Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ogóle cały ten system jest chory, ceny powinny być jawne i podawane do wiadomości publicznej a nie utrzymywane w tajemnicy i potem negocjacje , czyli ile się uda wydoić z rolnika

Opublikowano

Gdy ja pytałem o wycenę valtry w Irlandia  to silnie proponowali uzywke.

Raczej by nie dprzedali do Polska .

Diler tłumaczył ze musi podac Dane dokladne nabywcy do fabryki.

Takie to podejscie. Z drugiej strony ktos te replay musi opłacac I marketing ogólnokrajowy

Opublikowano (edytowane)

Miałem kiedyś wycenę z Roltoma na lepsze wyposażenie ciągnika niż w Euromasz i wyliczyłem sobie te brakujące wyposażenie z konfiguratora. Po kalkulacji wyszło mi, że chcieli przyciąć ponad 15k. Pierwszy dealer 335 netto a drugi 300 netto. Różnica w wyposażeniu to było chyba 17k a reszta to zysk. Czyli Euromasz i tak miał lepszą ofertę.

Edytowane przez WojtekBuawski
Opublikowano

Wogole mnie to nie dziwi, ja negocjowałem na raz z dwoma dilerami na dolnym Śląsku jeden ten sam ciągnik i wychodziło 9 tys różnicy. Na samym ładowaczu(ten sam) między dilerami było 4.5 tys netto. Ogólnie to po kontakcie z dilerem, odpuściłem swój "pierwszy wybór" i kupiłem innej marki. Mam to za sobą całe szczescie

Ogólnie to trzeba porównywać oferty dilerów i nie napalać się na jedną markę. Takie jest moje zdanie

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Badwolf napisał(a):

Wogole mnie to nie dziwi, ja negocjowałem na raz z dwoma dilerami na dolnym Śląsku jeden ten sam ciągnik i wychodziło 9 tys różnicy. Na samym ładowaczu(ten sam) między dilerami było 4.5 tys netto. Ogólnie to po kontakcie z dilerem, odpuściłem swój "pierwszy wybór" i kupiłem innej marki. Mam to za sobą całe szczescie

Ogólnie to trzeba porównywać oferty dilerów i nie napalać się na jedną markę. Takie jest moje zdanie

Jak kupowałem ostatni ciągnik nh to zrobiłem licytacje przedstawicielom u mnie w domu przy kawie to tylko wychodził jeden albo drugi na papierosa dzwonić do dyrektora. Wyszło że zeszli do tej samej ceny i tego samego wyposażenia. Kilkadziesiąt tys mniej niż na początku. Różnił się tylko termin zapłaty. 

Edytowane przez Grzesiu90209
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Jak kupowałem ostatni ciągnik nh to zrobiłem licytacje przedstawicielom u mnie w domu przy kawie to tylko wychodził jeden albo drugi na papierosa dzwonić do dyrektora. Wyszło że zeszli do tej samej ceny i tego samego wyposażenia. Kilkadziesiąt tys mniej niż na początku. Różnił się tylko termin zapłaty. 

Ja miałem podobnie. Ja im już twardo mówiłem, że konkurencja daje tyle i tyle i zjeżdżali z ceną. Na koniec jeden mi zaproponował finansowanie 5 lat 0% a drugi został na 3 lata i to przewazylo. Nadmienie że oficjalnie na tą firmę było 3 lata

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano

Ogólnie to mogę dać Wam dobrą radę; dzwońcie do dilerów z innych stron i mówcie że jesteście z ich terenu( szukałem sobie wioseczki na necie oddalona z 20/30 km i wtedy możesz negocjować). Bo jak powiesz że z drugiego konca kraju to nie będzie negocjował albo da cenę zaporowa

2 minuty temu, danielooo8441 napisał(a):

Ja miałem takie doświadczenie, że jak zaczelem gadać dilerowi case że np u Kisiela chcą tyle i tyle, to zerwał ze mną kontakt. Więc mnie to nie dziwi. A początkowo case był u mnie bardzo wysoko na liscie zyczen

Opublikowano

Znacie jakieś dobrego przedstawiciela NH z dolnego Śląska? Wszędzie gdzie dzwonię to jakieś muły, i trzeba się prosić tygodniami o ofertę 

Opublikowano
Godzinę temu, Ksawery napisał(a):

Znacie jakieś dobrego przedstawiciela NH z dolnego Śląska? Wszędzie gdzie dzwonię to jakieś muły, i trzeba się prosić tygodniami o ofertę 

Chcesz ofertę czy kupić ciągnik ? 

Opublikowano

To jedź i powiedz że chcesz kupić i co ci proponują. Ma telefon to nic nie zdziałasz bo tam takich co dzwonią się zapytać co i za ile to maja ma pęczki. 
obczaj też case i steyr bo bardzo często są teraz tańsze 

• Thanks 1