Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A inne partie to nie kradły...

Kradły. Ale pis w tej dziedzinie wyznaczył totalnie nowe standardy. Nikt wcześniej nie przelewał pieniędzy z państwa czy s[państwowych spółek milionami na fundacje z których potem on sam lub jego bliscy czerpali zyski. Nikt jak Szumowcy nie przyznawał sobie gigantycznych dotacji będąc samemu w komisji przyznającej i biorąc do swoich spółek. Naprawdę pis tutaj nie ma konkurencji. O zakupach respiratorów czy maseczek od ludzi tym się nie zajmujących z wielomilionowymi zyskami też żadna inna partia nawet nie śniła.

Opublikowano
racyl napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

no bo Widzisz Racyl ja mam inne podejscie do życia , w polsce zakazana jest eutanzja a ile % samobujstw to jest ucieczka przed chorobą ?   Pytanie czy jest sens leczenia i dawanie nadziei skoro i tak wiadomo że leczenie nie pomoze moge isc dalej czy przedłuzenia okresu oczekiwaniana smierć jest zasadne i patrzenie jak dziecko się męczy .

Nie wrzucaj ludzi którzy nie chcą żyć z tymi co są u progu dopiero tego życia.

Dobrze, że nie żyjesz w Jemenie...

mirro napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Warto to się nie poddawać.

Prosiłem żeby nie odpowiadać.

A ja mówiłem, że nie zawsze się stosuję.

Opublikowano

Komendant PSP apelował dziś w polsacie do prywatnych przewodników o autobusy. Morawiecki powiedział dziś rano wprost, że budżet nie ma na to pieniędzy. Widać to co pisałem. Rząd pisu w kwestii pomocy wszystko zrzuca na prywatnych ludzi samorządy i prywatne firmy. Sam się nie wychyla i płacić za to nie chce.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ci z za płota mają w genach prace i w kulturze ukraińskiej też jest praca , a ci ciemniejsi są inaczej wychowani oni tez w niemczech zostali zagospodarowani ale nie bedą pracować za miskie ryżu .

Jarek tu masz rację , mimo że niezbyt ich lubię bo historia jest jaka jest i nie są zbyt przyjaźni   , to do roboty się garną , znajomy ma firmę budowlaną i stawia bloki , wcześniej miał Polaków to albo pijaczki albo nygusy  , później zatrudniać zaczoł Ukraińców ,to nawet w sobotę jadą żeby robić mimo że on każe im brać wolne i nie ma żadnych problemów a na robocie się znają 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertb napisał:

Ty na poważnie to piszesz ?

A przypomnij sobie jak było z pandemią koronawirusa. Mało osób się zabiło bo zainwestowało w gastronomię lub inne branże i nie mieli na spłatę kredytu. Bo ja słyszałem o wielu takich przypadkach. I chyba nie zdajesz sobie sprawy jak będzie wyglądać rynek pracy gdy według ich szacowań przyjedzie do Polski 4 miliony uchodźców. 

Edytowane przez dejmian90
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dejmian90 napisał:

I chyba nie zdajesz sobie sprawy jak będzie wyglądać rynek pracy gdy według ich szacowań przyjedzie do Polski 4 miliony uchodźców. 

Wszystko będzie dobrze jeśli ktoś nie ogłosi kryzysu, albo nie każe zaciskać pasa. Uwierz ćwiczone przynajmniej 4 razy w moim krótkim życiu. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Komendant PSP apelował dziś w polsacie do prywatnych przewodników o autobusy. Morawiecki powiedział dziś rano wprost, że budżet nie ma na to pieniędzy. Widać to co pisałem. Rząd pisu w kwestii pomocy wszystko zrzuca na prywatnych ludzi samorządy i prywatne firmy. Sam się nie wychyla i płacić za to nie chce.

