Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Naprawdę ktoś jeszcze się dziwi, że Nowy Ład okazał się - jak od miesięcy ostrzegaliśmy - Nowym Wałem do rąbania Polaków przez władzę?? Ile razy mam przypominać, że rządy PiS to dyktatura ciemniaków???
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

śledztwa ws. domniemanego rozpracowywania operacyjnego mediów za rządów PO-PSL. Na liście objętych inwigilacją pierwotnie miało być aż 52 dziennikarzy.🙄

4 minuty temu, racyl napisał:

Naprawdę ktoś jeszcze się dziwi, że Nowy Ład okazał się - jak od miesięcy ostrzegaliśmy - Nowym Wałem do rąbania Polaków przez władzę?? Ile razy mam przypominać, że rządy PiS to dyktatura ciemniaków???

jesteś tego pewien ? ze rok przed wyborami ?

Opublikowano
mirro napisał:

Oooooooo Panie na owoce tego rycia to już czekają tysiące kajaków z niemieckimi emerytami pragnącymi przepłynąć na drugą stronę. I jeden amerykański lotniskowiec.😂

Dzięki tej inwestycji tysiące niemieckich kamperów na mazury wybierze się w tej barką...

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

A kto tobie na wiosce takie ceny zapłaci ?

po 1zł to się udaje indywidualnie sprzedać i to bez większego zainteresowania

nie chodzi mi o ceny a o ten zamiennik w żabce;oczywiście wyszła tu jakaś skryptowa bzdura w generowaniu strony no ale piszecie o polskich, arabskich czy tam innych zamiennikach nacji zachodnich to tak mi się tylko skojarzyło

ceny sprawdzałem ot tak sobie bo i tak na razie nie chce mi się babrać z pakowaniem bo zimno a realne hurtowe to pewnie tak między 0,6-0,7 na dzisiaj tak że

niech leżą i tylko co nieco na detal... dobra bo mało kogo tu to interesuje wszak większość promuje swoje polityczne pupilki lub obśmiewa ich konkurentów

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

ceny sprawdzałem ot tak sobie bo i tak na razie nie chce mi się babrać z pakowaniem bo zimno a realne hurtowe to pewnie tak między 0,6-0,7 na dzisiaj tak że

niech leżą i tylko co nieco na detal... dobra bo mało kogo tu to interesuje wszak większość promuje swoje polityczne pupilki lub obśmiewa ich konkurentów

Detal na okolicznym rynku, tylko taki, że na worki po 15kg sprzedają to w zależności od odmiany od 12zł do 18zł za worek 15kg. Od kilku lat nie sadzę już ziemniaków, nie chce mi się babrać dla tych 100-150kg które zjemy w ciągu roku, wolę zasadzić kilka krzaków truskawki więcej i za zarobione pieniądze kupić ziemniaki. A najgorsze było to, że jednego roku urosło 80kg i brakowało, następnego roku 200kg i to było za dużo... A teraz jak się kończą, skoczy się na rynek, dwa worki kupi i jest na te 6-8 tygodni ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

jeszcze nie widziałem żeby w gazetkach podawali że nie polski mają ziemniak

no jak by się uparł to i by wynalazł w reklamach "tylko polskie" ryż i cytrusy

postawa jak najbardziej zrozumiała @Tomasz0611 i jest to znak czasów. Specjalizacja.

akurat z tymi moimi/nie moimi ziemniakami to długa historia ale sprzęt sadzeniak i pole były praktycznie za darmo to najłatwiej było... no i teraz czasem czytuję sobie co się na kartoflanym rynku dzieje bo wiem ile jakich i gdzie leży kartofli a prowizja handlowa bywa wyższa od zysku netto producenta ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, Roman176 napisał:

jaka wina złodziej krzyczy ..... 

To PIS musiał nakraść rekordowe kwoty.

