Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

To jeśli na zbrojne nikt się nie zdecyduje,to ekonomiczne ,,sankcje"🤣😰Putin ma w d*pie .On na tę okoliczność dawno się zabezpieczył.Czyli spokojnie zrealizuje to co zaplanował.

Wczoraj mówił o tym, a żeby było śmieszniej Niemcy Włochy i jeszcze jakiś kraj nie zgodziły się na odcięcie Rosji całkowicie od transakcji międzynarodowych i najbardziej dotkliwych sankcji🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Czytam sobie rano wiadomości.

W jednym tekst o tym, że atakowany jest kijów i ile do tej pory jest ofiar, a koleiny o sankcjach, z komentarzem min co do swiftu

"jednomyślności w stosunku do tego bardzo daleko posuniętego działania związanego z systemem płatniczym nie było"

Jak to wszystko czytam, to odnoszę nieodparte wrażenie, że Ukraina została z miejsca poświęcona. A żeby zachód zgodził się na jakieś "bardzo daleko posuniete działania" to chyba musiałby Putin, za pomocą armii, zapukać im do domów.

te dni teraz to jedne z najbardziej haniebnych w historii ludzkości jakie znam
całej ludzkości bo i  rosjanin od wczoraj jest jeszcze gorszą kategorią człowieka niż był wcześniej a i cała reszta tylko udowodniła że żyje na tej planecie niepotrzebnie

z resztą ja sam nie mam wiele przeciw że potomkowie banderowców sami doswiadczają bezsilności i nieuzasadnionej przemocy dla tego

10 godzin temu, hubertb napisał:

Tak sobie czytam i doszedłem do wniosku że co niektórzy uważają że inwazja Władka to wina PiS. Układam po kolei cegiełki ale jakoś mnie się to nie klei. 

można śmiało uznać ze wine ponoszą też politycy a PiS może i udają kółko różańcowe ale to takie same sku..yny jak ten putin wszystkie trumpy bideny hujepingi etc etc

ani sprawiedliwość nie istnieje ani człowiek zachowuje się rozumnie czy z natury uczciwie  a ja szczerze powiem jako człowiek - nawet mnie cieszy że teraz łatwiej usprawiedliwić przed samym sobą skrzywdzenie rosjanina czy ich wszystkich z eksterminacją włącznie a PiS gdyby mógł tylko to pierwszy by "guzik" nacisnął czego nie ukrywał jak mało kto konfrontację stawiając najwyżej w hierarchii rozwiązywania sporów

na miejscu kacapów kogo bardziej byś się bał? PiSu czy Tuska, Kwaśniewskiego i całej reszty postkomunistycznej strony? tamci przynajmniej udowodnili że nawet jeśli mogą to nie nadużyją siły a jakie wrażenie robi PiS?

mam nadzieję że odsłoniłem Ci parę "cegiełek" z kurzu pisowskiej propagandy i niewiele oni lepsi od putina tylko gó...no mogą ale potwory to większe od tych których tak chętnie sami potworami nazywają

<pisał potwór samoświadomy nie udający przynajmniej świętego>

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Kufa. Młode pokolenie nie garnie się do roboty a ogrom z niego to lewusy a Ty się pytasz? Panantoni wystawił halę koło mnie. Prawie jak amejzon to kto tam będzie robił? W ludziach za dużo radia i telewizji - paliwo u mnie we wsi wykupili...

Mlode pokolenie pracuje , tylko nie chce robić za najniższą krajową jak mają inne możliwosci . 

Opublikowano (edytowane)

Kółko różańcowe dobre, dobre! Powiem ci że mało która partia w mało którym kraju tyle zmieniła przez dwie kadencje. A  tymczasem w ONZ zabawa rozdają miliony i popierają Ukrainę- kiedy pojadą pomóc jeszcze nie wiedzą. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Kółko różańcowe dobre, dobre! Powiem ci że mało która partia w mało którym kraju tyle zmieniła przez dwie kadencje. 

nnno qwa cofnąć państwo zlaickiego do wyznaniowego o kilka wieków to rzeczywiście mało która ma takie efekty

a cóż takiego polityk może zrobić?  to darmozjad w nazbyt dużej liczbie równie szkodliwy jak inne rodzaje mafinych organizacji przestępczych

to myśmy zrobili  i poprzednie pokolenia. To co w okół to kumulacja unikania destrukcji przez wystarczająco długi czas i nie jest to zasługa jakiegoś PO czy PiSu 
efekty zniszczenia ujawniają się natychmiast a efekty kreacji z dużym opóźnieniem no i jakie efekty widzisz wokół?
a nie zaprzeczysz że to dopiero początek bo teraz będziemy mieli wroga na większości długości swoich granic i tym trudniej będzie prosperować jako państewko peryferyjne skłócone na własne życzenie  z największym potworem obecnej epoki a świat właśnie pokazuje jak broni zbędnych słabeuszy

Nawet jeśli za PiSu coś tam i zbudowano to podłożono dynamit już pod same fundamenty

z jakiej pozycji teraz dogadasz się z rosją?
niestety ale jesteśmy skazani na porażkę w takim układzie w jaki wpakował nas PiS i jednego przynajmniej trudno demagogią propagandową ukryć - stan po rządach jakiej partii w ostatniej historii niesie najwięcej zagrożeń na przyszłość?

