Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

To są  roszczeniowe grupy  które swoja siłę czerpią z liczebności. Rad niech udzielają ale możesz je olać chyba że szantażem bedą chcieli coś osiągnąć.

Jak masz odpowiednią siłę to osiągniesz co chcesz. Komunizm to zbrodniczy, idiotyczny  system polityczny. Jednak jak wystarczająca ilość ludzi uzna, że jest pokrzywdzona, to będą wstanie obalić każdy inny rząd. Jeśli związki się okażą silniejsze niż właściciel to tez osiągną co chcą. Co więcej, to jest rzecz całkowicie naturalna. Jeśli ktoś będzie głodny  z powodu swych złych decyzji, to będzie w stanie zabrać jedzenie tym którzy je roztropnie zgromadzili. Możesz ich nazywać roszczeniowymi złodziejami, tępakami itd. ale oni i tak to zrobią.    

Opublikowano

Ja wczoraj byłem świadkiem tego super zachowania Ukraińców w wieku takich około 60 lat w Łomży w Mcdonald. No poprostu należało by się przyłożyć w morde po kolei. Rozumiem że młode dziewczyny w wieku około 20 lat są ładne i jest na czym oko zawiesić ale hamskie teksty chyba jednak nie wypada mówić. A gdy pracownik zwrócił im uwagę żeby się zachowywali to powiedzieli że oni z Ukrainy i dalej to samo.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba będzie swołocz kultury uczyć wszelkimi mozliwymi sposobami. Od wieków nasi królowie, magnaci i szlachta wiedziała że trzeba ich trzymać za mordę i regularnie kopać w d*pę. Nic się nie zmieniło i dlatego użalanie się nad nimi jest koszmarnym błędem.  

6 minut temu, Leszy napisał:

Jak masz odpowiednią siłę to osiągniesz co chcesz. Komunizm to zbrodniczy, idiotyczny  system polityczny. Jednak jak wystarczająca ilość ludzi uzna, że jest pokrzywdzona, to będą wstanie obalić każdy inny rząd. Jeśli związki się okażą silniejsze niż właściciel to tez osiągną co chcą. Co więcej, to jest rzecz całkowicie naturalna. Jeśli ktoś będzie głodny  z powodu swych złych decyzji, to będzie w stanie zabrać jedzenie tym którzy je roztropnie zgromadzili. Możesz ich nazywać roszczeniowymi złodziejami, tępakami itd. ale oni i tak to zrobią.    

Jeśli tak się przydarzy to należy związki natychmiast rozpędzić a prowodyrów wyrzucić na zbity pysk

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Trzeba będzie swołocz kultury uczyć wszelkimi mozliwymi sposobami. Od wieków nasi królowie, magnaci i szlachta wiedziała że trzeba ich trzymac za morde i regularnie kopać w d*pę.

jak Hitler normalnie. podludzi sobie znalazłeś?

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Życie z czasem zaczną przeszkadzać i dokuczać. Zacznie dochodzić do napięć. Ci co w mieszkaniach trzymają zechcą się w końcu pozbyć.

Opublikowano
53 minuty temu, Ulman napisał:

To są  roszczeniowe grupy  które swoja siłę czerpią z liczebności.

Chłopy na hali też są taką grupą i uwierz jak zgaśnie światło taką mają siłę przebicia że nie jeden L-4 dłuższe niż miesiąc miał. 

Opublikowano

Oglądając TVN albo inne wiadomosci ewentualnie przeglądając portale internetowe można odnieść wrażenie że Ukraina za moment zdobędzie Moskwę a Rosjanie na kolanach będą błagać o litość. Staram się od dwóch tygodni nie oglądać wiadomosci ale akurat chwilę przełaczylem to normalna sieczka. Bylem się dzisiaj przejechać na motorze to nasi w domach siedzą a całe rodziny Ukraińców po drogach chodzą i nie są to samotne matki z dziećmi. 

Opublikowano (edytowane)

No i zwykle osiągają co chcą. 

Co do demokracji w firmie to tylko w tych rodzinnych firmach lub z jakimś psycholem, szef nie liczy się ze zdaniem pracownika.  

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

Chłopy na hali też są taką grupą i uwierz jak zgaśnie światło taką mają siłę przebicia że nie jeden L-4 dłuższe niż miesiąc miał. 

Ale ukraincy czy nasi na to l4 szli?

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

No i zwykle osiągają co chcą. 

Co do demokracji w firmie to tylko w tych rodzinnych firma lub z jakimś psycholem szef nie liczy się ze zdaniem pracownika.  

Pracownik nie jest od zarzadzania w firmie. Jesli pracownikowi tak sie wydaje to trzeba mu uświadomić kto dla kogo pracuje a jak nie zrozumie to się go pozbyć. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jesli pracownikowi tak sie wydaje to trzeba mu uświadomić kto dla kogo pracuje a jak nie zrozumie to się go pozbyć. 

Pracownik obecnie mówi ci dowiedzenia sam i to ty zostajesz na lodzie. Człowieku mamy rok 2022 nie 2002. Do tego nie radził bym uświadamiać pracownika w końcu trafisz na świadomego i może skończyć się gipsem. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Pracownik nie jest od zarzadzania w firmie. Jesli pracownikowi tak sie wydaje to trzeba mu uświadomić kto dla kogo pracuje a jak nie zrozumie to się go pozbyć. 

Widzisz, normalne firmy starają się wykorzystać wiedzę , doświadczenie i pomysły pracowników, aby osiągnać przewagę rynkową.  Ty niestety ze swoimi poglądami jestez wzarządzaniu jakieś 20 lat do tyłu, prezentujesz typowe cechy "polskiej" myśli zarządzającej z początku transformacji, żywcem wzięte z XIX wieku

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Masz inne zdanie? Dałbyś pracownikom decydować o twojej firmie?

z pewnością nie traktował bym jak własności.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Pracownik obecnie mówi ci dowiedzenia sam i to ty zostajesz na lodzie. Człowieku mamy rok 2022 nie 2002. Do tego nie radził bym uświadamiać pracownika w końcu trafisz na świadomego i może skończyć się gipsem. 

Czy ty pracujesz również na etacie? Mam wrażenie że patrzysz z roszczeniowego robotniczego punktu widzenia. Twierdzisz że najoczywistsza prawda że robotnik jest do roboty może u niego wywołać agresję? Bunt mas robotniczych? Komuna sie kłania😆

Opublikowano

a Tobie era niewolnictwa się marzy. z takim podejściem nigdy dobrego pracownika nie znajdziesz. z naciskiem na dobrego.

Opublikowano

Tak pracuje, jestem kierownikiem. Mam pod sobą około 10 osób. Patrzę z realnego stanowiska gdzie w firmie spędzasz przynajmniej 8h dziennie, w robocie ekipa ma być zadowolona ma pracować i żartować. Jak przychodzisz do roboty za karę to nic z tego nie będzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v