Budzet jest pusty jak bęben, kasa z zachodu nie spływa, za chwile zacznie sie recesja i problemy gospodarcze i sie ten lewicowy bajzel zawali. Na razie są tematy zastępcze i lud się czym innym interesuje ale kiedyś to sie skończy i dojdzie do głów że mają gorzej niż 10 lat temu a te cuda gospodarcze PIS to tylko w TVPis

• Like 1
Opublikowano

Mówi się o tworzeniu klas ukraińskich w szkołach,i tu pytanie ,czego będą uczyć tych dzieci?Czy tego że Bandera ,Szuchewycz to narodowi bohaterowie,na lekcjach historii,czy Ukrainy po Tarnów na lekcjach geografii ,jak chcą niektóre grupy na UKRAINIE?Przecież nauczanie na terenie Polski o Banderze na terenie Polski przez ukraińców to jawne naplucie na groby pomordowanych.

• Like 2
Opublikowano

moja corka 4 lata chodzilo do klasy gdzie miala 15 ukraincow i uczyli sie tym samym programem co polacy.

bandera byl takim samym bohaterem ja zolnierze wykleci czy bandyci z nsz...... on chcila ukrainy tylko dla ukraincow oni polski tylko dla polakow,chyba warto przypomniec ze w obozie koncentracyjnym siedzial pare lat- raczej trudno byloby stamtad czymkolwiek kierowac.

ulman pit-38 juz zlozyles ?? jak rozliczasz zarobki z leningradu ?? po jakim kursie rubla😂.

armia radziecka zaczyna przegywac czy co bo od rana ruskie trolle atakuja -nie ogladalem jeszcze tv.....

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

warto przypomniec ze w obozie koncentracyjnym siedzial pare lat- raczej trudno byloby stamtad czymkolwiek kierowac.

Warto przypomnieć w jakich warunkach siedział i co tam robił.On chciał Ukrainy dla ukraińców i dlatego z jego rozkazu wymordowano ok 100tys Polaków a nawet ukraińców którzy sprzyjali Polakom.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

ONZ szacuje, że Ukrainę opuści 4 do 5 mln uchodźców. Większość trafi do Polski. W latach 2015 - 2016 Niemcy przyjęły 1,2 mln. Myśmy tyle przyjęli w tydzień. Rozumiesz, że większość z tych 4 - 5 mln trafi do nas. I co? Skąd Pinokio i reszta weźmie na to kasę skoro w 2015 pluli na UE, że ta chce pomagać krajom południa Europy. I co teraz Pinokio i pis pojedzie do UE skamleć o kasę. Mam nadzieję, że UE da ale wypomni tumanom jacy sami byli i jak chcieli innym pomagać.

Ty naprawdę  jesteś  debilem  i  ruskim trollem   skutecznie  to  cały  czas  powtarzasz  swoją   pro kremlowską  propagandą.

Ukraińcy  uciekają  przed  wojną   są  to  głównie  kobiety  i  dzieci  i  NASZYM  OBOWIĄZKIEM  JEST  IM  POMÓC      a porównywanie  ich  do  nielegalnych  migrantów  ekonomicznych   pędzących  na zachód  za socjalem  pokazuje  że jesteś  trollem  putina.

Dla  twojej wiedzy  bo  widać  że  w szczujni  putinowskiej  ci  nie powiedzieli  to  UE  już  zapowiedziała  500 mln  Euro  na  uchodźców  z Ukrainy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Ty naprawdę  jesteś  debilem  i  ruskim trollem   skutecznie  to  cały  czas  powtarzasz  swoją   pro kremlowską  propagandą.

Ukraińcy  uciekają  przed  wojną   są  to  głównie  kobiety  i  dzieci  i  NASZYM  OBOWIĄZKIEM  JEST  IM  POMÓC      a porównywanie  ich  do  nielegalnych  migrantów  ekonomicznych   pędzących  na zachód  za socjalem  pokazuje  że jesteś  trollem  putina.

