Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

@racyl  podaje się

tak to dobrze państwowe to złodziejstwo ....   nie gdzie francuskie cacy 

Ale nie o tym mowa. Piszesz że kradną to napisz kto, ile i komu ? Potrafisz czy to cię przerasta? 

Opublikowano
mirro napisał:

16 minut temu, DTaras napisał:

Ale siły specjalne Araby mają nadal a i jak karaluch niema problemu z nowym typem rozpraszaczy

Mają siły specjalne, tylko nie działają samodzielnie. A nie działają samodzielnie, bo HGW za co by się wzięli. Nosz k**wa, jak trzeba się namęczyć żeby opisać coś nie do końca fajnego.

Ale zmierza w dobrym kierunku - aby Kuwejt był zależny choć pozornie. To jest optymistyczna iskra w amerykańskim syfie. Nie sądzisz?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ale nie o tym mowa. Piszesz że kradną to napisz kto, ile i komu ? Potrafisz czy to cię przerasta? 

kradną jak w państwowych zakładach dlatego należy je prywatyzować 

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

To jest optymistyczna iskra w amerykańskim syfie. Nie sądzisz?

Kuwejt nie zgodzi się na jakiekolwiek pozory nawet zależności od Izraela ( a tylko oni mogliby im pomóc w razie potrzeby) zaś pozorów w stosunku do USA nawet stwarzać nie muszą.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

kradną jak w państwowych zakładach dlatego należy je prywatyzować 

A co to to racja. Nawet jak nie kradną to prywatne zawsze bardziej efektywne.

Nie ustaliliśmy kto i ile ukradł ale wiemy już że w Airbusie coś kradli. Jaki to miało wpływ na ceny Caracala dla Kuweju i dla nas?

Opublikowano
Roman176 napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Ja mam taczkę na ogonowym od An2...

ja mam taką 

To China sznur...

*chiba

mirro napisał:

Kuwejt nie zgodzi się na jakiekolwiek pozory nawet zależności od Izraela ( a tylko oni mogliby im pomóc w razie potrzeby) zaś pozorów w stosunku do USA nawet stwarzać nie muszą.

Zgodzi, nie zgodzi. Obydwa wiemy, że Izrael lubi pomagać - to tak czy siak pomoże ..

A tak patrząc na ruskich to wartałoby coś z tym Iranem zrobić...

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

A co to to racja. Nawet jak nie kradną to prywatne zawsze bardziej efektywne.

Nie ustaliliśmy kto i ile ukradł ale wiemy już że w Airbusie coś kradli. Jaki to miało wpływ na ceny Caracala dla Kuweju i dla nas?

noo w końcu dogadujemy się albo ci się przypomniało ...  nie boli cię ze tak od państwowego bierzemy ?

miało wpływ na ceny bo do nas musiały iść co spełniają normę emisji euro X pdf katalizator i ad blue 

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/krzysztof-brejza-pozywa-jaroslawa-kaczynskiego-chodzi-o-pegasusa/zfjejkj. No nie każdy ma za męża czy żonę mecenasa Brejza lubi robić szum wokół siebie nic dobrego dla Polaków ten Pan nie zrobił

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak, jestem wyborcą PISu, ale nigdy więcej na nich nie zagłosuję. Mam dość tego szaleńczego rozdawnictwa, które w dodatku jest niesprawiedliwe. Ja nie kwalifikuję się na żadne benefity, żadne ulgi podatkowe, mam tylko płacić na to, żeby inni mieli lepiej.

Dlaczego bon turystyczny nie był dla ludzi pracujących i dla emerytów, tylko dla piep..nych rodzinek z bombelkami?

Mało, że na nich pracujemy, to jeszcze im się należy wypoczynek a nie nam? O nie, PIS przeszedł już wszelkie granice. I ten spot, w którym pada * wspieramy polskie rodziny * , tym już dowalili do pieca. Dlaczego hasło nie brzmi * wspieramy Polaków * ? Chcę zauważyć że nie wszyscy Polacy mają rodziny. Są ludzie samotni, są ludzie bezdzietni i powody takiego stanu rzeczy są różne.

Dlaczego tych ludzi sukcesywnie od kilku lat się poniża i wyklucza?

Dlaczego tworzy się narrację, że ludzie samotni i bezdzietni są gorszą, mniej wartościową częścią społeczeństwa i mają zasuwać na to, zeby rodzinki pincetplus miały wyższy standard życia? Tego PISowi nie wybaczę nigdy.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
20 minut temu, racyl napisał:

Dlaczego bon turystyczny nie był dla ludzi pracujących i dla emerytów, tylko dla piep..nych rodzinek z bombelkami?

ten bon to dobry pomysł PIS na legalizacje wypoczynku , w sumie podejrzewam żę z bonu 500 zł w podatku wruciło z 700-800 zł do budżetu

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Wszyscy wiedzą o twojej zawiedzionej miłości ale nie musisz wywalać tego na cały ekran,współczuję.

Wituś ale to nie jest jego tekst tylko ściągnięty z neta. 🤷‍♂️

Podobnie myślą też inni. 

Opublikowano (edytowane)

Zlikwidować to chore rozdawnictwo to nie zwiększy dzietności wśród normalnych Polaków tylko wśród patologi będą mieć więcej na alkohol i papierosy robiąc libacje alkoholowe i burdy w blokach za pieniądze ludzi pracujących

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v