Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

racyl napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Suprex... po 13 to masz 24 a jak chcesz budować wg nowych WT to aby mostki pokasować trzeba walić z 30...

Najczęściej jest budowany z 24cm , 30-tka to już była dla nadgorliwych.

Jakby nie patrzeć i tak trzeba docieplić, jeden i drugi

A trzeba. Jeno styropian wchodzi w takie ceny, że każde 3 cm ma znaczenie ale przy wieńcach 30x24 masz 6 centów na PIR oraz tyle samo pod rolety. Tak samo żelbetowe rdzenie w murze.

racyl napisał:

Teraz to tylko konferederacja albo kołodziejczak

Konfederacja jedzie na klikbajtowych hasłach. Chcesz? Głosuj. Twoja sprawa.

Opublikowano (edytowane)

aż zapytam na otwartym .....
- co za qwa mi porty skanuje bo ip nie leży w żadnym dns-ie. aż mi net przysiadł  musiałem zablokować na routerze.
nie pierwszy raz i historią lat sięga jeszcze jak pegasusy nawet źrebakmi nie były a zwykle gdy na af coś napiszę.

już mam takich ip pokaźną kolekcję i nawet mnie to zaczyna wciągać jak filatelistę tylko znaczki "nowocześniejsze" ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

Jest okazja uwłaszcyć się na upadłej PiSowskiej grupie producenckiej. Może skorzystać?😂

A jaki z tym przychówek?

dysydent napisał:

- co za qwa mi porty skanuje bo ip nie leży w żadnym dns-ie. aż mi net przysiadł  musiałem zablokować na routerze.
nie pierwszy raz a zwykle gdy na af coś napiszę.

już mam takich ip pokaźną kolekcję i nawet mnie to zaczyna wciągać jak filatelistę tylko znaczki "nowocześniejsze" ;)

Kup se za 30 zyla VPN i z bani

racyl napisał:

z vatem czy bez ?😄

Roman co Ci tak szkoda tego PIS ?

Jak z VATem? Tosz on nie Twój no chyba, że poza kwitami coś rabatowałeś...

Opublikowano (edytowane)

za krótkie tracerote tych skanerów i może być to nazbyt blisko tzn jeszcze po stronie mojej sieci lokalnej, znaczy infrastruktury dostawcy neta lub podsieci szkiletowej jeszcze przed bramką na VPNa i wtedy psu w d te trzy dychy.
pewnie w końcu postawię router na jakim wydajniejszym kompie albo lepszy router o większej mocy to filtrowania można wtedy więcej dorzucić jak i aktywnego firewalla

trza się podszkolić z nmapa to jeszcze się i poodgryzam gdy jakimi skryptami rykoszety uda się zautomatyzować :P

skoro sam minister twierdzi że "technologie" dla normalnych ludzi no to..... ;)

na razie to takie cóś bardziej dla rozrywki sobie.... parę razy ciekawe rzeczy tą małpą wyłapałem (niestety na windę jeszcze nie przeportowana)

zabawka z gui do podglądu ruchu neta.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale co? Z zewnątrz ktoś Ci interfejs zmienia? Czasem tak aktualizacja postępuje .

A VPN zaczyna się na kompie nie w routerze a router powinien przyblokować skaner na zainfekowanym komputerze sąsiada chyba, że to twój własny, na własnym gniazdku wyhodowany, router popadł w nieodpowiednie towarzystwo...

Opublikowano (edytowane)

jaka aktualizacja co bym o niej nie wiedziaL? na Linuksie? przynajmniej w SPARKY-m każda wymaga autoryzacji hasłem

"#skanowanie portów komputera" pewnie w necie sporo znajdzie od ręki na temat. Nie jest to jakieś przestępstwo bo tylko sprawdza otwarte porty systemu no ale to jest takie szukanie dziurki od klucza na ew wytrych.
stare i jak na dziś dość prymitywne co tym bardziej mnie dziwi że jeszcze ktoś ma to ... para się takimi metodami.

nie wiem ale się dowiem co u mnie przemiata mi wszystkie porty co jakiś czas. może któro z moich urządzeń np kamery ip czy inne .... mam czas to się zawziąłem . o. jeszcze snorta doinstaluję i to zaraz niech "węszy"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał:

nie pierwszy raz i historią lat sięga jeszcze jak pegasusy nawet źrebakmi nie były a zwykle gdy na af coś napiszę.

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

według Ziobry hakerskie narzędzia do łamania lub omijania zabezpieczeń np szyfrujących transfery sieci komórkowych są.... mogą być używane przez "uczciwych ludzi"?

Oczywiście że to prawda. Ale nie dotyczy funkcjonariuszy partyjnych , omyłkowo tylko nazywanych urzędnikami państwowymi.😂 Jak to skomentował kiedyś jeden z sierżantów " Pieprzone dupki z dostępem do informacji niejawnych".😂

8 godzin temu, DTaras napisał:

A jaki z tym przychówek?

