Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rogas71 napisał:

Ciekawe czy będzie brał kasę od niezaszczepionych i sprawdzał paszport Covid 😜

Kasa nie śmierdzi, szczególnie w dużych ilościach.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, V12 napisał:

@dysydent

Tez sie usmialem z newsa który dodaleś . ale  dużo wczesniej sie tym zapoznalem , a i komentarz do niej mam podobny do Twojego

Ale  to śmiech dla mnie pozytywny , wedlug sondaży to grupa 25-40 latków nie zaakceptuje segregacji na podstawie papierka , lub kodu na ekranie . wogole jest zbedna i szkodliwa bo nic nie daje (patrz kraje zachodnie )

Segregacja ku uciesze mojej a "zmartwieniu " innych oddala sie jak nie wyrażny sen .

Panowie; Rogacz, Łapa, Lunatyk i Glizdogon stworzyli mapę zdechlaków zarażaczy co gdzie który się szlaja ta mapa pokazuje i kogo zaraził rejestruje.

tu już nawet nie chodzi o segregację co kretyńskie założenie wyższości praw pisanych nad rzeczywistością. Przecież tacy rządziciele aż proszą się o bunt bo zakład pracy nie Hogwart a życie nie bajka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

.

tu już nawet nie chodzi o segregację 

To był poczatek  problemu , bo to zła droga . nawet Ci co z własnej woli odbyli aplikacje chcą mieć wybór a nie od górny cykliczny  nakaz 

nie ma zgody w tym kraju na takie rzeczy dlatego , do wiosny bedzie gonienie króliczka , a w maju sie temat rozmyje 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jarecki napisał:

budowa dużych  statków cywilnych w europie bez dotacji nie do sobie rady a czy warto dotoweać , raczej nie 

Tu nie chodzi o to czy da czy nie da sobie rady ale o szopkę którą stworzono na potrzeby politycznych wyborów, przeciez budowę tej krypy zaczęli z pompą kiedy jeszcze nie powstały żadne plany techniczne tego promu, a jedynie mgliste plany jak go wykorzystać. .

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

no chyba działa opcja marchewki gdy skok cen surowców eksportowych Rosji czyni dla samej Rosji wojnę jako zagrożenie utraty z tego profitów no i oczywiście pierwszy kto odsłania nieco kurtyny dla prawdziwych przyczyn tego wszystkiego jest Ten którego uznałem już dawno za najbardziej do cywilizowanego człowieka podobnego z kacapskiej watahy
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Lawrow-Nowe-sankcje-USA-beda-rownoznaczne-z-zerwaniem-stosunkow-8267840.html

nie żebym był fanem Ławrowa a tym bardziej jego wspierał w celach, przeciwnie; to jest bardzo niebezpieczny przeciwnik bo ten sku...el potrafi myśleć i pokojem jest zdolny więcej zyskać niż cała reszta straszeniem wojną.

mogę sobie pozwolić na takie szczerości tutaj gdzie to tylko "Hyde park" w sumie mało istotnego i politycznie nie obserwowanego portalu.

mogę?

Opublikowano
14 godzin temu, Roman176 napisał:

tak tak ty udajesz głupka miałeś śmieszny ubaw ze pis to antyszczepionkowy kłamiesz ze popierasz konfederacje a tam cały czas dane antyszczepieniowe a najbardziej oburzasz się jak ktoś coś powie o Donaldzie ....   zanim coś napiszesz to sprawdź  

no właśnie a sio ile to jeszcze na takich bd płacił 🙄

@ulman podobno namiot miał rozstawiony przed urzędem jak słyszał ile bd płacić 

Namiot 127+ Najlepszych Memów Jeja.pl

Jak zwykle nie zrozumiałeś. Pisałem że pisowska ciemnota jest antyszczepionkowa. Widać to po szczepieniach na Podkarpaciu i Lubelszczyźnie. 

Co do poparcia konfederacji, oczywiście ich popieram bo jest mi do nich bliżej niż do popisowskiej lewicy. Nie oznacza to że się we wszystkim zgadzam się z nimi. Jest tam część osób w skrzydle narodowym których uważam za gamoni i nie wiem co robią w konfederacji. 

Wiem że nie możesz pojąć jak można się nie zgadzać z kimś kogo się popiera bo jako człowiek bez własnych poglądów przyjmujesz poglądy PiSu w 100%. Jak kiedyś zacznisz rozumować autonomicznie to zrozumiesz o czym piszę. 

kolega z ulicy @Ulman   razem to wymyślili co 2 głowy to nie jedna

Co ty tam faflunisz? 

