Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

Ok 1050 zł miałeś tylko koszt nawozów z ubiegłego roku i zebrałeś 12 ton ?

Cena mokrej u mnie 500-400 netto (na większość był kontrakt 500) to se policz.

Na pewno trzeba spróbować z tym ziarnem. Mam na polu jeszcze P9042 i za rok też kupić tą odmianę i zrobić porównanie.

Parę lat temu kupiłem z targu kukurydze to bardzo ładna urosła ale poszła na kiszone.

Opublikowano (edytowane)

Ta dobra odmiana,tylko nie czysty dent koński ząb i zawsze te 2do 3 procent mokrzejsza od czystego denta.

Byłem w sklepie i ludzie tak się żałują że poprzedali mokrą qq ,z wilgotnaścią 17

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano

1 godzinę temu, slavik80 napisał:

Kukurydza gotowa do zbioru. Wilgotnosc z kolby to 25%.

Jak dlugo mozna opoznic zbior?

Stanley sie cos z Kukurydza jeżeli przetrzymam powiedzmy do 10 listopada?

do lutego-marca spokojnie postoi 😂

kolega zaczyna od 3 listopada suszenie-przydzial gazu wtedy dostal.

u nas zawsze przed swietami koncza , w tamtym roku skup zamkneli dzien przed wigilia .

6 godzin temu, Szymi40 napisał:

Średnie  plony w okolicy 4 tony -  ziemia  4-5  susza  zbiera plony.  Zdarzają  się działki  pagórki gdzie kolby nie ma....

jakie 4 ?? cos wzrok ci nawala -14 bylo ..tutaj nikt mniej nie zbiera, sa tacy co i tyle maja suchej  na Vb  ...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

Jak  jej  zwierzyna  leśna nie  wymłóci....

12 minut temu, jacus napisał:

jakie 4 ?? cos wzrok ci nawala -14 bylo

Potraktuje  to jako żart  w tym  dziwnym roku.... 

Opublikowano
7 godzin temu, limousine napisał:

Cena mokrej u mnie 500-400 netto (na większość był kontrakt 500) to se policz.

Na pewno trzeba spróbować z tym ziarnem. Mam na polu jeszcze P9042 i za rok też kupić tą odmianę i zrobić porównanie.

Parę lat temu kupiłem z targu kukurydze to bardzo ładna urosła ale poszła na kiszone.

No to po ile kupowałeś npk i azot ? Bo Poli była ok 4 tys i azot to samo. 

U mnie max do 400 brutto ale przeważnie jak pisałem ok 350

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Navara1988 napisał:

Agromat +10zl 420 netto agravet +20 zł 410 zł  bioagra pisze umowy na 470 netto po 15 listopada . 

Suchą kuku w jakiej cenie skupują?(na ich stronie jest napisane ze biorą suchą)

Edytowane przez Unexpected
Opublikowano
6 godzin temu, Szymi40 napisał:

Jak  jej  zwierzyna  leśna nie  wymłóci....

Potraktuje  to jako żart  w tym  dziwnym roku.... 

U nas akurat lasów brak

Jaki zart????? Poczytaj forum..,.😂

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Jaki zart????? Poczytaj forum..,.

Skosze to podam plon u mnie, na mokro może do 10t dobije, suchej to na pewno 10t z ha nie będzie , taki rok, najpierw zimna wiosna, potem susza i nie urosło.

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

kolega zaczyna od 3 listopada suszenie-przydzial gazu wtedy dostal.

u nas zawsze przed swietami koncza , w tamtym roku skup zamkneli dzien przed wigilia .

jakie 4 ?? cos wzrok ci nawala -14 bylo ..tutaj nikt mniej nie zbiera, sa tacy co i tyle maja suchej  na Vb  ...

A co to jest Vb gościu 

Opublikowano

Kuku wykoszona średni plon 16.8 sprzedana po 550 netto ( była umowa na połowę za 600 a reszta sprzedana po cenie dnia 460-520 ) Kukurydzy sieje od 6 lat i plon poniżej 13 ton nigdy nie było.  

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

A co to jest Vb gościu 

To najlepsza klasa na kukurydzę😂

Bo nie potrzeba podatku płacić😁

U nas  kiedyś tak było ze kierownika skupu dużej światowej firmy,który podpisał kontrakty  z sufitu na mokra kukurydzę zwolnili, 

Fantazje miał większą niż te 550 w tym roku.

Kto tyle płaci? Niemiec? Bo bioagra chyba nie..

Opublikowano
1 godzinę temu, Navara1988 napisał:

Kuku wykoszona średni plon 16.8 sprzedana po 550 netto ( była umowa na połowę za 600 a reszta sprzedana po cenie dnia 460-520 ) Kukurydzy sieje od 6 lat i plon poniżej 13 ton nigdy nie było.  

Jaka odmiana/odmiany ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v