Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

juz zapomnieliscie jak pinokio chcial sfinannsowac zakup grupy azoty przez rosjan ??

sa dwie pozycje akceptowane przez kosciol-na misjonarza i od zachrystii, wiec czarnek wspak jest jak najbardziej ok..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, dysydent napisał:

a dupolo kultura?

chcesz to się obraź ale nawet z Twoich wklejek kloaczno propagandowych choć statystycznie najlepiej wypadają ja mogę zaliczyć może 1% do na prawdę sensownego i błyskotliwego przekazu co rzeczywiście jakimś rodzajem sztuki jest i pewnie jakoś tam to nazywają bo poezja mi się jakoś nie kojarzy co najwyżej podwórkowa w niektórych z tej reszty 99%.

nawet nie wiem czy warto znosić ten nawał śmiecia w nadziei że raz na jakiś czas coś ciekawego się trafi? no ale "ślepej kurze..." i statystycznie i @Denwer-owi jakaś błyskotka w mule tępoty się zdarzała tak że akurat memy bardzo szybko tracą świeżość nowości w necie i jako forma przekazu szybko się zdewaluują. no ale zawsze jest scroll tak że .... ja tam obrazki przewijam jeśli nie są ilustracją jakiegoś przekazu autorskiego i pewnie przegapiłem jakie pół procenta stąd wyżej tylko jeden a nie półtora..

coraz większa sztuka przykuć w necie uwagę

i Bogu dzięki.

lepiej się nad sobą zastanów, potrafisz naklepać zdać po całą stronę a nic sensownego z nich nie wynika.

Nawet konkretnie nie potrafisz odpowiedzieć na dany temat. niby z twojej odpowiedzi wynika że coś jest zielono a może czerwone i tak zawsze jest.

Mój przekaz jest jasny nie ma socjalu za darmo, tak samo jak nie ma ludzi którzy nie zostali skrzywdzeni za swoją długoletnią ciężką pracę na  polskim ładzie.

Podobnie jest z reklamami od spółek skarbu panstwa dostaje je ten kto szczeka w rytm partii rządzącej, tak było i jes

Więcej konkretnego działania kolego a mniej zastanawiania.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak się chwilę zastanowić to telewozja pod zarządem Kurskiego jest typowym państwowym przedsiębiorstwem. Gdyby nie 2 miliardy z budzetu i kasa wpompowana za reklamy to by zbankrutowali w ciągu roku.

powiedz to Merkel jak dofinansowała kabel aic jak to sie pisze 

12 minut temu, Ulman napisał:

Spoko, i tak wmówią ludowi że to jest słuszne bo przez to będą kontrolować rosjan🤣

jak możesz być takim niedojdą ? 

14 minut temu, hubertuss napisał:

Niedojdy z pisu postanowiły w ramach chyba walki o naszą niezależność energetyczną sprzedać 80 % stacji Lotosu dla Węgierskiego MOL gdzie udziały mają Rosjanie.

Odsprzedanie części udziałów Lotosu (30 proc. udziałów i 80 proc stacji) jest konieczne. Taki warunek postawiła Komisja Europejska, dając zgodę na fuzję PKN Orlen i Lotosu, która ma mieć miejsce w tym roku. 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-media-orlen-sprzeda-czesc-lotosu-tusk-reaguje-rzeczniczka-od,nId,5758456#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano

PIS myśli że tym rozdawnictwem zachęca do posiadania dzieci? Patologie może tak ale normalni ludzie woleliby lepszej opieki medycznej lepszej edukacji bez ingerencji kk, lepszego dostęp do żłobków i przedszkoli. Odejścia od władzy rzadu niestabilnego który promuje patriarchat wynagradza nierobów a zabiera ludziom pracowitym którzy myślą o tym jak zapewnić swoim dzieciom lepsze jutro.

Opublikowano

Romek o przeniesieniu się myślisz że tak porównać chcesz zarobki?

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

ludzie woleliby lepszej opieki medycznej lepszej edukacji bez ingerencji kk, lepszego dostęp do żłobków i przedszkoli.

O widzisz. Tu jest właśnie problem iż Państwo Polskie przestało spełniać funkcje na które się z nim umawiałeś. 🤣 Zajmuje się za to pierdołami.

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

@racyl ile dzisiaj zarobiłeś ?

czego zarobiłem?, TY coś zarabiasz że mnie też o coś pytasz ?

może jest tak że wszyscy tylko zyskują w tej polsce ?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

a ty myślałeś otym 

ja? no szukałem kontaktu, ale Denwer namiarów dać nie chciał.

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

powiedz to Merkel jak dofinansowała kabel aic jak to sie pisze 

jak możesz być takim niedojdą ? 

Odsprzedanie części udziałów Lotosu (30 proc. udziałów i 80 proc stacji) jest konieczne. Taki warunek postawiła Komisja Europejska, dając zgodę na fuzję PKN Orlen i Lotosu, która ma mieć miejsce w tym roku. 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-media-orlen-sprzeda-czesc-lotosu-tusk-reaguje-rzeczniczka-od,nId,5758456#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Co jest konieczne to ja wiem. Ale czy to jest mądre. Po fuzji powstanie co prawda większa firma. Ale mająca mniej rynku niż dwie oddzielnie. W dodatku z udziałowcem kontrolowanym z Rosji i pochodzącym z kraju będącego w sojuszu z Rosją.

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

czego zarobiłem?, TY coś zarabiasz że mnie też o coś pytasz ?

jak bym zarabiał to bym ciebie nie pytał ... wiesz we dwóch zgrany duet z nas by był tylko czy warto ? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Co jest konieczne to ja wiem. Ale czy to jest mądre. Po fuzji powstanie co prawda większa firma. Ale mająca mniej rynku niż dwie oddzielnie. W dodatku z udziałowcem kontrolowanym z Rosji i pochodzącym z kraju będącego w sojuszu z Rosją.

no właśnie po co to ? po co złodziejska unia gada nam co mamy robić ... jak w polsce prywatyzowali cukrownie pod jedna firma nic nie musiała odsprzedać 

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja? no szukałem kontaktu, ale Denwer namiarów dać nie chciał.

a coś go tu brakuje morze go zwolnili ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

brakuje morze

którego morza Ci brakuje?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

ROSJA I AMERYKA rozmawiają o losie Europy a Europa co robi nic 

Polska dyplomacja tam prężnie działa. Dadzą rade, no chyba że nie dadzą.😂

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

jak bym zarabiał to bym ciebie nie pytał ... wiesz we dwóch zgrany duet z nas by był tylko czy warto ? 

Ale to wiesz Romek trzeba być mobilnym tak jak bracia klęczący 😂

Jak PIS wygrał w 2005 to laurki mu pisali potem jak wygrąło PO to pousuwali artykuły o PIS i przymilali się do PO i krytykowali PIS

Później usuneli wszystko z sieci i stali się architektami dobrej zmiany

Ja to nic nie zarobiłbym bo nie mam daru do pisania 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

którego morza Ci brakuje?

czarnego 

Przed chwilą, racyl napisał:

Ja to nic nie zarobiłbym bo nie mam daru do pisania 😁

to właśnie widzimy 🙄 ale też tak chcemy wklejać bo to proste

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

no właśnie po co to ? po co złodziejska unia gada nam co mamy robić ... jak w polsce prywatyzowali cukrownie pod jedna firma nic nie musiała odsprzedać 

a coś go tu brakuje morze go zwolnili ?

Ale UE nie każe nam sprzedawać firmie w której udziały mają Rosjanie a kraj z którego ta firma pochodzi jest sojusznikiem Putina.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v