Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak jak u nas jeden postawił wielką suszarnie do qqrydzy i wiadome było że ceny w na rejonie nie będzie, wszystko się sprawdza w Polsce płacą po 850zl za mokra a u nas 720 bo wszystkie skupiki handlują z tym człowiekiem od suszarni, ale jak zaczynał budowę to chłopki oragzmu dostawali co to będzie za cymes 

Opublikowano (edytowane)

Najwięcej krzyczą ci co im się nic nie opłaci, a kupić używkę suszarnie za 50k szło to chyba nie są jakieś straszne pieniądze, propan do tego i heja, ładujesz tira suchej ze wschodu i wieziesz gdzie chcesz za normalną cenę ale to trzeba minimum chęci tak jak w przypowieści o talentach

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano

Ale czemu popadac ze skrajności w skrajnośc? Nie można tak zrobić żeby kazdy był zadowolony? Rolnik by chciał tylko zarobic i żeby handlarz za darmo robił a handlarz by chciał skórę z rolnika zdjąć i się w nią ubrać 

• Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, Mateusz1q napisał:

Tak żeby był każdy zadowolony? Wszystkim równo? Odstawy obowiązkowe i przydziały? Kolego już to mieliśmy

No i chyba dlatego chcą żeby gminy ogarniał węgiel, bo prywaciarze podbijają ceny tak ,ze konsument ma bardzo drogo A producent  wydobywa po kosztach  i to sie tyczy wielu dziedzin 

Opublikowano (edytowane)

Jak się taka pogoda utrzyma jak zapowiadają to za 2 tyg będziemy nosić taka 26% co przy dopłatach jak niektórzy stosują 15 zł i więcej poniżej 30% da niezły zysk

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Zaraz będzie malejąca, bo kto kupi w kraju mokra po 900 jak po tyle sucha na Ukrainie, aby ja przywieźć trzeba ;)

A Ty widzę następny któremu zależy na niskiej cenie 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirekcich napisał:

A Ty widzę następny któremu zależy na niskiej cenie 🤦‍♂️

Mam w nosie po ile mokra, bo kupiłem sobie mała suszarnie o zasypie 6t i sam sobie susze kukurydzę z swoich 8ha. Chociaż jakby była tania, to może i bym coś dokupił i wysuszyl ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zaraz będzie malejąca, bo kto kupi w kraju mokra po 900 jak po tyle sucha na Ukrainie, aby ja przywieźć trzeba ;)

Żeby z tą kukurydzą na Ukrainie nie było jak z pszenicą. U nas zacierali ręce bo ktoś obiecał po 800zl + transport. Jeden 5 zestawów zamówił i do dziś nikt tej pszenicy nie widział.

A ten skup przy kurnikach ruszył?

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Coś tam się kurzy z suszarni, więc chyba ruszają, w internecie ogłaszają się z cena 750 netto. 

To jest ostatnie miejsce gdzie miał bym zawieźć. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ja z nimi nigdy nie handlowalem... 

Ja kupowałem koncentraty jak trzymałem trzodę.

Kumpel zamówił kompleksowo, kombajn ,wóz przeładowczy i odwóz. Nie wiem jak na tym wyszedł bo już szuka innego klienta.

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mam w nosie po ile mokra, bo kupiłem sobie mała suszarnie o zasypie 6t i sam sobie susze kukurydzę z swoich 8ha. Chociaż jakby była tania, to może i bym coś dokupił i wysuszyl ;)

Jak masz w nosie to po co zabierasz tu głos ?

8 minut temu, 6465 napisał:

Żeby z tą kukurydzą na Ukrainie nie było jak z pszenicą. U nas zacierali ręce bo ktoś obiecał po 800zl + transport. Jeden 5 zestawów zamówił i do dziś nikt tej pszenicy nie widział.

A ten skup przy kurnikach ruszył?

Tu nie chodzi o żadną ukraińska kukurydzę tylko zwykłe pitolenie farmazonów do zanizania cen ! Kto wozi to siedzi cicho i nikomu nic nie mówi .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v