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

SLD wypinało poślady i nie było lepiej. Rosja z nami nie chce się dogadywać skąd taki głupi pomysł? 

Opublikowano (edytowane)

ja z Tobą też nie bo z góry zakładasz agresję wobec wszystkiego co nie uznajesz za swoje.

no to jak? Kijów już opanowany czy jeszcze kacapy się guzdrają?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

nnno qwa cofnąć państwo zlaickiego do wyznaniowego o kilka wieków to rzeczywiście mało która ma takie efekty

Eee no panie nie przesadzaj , gdzie tam znów takie zmiany , bo nie widać , że aborcji nie ma ... Biskupi w rządzie też nie siedzą 

A propos naszych prywatnych spraw , to ja ręke nadal wyciąga na zgodę 🤝 wybaczam i proszę o wybaczenie 🙂

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

a tak ogólnie pomijając polskie to z jakiej pozycji inne kraje dogadują sie z rosją ? czyż nie chodzi tylko o biznes i dobre interesy dla rosji chiny troche trzymaja rosje na dystans i nie uzależniają sie od rosyjskiego gazu i ropy a pytanie czy europa jest uzalezniona od rosyjskiego gazu i które kraje bo to tez nie dokońca jest kilka krajów przedeszystkim niemcy bo są najwiekszą gospodarką unni  

Opublikowano

a ja uważam że uczestnictwo w nord stream było nam nie potrzebne , przecież i tak rząd PO TAKŻE zakładał dywesyfikacje dostaw gazu więc mam gazociąg i po co nam był kolejny z rosji 

Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

Kółko różańcowe dobre, dobre! Powiem ci że mało która partia w mało którym kraju tyle zmieniła przez dwie kadencje. A  tymczasem w ONZ zabawa rozdają miliony i popierają Ukrainę- kiedy pojadą pomóc jeszcze nie wiedzą. 

Tak.... Pis- bolszewia na całego 

Wstyd i tyle. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

popatrzcie kto zalajkowal posty ruskiego agenta-antyszczepionkowe pojeby........

0_1_111613_Jebac_ruskich_przez_amb00.jpg

Jest w tym pewna racja. Nie masz żadnych argumentów na nawet najprostsze pytania czy tezy.

11 minut temu, hubertb napisał:

No jak z jakiej? Przed rozmowami kupują wazelinę. Musimy rozgraniczyć interesy z ROSJA i interesy z ROSJANAMI. Różnice są olbrzymie. 

O czym ty piszesz? 

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

powtórzę kolejny raz - trzeba było współuczestniczyć w budowie Nord Stream

Z tego co kojarzę to makrela i władek nie lubią trójkątów. 

Opublikowano

bo merkiel chciała być posrednikiem  w reeksporcie gazu  ,, zauważcie że srednie obciązenie nord steram 1 to około 70 % przy reeksporcie tak było w poprzednich latach a więc bez niemieckiego eksportu jedna nitkaw zupełnosci wystarczy żby podniec wykorzystanie to ruscy pomijają transport gazu przez polskie  

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

utrzymanie infrastruktury też kosztuje i to nie mało .

ukraińcy trzy mosty wysadzili pod kijowem

dobrze że mieli coczy skoda żer mieli co?
gdyby nie ta infrastruktura nikt by o puste pola nie walczył ani ich bronił tak jak tam to się teraz dzieje
czyli jednak to infrastruktura jest nośnikiem wartości a akurat ropo i gazociągi w obliczu nieuchronnego kryzysu energetycznego na przyszłość zadecydują kto będzie profity czerpał  eksploatacji resztek zasobów planety

rosjanie to bezmózgie bydło i nie teraz to później ale szlag ich trafi i kto wtedy przejmie schedę? ci co deklarowali jawnie za ich wrogów czy ci co beznamietnie nic nie mówili a robili swoje?

infrastruktura to miara cywilizacji i nie wiem @jarecki ale z takimi poglądami to Ty chyba mieszkasz w jaskini w pobliżu lasu z dużą ilością suchego chrustu ;)

znając Twój dystans do samego siebie liczę że się nie obraziłeś :) (?)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

infrastruktura to miara cywilizacji i nie wiem @jarecki ale ztakimi p[oglądami to Ty chyba mieszkasz w jaskini w pobliżu lasu z dużą ilością suchego chrustu ;)

i tak i nie , infrastrukture dopasowuje się do potrzeb , wiem żę to moje troche głupie porównanie ale czy jest sens kupować 150 kw traktor na 30 ha.  ? nie , ale można . Można budować autostrady dla ruchu 10 tys . samochodów  na dobe tylko po co ? Po drugie odnoga do polski była by z terytirium niemiec więc wrazie konfilktu z niemcami i tak gazu bysmy z nord stream nie mieli 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

a fakt
tak mi teraz...
"A czwórka " na wsch od Tarnowa w zasadzie traci rację bytu a przynajmniej wiele

przynajmniej do czasu gdy w Moskwie przestana rządzić troglodyci

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v