Od razy wywaliłbym na płocie baner. "Tu wcześniej rządził PiS i nic się nie opłaciło".😂

Opublikowano
12 godzin temu, racyl napisał:

Teraz powinni pokazywać Sasina, człowieka wszechstronnie uzdolnionego

😂

Jest toto na siłę wciśnięty do Knesetu z małżonki  Okręgu Lubelskiego bo Mazowsze z rodzinnym Pruszkowem na nim się poznało.

34368000_1768048599937391_5356739630261600256_n.jpg

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Rosja jest za duża by ktokolwiek myślał o jej podboju a Rosja wchłonie pomału to co miał po 2 wojnie za pozwoleniem Ameryki .

Na owe czasy  w Jałcie chodziło o nowy podział świata  kosztem kolonii gdzie dominowała Wielka Brytania, pokonane Niemcy i Włosi, neutralna Hiszpania i Portugalia.. Dzisiaj przy słabiutkim, przestraszonym   Bidenie to Rosja rozdaje karty. Jedyne wyjście to zwiększenie potencjału militarnego i właściwa polityka zagraniczna oparta na dobrych relacjach z sąsiadami - postawił bym na kraje nadbałtyckie tez obudzone porykiwaniem Syberyjskiego  Tygrysa.

Opublikowano
mirro napisał:

9 godzin temu, dysydent napisał:

według Ziobry hakerskie narzędzia do łamania lub omijania zabezpieczeń np szyfrujących transfery sieci komórkowych są.... mogą być używane przez "uczciwych ludzi"?

Oczywiście że to prawda. Ale nie dotyczy funkcjonariuszy partyjnych , omyłkowo tylko nazywanych urzędnikami państwowymi.😂 Jak to skomentował kiedyś jeden z sierżantów " Pieprzone dupki z dostępem do informacji niejawnych".😂

8 godzin temu, DTaras napisał:

A jaki z tym przychówek?

Od razy wywaliłbym na płocie baner. "Tu wcześniej rządził PiS i nic się nie opłaciło".😂

Jak bez przychówku i masz moc to bym brał. Zawsze można podnająć a jak budynku w dobrym stanie to minus wartość ziemi będzie bardziej się opłacało kupić niż budować.

• Like 1
Opublikowano

Nowy szef brytyjskich sił zbrojnych ostrzega przed podwodną aktywnością Rosji

Nowy szef brytyjskich sił zbrojnych admirał Tony Radakin ostrzegł Rosję, że każda próba przecięcia przez nią kluczowych podwodnych kabli telekomunikacyjnych może zostać uznana za akt wojny. Ujawnił też, że przedstawił rządowi wojskowe opcje w razie inwazji Rosji na Ukrainę.

Zaczyna wszystko bardziej iskrzyć tylko kiedy padnie 1 iskra na beczkę z prochem .

Opublikowano

"pisząc o porównaniu struktur państwowych do czysto mafijnych sam nie spodziewałem się tak szybkiego dowodu na moją tezę"  - przecież o inwigilacji polskiego społeczeństwa Pegasusem nie decydują ani Kaczyński ani Ziobro. Ogólnie wiadomo, że naszym Ministerstwem Cyfryzacji zawiadują obce nam służby wywiadu a kolejne nierządy wybierane są tylko do kreowania oficjalnej polityki.

16832220_166805920489111_5727916517415751987_n.jpg

• Thanks 1
Opublikowano

dzięki za cudzysłów wokół pierwszego zdania jak by co to zwolni Cię z odpowiedzialności ;)

________________________________________-
Oni rzeczywiście rozważają wprowadzenie regulowanych cen; na początek żywności
https://next.gazeta.pl/nextnext/7,162552,27982458,smolinski-pis-rozwaza-wprowadzenie-cen-regulowanych-na-artykuly.html

tak, wiem @racyl to już wczoraj zauważył ale wskazywania że kretyni u władzy nigdy za wiele.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, many13 napisał:

Na owe czasy  w Jałcie chodziło o nowy podział świata  kosztem kolonii gdzie dominowała Wielka Brytania, pokonane Niemcy i Włosi, neutralna Hiszpania i Portugalia.. Dzisiaj przy słabiutkim, przestraszonym   Bidenie to Rosja rozdaje karty. Jedyne wyjście to zwiększenie potencjału militarnego i właściwa polityka zagraniczna oparta na dobrych relacjach z sąsiadami - postawił bym na kraje nadbałtyckie tez obudzone porykiwaniem Syberyjskiego  Tygrysa.

Kraje nadbałtyckie? Bbuuuucchhhaaaachaaaas!!!! Każdy z nich ma mniej więcej tyle ludzi co aglomeracja warszawska🤣 Na takich dziadów to grosza nie warto postawić już nie mówiąc o budowaniu sojuszy😄 Budować trzeba z silnymi 💪 a sojusze z dziadami są o kant d*py rozbić. Niestety wszyscy silni mają naszych debili w d*pie więc sojusze możemy budować co najwyżej z pribaltyką, Albanią i San Escobar🤣 Tak wstaliśmy z kolan i odzyskaliśmy podmiotowaosc i należne nam miejsce😅😂🤣

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v