Dla  twojej wiedzy  bo  widać  że  w szczujni  putinowskiej  ci  nie powiedzieli  to  UE  już  zapowiedziała  500 mln  Euro  na  uchodźców  z Ukrainy. 

Nie wytłumaczysz tego - oni to robią dla kasy albo z bezgranicznej głupoty, beznadziejne przypadki.

Opublikowano (edytowane)

kolejny chory psychicznie ? paru zniknelo wiec pojawil sie nowy morion

witejus-sachsenhausen to byl rzeczywiscie kurort.. z niejakim roweckim siedzial -slyszales o nim ?? 

kazda taka dyskusja powinna sie zaczynac  od slow  „Ja was przepraszam, panowie. Ja was bardzo przepraszam. Tak nie miało być”.

pilsudski zdradzil ukraine 100 lat temu-tym razem jest inaczej.

moze historia czasami kogos nauczy

https://joemonster.org/art/63284/Wpadki_i_wypadki_Rosjan_podczas_trwajacej_wojny_w_Ukrainie_IV_dodatkowo_prawdopodobnie_fejki_i_rosyjska_propaganda

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Piłsudski zostawił Ukrainę samą, a Anglia i Francja popchnęły ją w ręce Rosji Sowieckiej. Staliśmy przed alternatywą - albo wymuszony pokój z ZSRR i rezygnacja ze wspierania URL, albo wojna na dwa fronty z Niemcami i Rosją , bez pomocy aliantów

Opublikowano

coraz czescie słychać o pomocy finansowej dla ukrainy , to raczej w formie pożyczek , ja przypomne że po drugiej wojnie swiatowej pieniądze japońskie przetrzymywane w bankach zagranicznych zostały przekazne na odszkodowania krajom zniszczonym przez japonców wiec czy te mld $ rosyjskich oligarchów nie powinny być przeznaczone na odbudowe ukrainy lub na zakup uzbrojenia obecnie ?

Opublikowano
37 minut temu, Denwer napisał:

Już Ci pisałem na ten temat wiec nie rób z siebie kompletnego idioty .

Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

Przypominam że nie było by Bandery i innych gdyby nie nasi przyjaciele Niemcy ;] 

Taaa, zawsze wina Miemiec a on biedny niewinny😆 Nie wiedział co czyni gdy z nimi współpracował. 

Opublikowano

Ja to sobie, z zaciekawieniem poczytam wasze dyskusje za 3-6msc 🤪

Będe miał ciekawe porównanie to tego co teraz😄

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Denwer napisał:

Debilem to sam jesteś bo nawet nie rozumiesz czytanego tekstu. Pogrubiona czcionka nie pomoże ci propagować dalej swojej głupoty. Gdzie ja debilu pisze by nie pomagać Ukraińcom? Ja ci opisuje debilu fakty jakie miały miejsce w 2015 roku i jakie mają miejsce teraz. Od 2015 roku do Europy uciekali np migranci z Syrii z Libii gdzie była wojna tak jak na Ukrainie. I PL nie chciała ich brać. Więc nie pisz kłamstw kłamco, że to byli sami emigranci ekonomiczni.

Tak wiem, że UE szykuje kasę. I nawet pisałem, że mam nadzieję, że ją Polakom da. Ale pewnie i wypomni jacy to byliśmy chętni pomagać w 2015 roku i potem innym uchodźcom wojennym. A raczej jaki pis był chętny. Ja ci ruski trolu opisuję fakty jakie mają miejsce.

Teraz rząd bazuje na pomocy prywatnej i samorządowej. Rząd się nie wychyla bo jak dzisiaj Morawiecki powiedział rano nie ma pieniędzy. Bo ma swoje zadanie budżetowe.

Drugi fakt debilu jest taki, że w spec ustawie o pomocy Ukraińcom pis umieścił zapisy o bezkarności urzędniczej. Jak przy kowidzie. Czyli możemy spodziewać się wałków i przekrętów jak przy kowidzie.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v