Opublikowano

Jak informuje Business Insider Polska, ceny niektórych artykułów spożywczych w Biedronce od poniedziałku 24 stycznia są wyższe nawet o kilkanaście proc. niż w zeszłym tygodniu. Podwyżki nastąpiły na ponad tydzień przed wejściem w życie obniżki stawki VAT na większość artykułów żywnościowych.

Od poniedziałku m.in. mleko UHT w kartonie 1,5 proc. podrożało z 2,39 zł do 2,49 zł, a serek wiejski z 1,79 zł do 1,89 zł. Inne podwyżki są większe. Cena chleba tostowego poszła w górę z 2,99 zł do 3,49 zł, porcja fileta z piersi z kurczaka podrożała z 8,95 zł na 9,50 zł. Zmieniła się też m.in. cena makaronu 12-jajecznego (z 2,99 zł na 3,49 zł) czy sera żółtego w plastrach (z 6,99 zł na 7,49 zł).

@Ulman   

Spodziewałeś się czegoś  innego?

Bo ja nie...

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Ulman napisał:

Co do poparcia konfederacji, oczywiście ich popieram bo jest mi do nich bliżej niż do popisowskiej lewicy. Nie oznacza to że się we wszystkim zgadzam się z nimi. Jest tam część osób w skrzydle narodowym których uważam za gamoni i nie wiem co robią w konfederacji. 

pełna zgoda, ta zbieranina jest zbyt skrajnie różnorodna i przez to nie ma jednoznacznie określonego kierunku jak w atomie gdzie znaki protonów znoszą się z elektronami

sami nie są w stanie się określić kim są nawet w poglądach ustrojowych bo tam od wyznaniowca przez feudalistę po ultraliberała i tylko libertyna jeszcze nie dostrzegłem.
Czegoś takiego nie wolno do władzy dopuścić bo tam sami się porozumieli że byle do koryt to wtedy dopiero zaczną się przepychać którzy będą decydować a  kto będzie resztą do nieprzeszkadzania w zamian za udział w zawartości koryta
Bardzo ryzykowna to formacja bo tam siłowe metody są wręcz uznane za normę i do decydowania może sobie drogę wymóc jakiś najgorszy z nich bydlak

Tak panowie konfederaci. Siłę proponujecie jako sposób na prawo do władzy to jesteście tymi wobec których na siłę powinno być zezwolone aby was do tej władzy nie dopuścić. Kto po jaki miecz sięga na taki daje prawo którym i jego łeb może być obcięty

może kiedyś coś pozytywnego z tej zbieraniny się wyekstrahuje ale na razie to jest niebezpieczny granat odłamkowy co nawet nie wiadomo z której strony ma zawleczkę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Iiiiii nazwą go Enterprise. Bo ostatnią granicą jest kosmos.😂

41 minut temu, dysydent napisał:

no chyba działa opcja marchewki gdy skok cen surowców eksportowych Rosji czyni dla samej Rosji wojnę jako zagrożenie utraty z tego profitów

Wcześniejsze "jebanie Rosji" sankcjami i schładzanie jej gospodarki przez USA i UE zmusiło Rosję do podjęcia kroków i wykombinowania planu. Ten plan , araczej jego owoce mamy dzisiaj. W tym świetle wypowiedź zdymisjonowanego niemieckiego kierownika Kriegsmarine zaczyna wyglądać całkiem inaczej. Nie żebym z nią sympatyzował ale jak się spojrzy na to z innej strony, to właśnie tak wygląda.

A teraz możecie mnie opluć.😂

46 minut temu, dysydent napisał:

w sumie mało istotnego i politycznie nie obserwowanego portalu.

To jedyny tak dobrze obserwowany portal rolniczy.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

budowa dużych  statków cywilnych w europie bez dotacji nie do sobie rady a czy warto dotoweać , raczej nie 

Serio? 1:16 dospawają to do czegoś innego. Może w elektrowni iw Ostrołęce ten kawał stali się nada. Te niedojdy do niczego się nie nadają.

