Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rogas71 napisał:

To wiadomo każdy otacza się ludźmi co mu w kieszeniach coś przy iosa

oki.

a coś o świniach i cenie za nie?

Opublikowano
1 minutę temu, Rogas71 napisał:

niech skończą dopłacać w strefach to cena będzie tylko lepiej

a o czym pan?

no i cena 4 zł jest oki dla Pana?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

a o czym pan?

no i cena 4 zł jest oki dla Pana?

zaraz, coo? kilo kabana za nieco ponad trzy kilo pszenicy? to się komuś bilansuje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

kilo kabana za nieco ponad trzy kilo pszenicy?

a tak psze Pana. a Rogas mówi że to mało ważne. ważniejsze żeby jak najmniej ludzi na chore dzieci dało. to nadrzędna potrzeba wyborców wybrańców.

16 minut temu, dysydent napisał:

dobra
gdzie ta wichura, bo obie... straszyli w alercie?

jaki to portal? windy?

coś taki niecierpliwy?     wkrótce.

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

a tak psze Pana. a Rogas mówi że to mało ważne. ważniejsze żeby jak najmniej ludzi na chore dzieci dało. to nadrzędna potrzeba wyborców wybrańców.

Nie  zastanawia  cie  fakt  że  osoba która  teraz  chce  zbierać  na chore  dzieci   wcześniej  stała  w jednym  szeregu  z tymi którzy  chcą   chore  dzieci  zabijać  ??

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Denwer napisał:

Nie  zastanawia  cie  fakt  że  osoba która  teraz  chce  zbierać  na chore  dzieci   wcześniej  stała  w jednym  szeregu  z tymi którzy  chcą   chore  dzieci  zabijać  ??

wiedziałem że przyjdziesz jadem pluć. dzień dobry!'

znam gorsze uczynki i świętymi zostawali.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

Oooo, jutro finał WOŚP to i Denwer wrócił z urlopu xD

Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

Hybryda tektury z dyktą? Jak on miał się nazywać- Twardy?

Yyyy Twardy był robiony na T-72, to oznacza że jeszcże takie eko materiały tam nie poszły. 😂

14 minut temu, Denwer napisał:

Bo jak już się chore urodzi to jednak trza je chyba leczyć? 

15 minut temu, Pafnucy napisał:

wiedziałem że przyjdziesz jadem pluć. dzień dobry!'

Przedsięwzięcie cykliczne z dużym priorytetem. 😂

18 minut temu, Pafnucy napisał:

znam gorsze uczynki i świętymi zostawali.

Zajumanie tornistrów Syryjskim dzieciom?😂

Opublikowano
dysydent napisał:

wojna jest cały czas. nic nadzwyczajnego. chodzi o to ko o co walczy i jaki układ sił. w zasadzie to nikt nie jest w stanie kontrolować. procesy zbyt duże.... czynniki reakcji mogą mieć  jedynie na  nią wpływ samą swoją naturą a bajeczki o pajacykach z jednych czy innych służb dobre na tanie kino akcji dla pospólstwa. Z resztą wojna a destrukcja nie muszą być tożsame. To się po prostu dzieje bo i tak coś się dziać musi a jak by Galan wierzył w to co pisze to by schron i zapasy klecił a nie tracił czas na pierdoły

Ależ on wierzy. Jeno nie w schronie a w Bogu samym pokłada nadzieję na przeżycie...

dysydent napisał:

dobra
gdzie ta wichura, bo obie... straszyli w alercie?

jaki to portal? windy?

U mnie dmie z porywami. Myślę, czy jak przeschnie ziemia czasem z siewem kwiatków nie ruszę...

Opublikowano

Z mojego doświadczenia wynika że mozna pokładać nadzieję w Bogu na przeżycie, jednakże trza jeszcze w ciul się samemu napocić aby się to spełniło.😂

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Wojna jest cały czas:D to tylko taka gadka, wojna ko krew flaki złodziejstwo zabijanie.

Jak zobaczyłem Twój post, to nie mogłem się oprzeć.😂

https://www.agrofoto.pl/agrosfera/farmertv/wicepremier-kowalczyk-krew-pot-i-lzy-ale-damy-rade,115458.html

"– Pot, krew i łzy, ale damy radę – tak określa nową politykę rolną Unii Europejskiej w kontekście Europejskiego Zielonego Ładu."

Klasyczny polityk. On zawsze wie że to nie będą jego pot, jego krew , jego łzy. Czyli co ma się bać?😂

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Skoro teraz nie można zabijać i rodzi się więcej chorych to trzeba ich więcej leczyć więc tm bardziej Owsiak jest potrzebny. 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Oooo, jutro finał WOŚP to i Denwer wrócił z urlopu xD

Eeee tam od razu z urlopu. Przepustkę na weekend dostał. W święta i weekendy zawsze się pojawia 😆

Opublikowano

a widzisz. wiedziałem ze mi wyjaśnisz. 👍

widzę że dziś bezbłędnie piszesz?   tak trzymaj!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v