy "wczesnego ostrzegania" zatem polegają na liczeniu lejów po wybuchach nie później niż doba od trafienia?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 4
Opublikowano
Ulman napisał:

Mirro, czy jest możliwe ze nie widzieli tego na radarach. Obstawiam że nasze i NATOwskie radary  widzą na kilkaset km w głąb upainy więc nad czym tu się głowić? 

nie widzą ze względu na horyzont radarowy a AWACS żaden dawno nie fruwał.

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Naładować to ty możesz telefon albo obornik na rozrzutnik 

To 10 km ode mnie i mamy tu lokalnie niezły ubaw z tej sensacji.

Ubaw że dwóch ludzi zginęło ?

11 minut temu, Leszy napisał:

Ponoć dwie osoby nie żyją, więc słaby ten ubaw. 

Przecież to idiota

Opublikowano
Leszy napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Uuu aby s300 walła na ziemi to trzeba ją tak zaprogramować...

jak się zabłąka to ulega autodestrukcji? 

Tak. Wykorzystuje się system autodestrukcji do odpalenia na ziemi po przeprogramowaniu toru lotu...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

od 15:40 jeszcze nic dokladnie nie ustalili ??

na fb onuce tez smierdza ze to prowokacja...

A w lodówce , garażu,  za rogiem, pod łóżkiem też się te onuce na ciebie czają? Też cie osaczają? 

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Ulman napisał:

Mirro, czy jest możliwe ze nie widzieli tego na radarach.

Manewrującego mogli nie widzieć. 

Ten co to go mogli nie widzieć przestawilby ciagnik z przyczepą bliżej Ulmana jak sądzę...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

ja nie kontestuję że wleciało a tylko że nikt nikt o tym nic nie wie choćby skąd wleciało.

Odpowiedź która by zaspokoiła Twoją ciekawość raczej nie powinna znaleźć się na forum publicznym. 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Ten co to go mogli nie widzieć przestawilby ciagnik z przyczepą bliżej Ulmana jak sądzę...

Amerykanie w pierwszej wersji podali że to było ustrojstwo typu Cruise.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Tak. Wykorzystuje się system autodestrukcji do odpalenia na ziemi po przeprogramowaniu toru lotu...

Czyli ktoś musi to zrobić. Błąd ludzki???

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

jak wszystkie na froncik pójdą. 

a to tam internetu nie bedzie?    łooojj...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v