Opublikowano
24 minuty temu, dysydent napisał:

może kiedyś coś pozytywnego z tej zbieraniny się wyekstrahuje ale na razie to jest niebezpieczny granat odłamkowy co nawet nie wiadomo z której strony ma zawleczkę

Chyba zawleczkę od tego granatu to jednak ma małpa. 😂 I wcale nie musi tkwić ona wciąż na swoim miejscu.

Opublikowano (edytowane)

nie bardzo chwytam metaforę
że co? zawleczka już wyciągnięta i rozpęknie się zanim trafił tam gdzie by na prawdę szkód narobił?

jeśli o to chodzi to raczej jeszcze zawleczka na miejscu bo całkiem sprawnie budują sobie pozycję ostatnio np na ciemnocie covidowej nie umniejszając już wcześniej eksploatowanych pokładów innych ... ciemnot

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

11 minut temu, Rogas71 napisał:

Ciekawe czy będzie brał kasę od niezaszczepionych i sprawdzał paszport Covid 😜

Kasa nie śmierdzi, szczególnie w dużych ilościach.😂

A liczby robią ludziom wodę z mózgu 😜

https://www.o2.pl/informacje/aukcja-przeszla-do-historii-oszukal-owsiaka-na-5-mln-zl-6731212917635776a

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Rogas71 napisał:

z wody mózgu się nie da zrobić w drugą stronę nieco łatwiej ale to też cholernie trudne w zasadzie wodę najłatwiej zrobić tam gdzie ona już wcześniej była.

a tak na prawdę to kolejny raz cytuję aby link ożywić bo w Twoich postach... no same trupy ;) :P

no tu to prawie prawdę powiedział cyt -"Przekonywał, że jego mama pracuje w Niemczech, a w rzeczywistości kobieta odbywała karę w więzieniu."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Od 1989 roku w Polsce wybudowano 7 szpitali i 1365 kościołów. Polacy jak widać nie potrzebują lekarzy i edukacji tylko księży i wiary, więc w czym problem przecież traficie do swojego boga?  Więc proszę nie zawracać głowy lekarzom drodzy katolicy

Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał:

no tu to prawie prawdę powiedział cyt -"Przekonywał, że jego mama pracuje w Niemczech, a w rzeczywistości kobieta odbywała karę w więzieniu."

Kwestia semantyki. Albo błędów w tłumaczeniu.😂

Opublikowano (edytowane)

różnica tylko w kolejności profit<=>koszt

8 godzin temu, V12 napisał:

Tez sie usmialem z newsa który dodaleś

ubaw powiadasz? ubaw to się dopiero zaczyna xD
https://news.google.com/stories/CAAqNggKIjBDQklTSGpvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoRUtEd2kzLTRMZUJCR1ZTMlBhTWNGY0FDZ0FQAQ?hl=pl&gl=PL&ceid=PL%3Apl

- co tak ganiasz Maliniak za kierownikiem?
- On dużo zarabia i jak mnie zarazi to na pewno wypłacalny ale dlaczego ty ganiasz za mną?
- bo jak od ciebie złapię mendo to was obu z torbami puszczę

oryg. © by GNU pub. lic. ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/wosp-2022-jerzy-owsiak-szczerze-o-planach-zniszczenia-orkiestry-i-pieniadzach-aa-5fyK-QD3Z-HY7V.html. Ten pan to żaden społecznik a biznesmen i polityk od 30 lat rozwija swoje imperium 😎

racyl napisał:

Od 1989 roku w Polsce wybudowano 7 szpitali i 1365 kościołów. Polacy jak widać nie potrzebują lekarzy i edukacji tylko księży i wiary, więc w czym problem przecież traficie do swojego boga?  Więc proszę nie zawracać głowy lekarzom drodzy katolicy

Nie potrzeba szpitali a mądrej edukacji by ludzie potrafili zdrowo żyć a nie truc się żywności a z zachodnich korporacji tekst godny pożałowania tylko umysłowo niedorozwinięty mógł go zacytować

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rogas71 napisał:

Ten pan to żaden społecznik a biznesmen i polityk od 30 lat rozwija swoje imperium 😎

Trza mu o tym powiedzieć i przypomnieć iż niczego z tego imperium, na tamten świat, ze sobą nie zabierze. Masz szansę jeszce gościa przed śmiercią z błędu wyprowadzić. I najlepiej żeby od jutra przestał to robić. Allach ma dla Ciebie miejsce w raju i dziewic. 😂 plus jedna wielbłądzica ale to tylko na czas dojazdu na miejsce.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v