Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

masz mistrza w edytowaniu zeby się nie kompromitować podobnie robi ulman 

oprócz was i GW to nikt nie płacze ... 

co mam edytować twoją nie wiedzę w prowadzeniu gastronomi ?😂.

Kto ma płakać jeszcze ?, w lokalnych wszystkich serwisach było

Opublikowano

A propos gazu - ja mam za grudzień razy dwa. Dwa i trochę ale te trochę to raczej z winy mrozu to razy dwa. W tym roku zrobiona częściowa termomodernizacja...

Roman176 napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

jprd jakie ceny.

masz odp 🤣  wina pisu

Ty nie pomstuj bo masz tani chłopie.

Opublikowano

Rada dla nieudolnych rodzinek z bąbelkami : nauczcie się pracować, oszczędzać i planować wydatki zamiast wyciągać swoją roszczeniową łapę po nie swoje pieniądze. W życiu zawsze jest coś za coś i nie można mieć wszystkiego.

Opublikowano

Racula - ja mam bidę bo tylko w tym roku se skoczę na jeden łikiend na narty przy dobrych wiatrach. Nie zasponsorował byś jakiegoś Tyrolu? Dam Ci kartę złotego człowieka 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

twoją nie wiedzę w prowadzeniu gastronomi ?😂.

zasada prosta tym co nie smakowało nie przyszli ... jadę zaraz wszamać coś do hindusów tylko dziecko się obudzi 

3 minuty temu, racyl napisał:

Rada dla nieudolnych rodzinek z bąbelkami : nauczcie się pracować, oszczędzać i planować wydatki zamiast wyciągać swoją roszczeniową łapę po nie swoje pieniądze. W życiu zawsze jest coś za coś i nie można mieć wszystkiego.

@Ulman  jak dają to się bierze  jego słowa 🙄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

pączki jadalne po 3,5 zł  , ciastka baletki 37 zł kg ciasteczka kruche 37 zł kg , napoleonka lub kremówka 6, 5 zł malutka ale za to wyroby smaczne . z tym ze ta  napoleonka wszedzie po 3,5 zł a ta za 6,5 zł to robiona na masle no jeszcze nie jadłem jej bo troche za drogo jak dla mie ale ludzie kupują ` o ta dokładnie kremowka.jpg

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Racula - ja mam bidę bo tylko w tym roku se skoczę na jeden łikiend na narty przy dobrych wiatrach. Nie zasponsorował byś jakiegoś Tyrolu? Dam Ci kartę złotego człowieka 🤭

A co będę miał z tej złotej karty ?

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

pączki jadalne po 3,5 zł  , ciastka baletki 37 zł kg ciasteczka kruche 37 zł kg , napoleonka lub kremówka 6, 5 zł malutka ale za to wyroby smaczne . z tym ze ta  napoleonka wszedzie po 3,5 zł a ta za 6,5 zł to robiona na masle no jeszcze nie jadłem jej bo troche za drogo jak dla mie ale ludzie kupują ` o ta dokładnie kremowka.jpg

to są napoleonki czy sernik ? 

Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

za trudne znawco ?

Bełkot zawsze jest trudny do zrozumienia.

11 minut temu, Roman176 napisał:

zasada prosta tym co nie smakowało nie przyszli ... jadę zaraz wszamać coś do hindusów tylko dziecko się obudzi 

@Ulman  jak dają to się bierze  jego słowa 🙄

Oczywiście że brać jak dają i dlatego natychmiast powinni przestać dawać. 

Kiedy była mowa że śmierdzącym leniom i nierobom się należy a bogaci nie powinni brać bo tak PISowska srawiedliwość społeczna nakazuje, pisałem też że właśnie nieroby wyciągają rękę po nie swoje pieniądze i to oni powinni się wstydzić a nie bogaci którzy to finansują. Jak dla ciebie to zbyt zawiłe bo za dużo składowych więc żeś nie pojął , ale to nie nowina.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

właśnie nieroby wyciągają rękę po nie swoje pieniądze i to oni powinni się wstydzić a nie bogaci którzy to finansują

nie wstydzę się ze cię finansuje 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Ulman napisał:

Czy ktoś może Romana post przetłumaczyć? 

może tłumacz google?
nawet spróbowałem a tam są algorytmy uwiarygadniające treść na wypadek błędnych tłumaczeń... no wiecie taka niby sztuczna inteligencja wyciągająca konteksty gdy treść niejednoznaczna no i zastosowałem algorytm - z romanowego na angielski, z angielskiego ... Roman z pepikami coś ma wspólnego tylko (jak to ja ostatnio) nie pamiętam co no to z angielskiego na czeski a z tego z powrotem na polski i takie coś

- nie miejsce z zapierającą dech w piersiach gąbką w środku miało właściciela od pół roku od 5 teraz jednego i tego samego 5 lat, ale gdzie jesteście doskonałe morze do zrozumienia? Dziękuję Ci

no i ja tu widzę historię prostytutki z tamponem co co najmniej pół roku pięciu (pewnie dziennie) ale pięć lat temu się ustatkowała i teraz na monogamię przeszła

a to z morzem to się bidula googlowa inteligencja poddała i pojechała Newtonem z kończącym podziękowaniem wyglądającym na wyrzut że takie trudne było

że co?  lepiej nic nie pisać niż takie durnoty?
no to macie - nic nie napisali a wezwali i artykuł pełen domysłów za co, pewnie podobnymi metodami spłodzonych
https://tvn24.pl/pomorze/ryszard-brejza-ojciec-senatora-ko-krzysztofa-brejzy-otrzymal-wezwanie-do-prokuratury-ma-uslyszec-zarzut-5554238

polska scena polityczna to nawet lepsze jak dobry film mafijny
no powiedzcie że nie będziemy czekać z niecierpliwością - co będzie w następnym odcinku?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v