45 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zaprzańskie pocieszanie sie rodem z TVPis. Jak mieliśmy pkb wyższe od Niemiec to sukces na skale światową a teraz pocieszamy się że my mamy przesrane ale oni są niewiele lepsi. Wzrost gospodarczy - wyłączna zasługa PIS. Inflacja - wina wszystkich poza PIS.🤣

33 minuty temu, Roman176 napisał:

e3abc287cae868-948-474-0-0-1134-568.png

Po listopadzie jesteśmy zapewne wyżej w rankingu.

20 minut temu, Roman176 napisał:

bo były święta i praca zdalna 🙄

A co to ma wspólnego?

10 minut temu, racyl napisał:

Oszukali? Czy nie? Pytanie do wyborców PIS.

Może i oszukali ale zrobili to patriotycznie i narodowo a tak w ogóle to wina Tuska, opozycji , UE Niemców i oczywiście Putina też.

Opublikowano
27 minut temu, racyl napisał:

Tak romuś wiemy oni kradli a my ich przez 7 lat nie złapaliśmy.

co ukradli ?

24 minuty temu, racyl napisał:

Jeszcze nie widziałem żeby w gazetkach podawali że mają nie polski  ziemniak

bo pisze pochodzenie podane jest na skrzynce 😂

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ty jednak ( z całym szacunkiem) nie jarzysz co to Pegazus i czym różni się użycie tego narzędzia od pracy operacyjnej po staremu.

nie ważne czy ważne ze 

Zakazać budowy dużych gospodarstw 

Greenpeace chce politycznie położyć kres budowie takich zakładów

Opublikowano

Zdjęcie

9 minut temu, Roman176 napisał:

co ukradli ?

bo pisze pochodzenie podane jest na skrzynce 😂

to rozmawiamy o skrzynkach czy cenach podanych wirtualnie ? 😄

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

to rozmawiamy o skrzynkach czy cenach podanych wirtualnie ? 😄

nie pamiętasz co odkryła Agro unia za co biedronka zapłaciła 

1 minutę temu, racyl napisał:

A co się ma dziać ? ludzie mają dość PIS

gdzie ?

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie ważne czy ważne ze 

Jak chcieli bilingi to dostawali numery telefonów i teoretycznie mogli ich podsłuchiwać. Mogli choć do tego trzeba by podstawić lewego BTS a ( bo to były takie czasy). Przy tym kodowaniu  nie szło  podsłuchać z marszu o czym gadają.
Poza tym dziennikarze śledczy i tak zdawali sobie sprawę że ktoś może ich słuchać, więc wszelkie słuchanie oficjalnych telefonów było o kant d*py rozbić. O ile można było wrzucić im coś na komputer trefnego, to na telefon już nic im nie władowałeś. 

Przy Pegazusie nie znasz dnia ani godziny.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie pamiętasz co odkryła Agro unia za co biedronka zapłaciła 

gdzie ?

weź ty sobie przewiń moją wymianę zdań z dysydentem a potem opowiadaj swoje historię

Co do agrouni to znane każdemu

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

Zakazać budowy dużych gospodarstw 

Greenpeace chce politycznie położyć kres budowie takich zakładów

No to idealnie zgodne z twoim pogladem. Kułaków rozkułaczyć bo za grosze poprzejmowali PGRy i maja samochody w leasingu którymi jeżdzą na wakacje.🤣

Opublikowano

Chyba użyli za mocnego ładunku wybuchowego

1 minutę temu, Ulman napisał:

No to idealnie zgodne z twoim pogladem. Kułaków rozkułaczyć bo za grosze poprzejmowali PGRy i maja samochody w leasingu którymi jeżdzą na wakacje.🤣

ty ostatnio cieszyłeś się ze platforma zniszczyła największe gospodarstwa 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Kułaków rozkułaczyć bo za grosze poprzejmowali PGRy i maja samochody w leasingu którymi jeżdzą na wakacje

Ooooooo ci z tymi samochodami to szczególnie podpadnięci.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v