Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam trzymam w bigach. Miał przy koszeniu 7.5% ale potem postał z dwa tygodnie luzem, potem czyszczenie na pektusie i do bigów. Bigi na paletach. Przykryte folią ( minimalnie odsłonięte) Na dotyk nic się nie dzieje i wizualnie. Zimniutki jak łapę wsadzę i czeka na cenę. 

Opublikowano
3 godziny temu, Samsung123321 napisał:

Ja tam trzymam w bigach. Miał przy koszeniu 7.5% ale potem postał z dwa tygodnie luzem, potem czyszczenie na pektusie i do bigów. Bigi na paletach. Przykryte folią ( minimalnie odsłonięte) Na dotyk nic się nie dzieje i wizualnie. Zimniutki jak łapę wsadzę i czeka na cenę. 

Na razie cena poniżej żniw , ale przy takim przerzucaniu z boku na bok , i czyszczeniu petkusem to ze dwie stówki trzeba doliczyć do ceny ze żniw. U mnie dmuchawą był ładowany do silosa i potem przez 4 dni dmuchany po 3-4 godziny , to też koszty się zrobiły . Ogólnie w tym roku kto trafił w żniwa na cenę i od razu sprzedał może czuć się wygranym , bo cena nawet 3350-3400netto była chwilowo

Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

Na razie cena poniżej żniw , ale przy takim przerzucaniu z boku na bok , i czyszczeniu petkusem to ze dwie stówki trzeba doliczyć do ceny ze żniw. U mnie dmuchawą był ładowany do silosa i potem przez 4 dni dmuchany po 3-4 godziny , to też koszty się zrobiły . Ogólnie w tym roku kto trafił w żniwa na cenę i od razu sprzedał może czuć się wygranym , bo cena nawet 3350-3400netto była chwilowo

U nas tyle było tydzień przed żniwami. Jak wszyscy zaczeli kosić to spadło do 2750-2850

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, kibix napisał:

pożyjemy zobaczymy co z ceną. Martwi mnie to że zablokowanie portów Ukraińskich dało wybicie na 4 % tylko. 

giełda nie zdążyła tej sytuacji wycenić nawet, lepiej żeby po 10% dziennie zmian nie było czy to w jedną czy w drugą stronę

Opublikowano
4 godziny temu, AdamKutno napisał:

Gazowana pryzma musi być okryta czy nie ma sensu?

Jeśli masz pomieszczenie szczelne to chyba nipotszeba okrywać pryzmy

Opublikowano

Podobno Ukraina wywiozła już grubo powyżej70 procent swoich zbiorów rzepaku 2022.U nich handel rzepakiem glównie do grudnia danego roku,nie trzymają tak długo jak u nas

Opublikowano
8 godzin temu, radeklegia napisał:

To co się teraz dzieje to jest zwykła gra giełdowa przed wzrostami takie jest moje zdanie

jesteś w błędzie....z Ukrainy wjechało do nas 40% naszej wielkości produkcyjnej....resztę sobie sam dopowiedz,,,

https://www.firmaszmidt.pl/skup.html

są cenniki już z rzepakiem na poziomie 2500....

8 godzin temu, radeklegia napisał:

To co się teraz dzieje to jest zwykła gra giełdowa przed wzrostami takie jest moje zdanie

jesteś w błędzie....z Ukrainy wjechało do nas 40% naszej wielkości produkcyjnej....resztę sobie sam dopowiedz,,,

Opublikowano
6 godzin temu, ksiaze napisał:

Bo szmit to Oszust 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, ksiaze napisał:

A wy czasem nie nakupywaliscie tego rzepaku ukraińskiego? Cena rzepaku to tylko u was taka beznadziejna...

Opublikowano
11 godzin temu, ksiaze napisał:

rzepak potrafią kupić z ukrainy a kukurydzy nie ? dziwne 

Opublikowano

Wczoraj przedstawicielka z firmy z którą - chyba będę już mówił w czasie przeszłym- handlowałem chemią itp, powiedziała mi że 3k to dobra cena, a my zawsze narzekamy jak był po 1,8k i wszystko tańsze też narzekaliśmy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v