Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, DTaras napisał:

No co Ty racyl? Eksperyment się udał to nie warto przerywać😁 Miała po nowym roku zejść opłata od emisji z paliwa i chyba nic z tego. Trzeba było kupić ale się tyłka nie chciało ruszyć...

od nowego roku akcyza na ON  WZROSŁA O 4 GR NETTO 

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

No to czego narzekasz? 

ty miałeś z górki w szkole co widać i na studiach wiec po co pytasz 

43 minuty temu, jarecki napisał:

Galan ; Ulman , spejalnie dla was artykuł ,  w sumie streszcze go w 1971r w usa żęby zakupić dom trzeba było 2,5 roku pracować dziś chyba 7 lat             https://businessinsider.com.pl/gospodarka/w-1971-r-dom-kupowales-po-dwoch-latach-pracy-nowy-samochod-po-paru-miesiacach-a-dzis/05zjglx

nie wklejaj takich rzeczy drożyzna jest w PL i tylko bo wina pis

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Kurcze... 15 stopni. Pszenżyto miało stać w szpilce a jest zielono. Trzeba było teraz siać.

Oziminy wyglądają po zejściu śniegu bardzo dobrze , oby się nie rozhartowały bo jak będą odkryte to mogą przemarznąć .

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

media ci to przekują

łe tam. TVP na pewno nie.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Galan ; Ulman , spejalnie dla was artykuł ,  w sumie streszcze go w 1971r w usa żęby zakupić dom trzeba było 2,5 roku pracować dziś chyba 7 lat             https://businessinsider.com.pl/gospodarka/w-1971-r-dom-kupowales-po-dwoch-latach-pracy-nowy-samochod-po-paru-miesiacach-a-dzis/05zjglx

To nie jest nic dziwnego i jak to od dawna powtarzam - czym więcej socjalizmu  tym wyższe podatki tym mniej pieniędzy ma obywatel. Lewicowiec tego nigdy nie pojmie ale ww. przykład doskonale to potwierdza.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Wspominałem już o tym kilka miesięcy temu ze głupole w Unii chcą to wprowadzić to wszyscy się śmiali ale teraz to się nie będą śmieli jak  Diesel będzie  porastał pokrzywą .

ta ciężarówki będą jeździć na benzynę, lpg albo będą elektryczne 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

odmalować elewację i po sprawię a nie trzymać na koszt podatników

a odmalować na czyi koszt?

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

na swój, a ile to tej farby żeby zamalować napis 🤣

ciekawe jak by tak na twoim domu...?

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

4 godziny temu, DTaras napisał:

Kurcze... 15 stopni. Pszenżyto miało stać w szpilce a jest zielono. Trzeba było teraz siać.

Oziminy wyglądają po zejściu śniegu bardzo dobrze , oby się nie rozhartowały bo jak będą odkryte to mogą przemarznąć .

Przewódkę siałem...

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

ciekawe jak by tak na twoim domu...?

to myślisz że takich drobnych napisów nie da sie zamalować tak żeby to było nie widoczne ?, złapią gościa, odmaluje to on tu drugi raz nie przyjdzie

Opublikowano
mirro napisał:

Ja bym walnął klientowi tak ze 200 godzin prac społecznych i skierował do roboty na nocną zmianę z zajezdni autobusowej, do szorowania pojazdów.

Dobre. Stała delegacja do sprzątania promów po sztormie ...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v