Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja i tak suszę i czekam do wiosny, co będzie to będzie ...

WSC to Sochaczew, 60km na zachód od Warszawy ...

to nawet pisza z podlaskiego lepsza maja cene a ty blisko belwederu i slabo glosowales

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A po co Ci ta wiedza, ty sprzedałeś po dobrej cenie do Elewarru i jeszcze mają Ci dużo dopłacić xD 

WSC 380 netto, o dopłaty za %% nie pytałem.

u kogo tyle?

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kurnik niedaleko Rybna, więcej się nie pytałem po okolicy, ale chyba nie aż tak zła na okolicę cena bo mają co suszyć ;) 

u mie na terenie dzis przy dobrych wiatrach po wszystkich dodatkach i vat7 % wychodzi 550 zl a ja czekam w elewarze

Opublikowano (edytowane)

I po co dodajesz ten vat, mówimy o cenach netto za wilgotność 30% ... Podobno oddałeś w depozyt w Elewarze, to powiedz gdzie Elewar płaci 510 netto za 30% bo aż jestem ciekaw ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I po co dodajesz ten vat, mówimy o cenach netto za wilgotność 30% ... Podobno oddałeś w depozyt w Elewarze, to powiedz gdzie Elewar płaci 510 netto za 30% bo aż jestem ciekaw ;) 

tylko elewar was uratuje  sasina juz nie ma tera kolodziejczk jest no za 2 miechy, proste dzis 450 podstawa  mialem wilg 24 t% to plus 50 zl i vat na dzis a za 3 miechy jak podrozeje zyskam w iecej jak nie to mniej nie bedzie kasy

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Widzisz, czyli cena magicznie już spadła z 550 na 450 podając zgodnie z zasadami w tym temacie ...

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Widzisz, czyli cena magicznie już spadła z 550 na 450 podając zgodnie z zasadami w tym temacie ...

pisze wyraznie ze z dodatkami nie podstawa, 550 moze byc podstawa za 3miesiace albo 450 nic nie trace

Opublikowano (edytowane)

Albo Donek powie bujaj się, zapłacę Ci tyle ile to jest teraz warte ... Oddać towar i nie wziąć pieniędzy 🤭

3 tygodnie temu u nas było 420-430 przy 30%, doliczając koszt transportu do Elewaru bardziej opłacało się sprzedać lokalnie niż wieźć Sasinowi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Widzę u nas sporo ludzi po kukurydzy pszenicę sieje. A ja myślę zwiększyć nie znacznie na przyszły rok.

I sprzedac po 400 zl ? Przy tych kosztach to sie wogule nie oplaca bo lepiej lubinu posiac 

Opublikowano
13 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Oj Ru nie ładnie tak sie dalej ośmieszać😂 Nie wyszło Ci z UFF to teraz opowiadaj bajeczki jaki jestes ekspert od kukurydzy😂🤣

byłeś widziałeś ??? to co pier**lisz farmazony i prowokujesz- wyszło i z uff a zestawienie dostaw za QQ z początkiem grudnia ci wyśle to ci mordka przestanie się uśmiechać  podstawa 1005 zł próbki pojechały do Francji - weryfikacja GMO i pozostałości pestycydów bo reszta jest ok poniżej 300  jeżeli ci w ogóle mówi coś deoksyniwalenol , niwalenol , zearalenon , fumonizina  i moniliformina -niesądze żebyś to zapamiętał 

Opublikowano
v11 napisał:

13 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Oj Ru nie ładnie tak sie dalej ośmieszać😂 Nie wyszło Ci z UFF to teraz opowiadaj bajeczki jaki jestes ekspert od kukurydzy😂🤣

byłeś widziałeś ??? to co pier**lisz farmazony i prowokujesz- wyszło i z uff a zestawienie dostaw za QQ z początkiem grudnia ci wyśle to ci mordka przestanie się uśmiechać  podstawa 1005 zł próbki pojechały do Francji - weryfikacja GMO i pozostałości pestycydów bo reszta jest ok poniżej 300  jeżeli ci w ogóle mówi coś deoksyniwalenol , niwalenol , zearalenon , fumonizina  i moniliformina -niesądze żebyś to zapamiętał 

To cie kolega wyżej podsumował🤣🤣🤣 Widze ze du..pa po uff jeszcze piecze😂😂😂

Opublikowano
fabio napisał:

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

tylko elewar was uratuje  sasina juz nie ma tera kolodziejczk jest no za 2 miechy, proste dzis 450 podstawa  mialem wilg 24 t% to plus 50 zl i vat na dzis a za 3 miechy jak podrozeje zyskam w iecej jak nie to mniej nie bedzie kasy

Nie za wiele zyskasz bo Ci średnią policzą i wyjdzie na to samo

Opublikowano

Podkarpackie, na początek skoszony 15sto hektarowy kawałek Pioneera P9363 Fao 280-290, plon 15,5t przy 28%, na sucho ~13t/ha, wszystko wysuszone i do silosu. Oby tak dalej sypało.
Podobno W….. Zadąbrowie od jutra 280 pln netto za 30%??? Pięknie 😉

• Sad 1
Opublikowano

RPZ odmiany Mas 220V i 306P średni plon 15,6 na mokro wilgotności od 24 do 31,5 koszone 7/8 października ale rekord na sucho ok.12,7 średnio , na dwóch małych działkach 0,63 ha było 17t/ha przy wilgotności 26. koszty bez dopłat i amortyzacji 6300 a przychód 6000 wynik -300zł 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v