Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A Kaczyński ,Tusk ,Kamysz ,Hołownia ,Biedroń i wszyscy co byli jakie mają pojęcie?  Niszczyć !!!

Piech stawia na to co polskie, czyli przemysł ,rolnictwo ,itp...

Komu byś prędzej uwierzył ,notorycznemu kłamcy , czy komuś nowemu ?

Edytowane przez Meg5
Opublikowano
Przed chwilą, Meg5 napisał:

Piech stawia na to co polskie, czyli przemysł ,rolnictwo ,itp...

Komu byś prędzej uwierzył ,notorycznemu kłamcy , czy komuś nowiem ?

Kto to ten Piech i skąd wiadomo że nie tylko obiecywać potrafi?

Opublikowano
1 minutę temu, Meg5 napisał:

Pafnuś ,nosz kurde internet u Ciebie działa dobrze ,a Ty w czarnej no...

No nie znam człowieka..coraz mniej interesuje mnie polityka....Zmieniają się tylko twarze... i to niezbyt często.

Opublikowano (edytowane)

To może się zainteresuj Pafnuś  ,a nie tylko głupoty w głowie .

Właśnie te same gęby od lat i my już w szambie po uszy . 

Edytowane przez Meg5
Opublikowano

Dzisiaj pierwszy kawałek p9241 wilgotność 33% wjechałem w drugi P8834 21% i tutaj plon 10.4 t w zeszłym roku średnia była 15.5 przy 28-32%.

Cena na skupach 430-440 netto za 30%

Ja swoją suszę, gaz po 1.7 zł kupiłem więc się chyba opłaci.

WSC.

Opublikowano
Przed chwilą, Meg5 napisał:

To może się zainteresuj Psnuś ,a nie tylko głupoty w głowie .

Łeeee tam.....za młody jestem na tak poważne sprawy...

Opublikowano
6 minut temu, Meg5 napisał:

Pafnuś ,nosz kurde internet u Ciebie działa dobrze ,a Ty w czarnej no...

Nosz niektórzy za wszelką cenę  falą nurtu ciągnięci być chcą, a że w gównie płyną, to chyba nieświadomie. Gdyby tak z telewizora czy forum prócz głosu czy pisanych robaczków zapach docierał jeszcze, to może by i się ocknęli. Choć akurat na tym forum, to może i nie, wszak to codzienności powiew. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Meg5 napisał:

czy komuś nowemu ?

Wierzyłem nowym a okazali się kłamcami, jakim nowym jest Piech jak był do niedawna aktywnym członkiem PO?

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, witejus napisał:

Wierzyłem nowym a okazali się kłamcami, jakim nowym jest Piech jak był do niedawna aktywnym członkiem PO?

I pis-u nawet .... 🙄

Wiem ,że w tym kraju nawet rolnikowi już trudno ,ziarno od plewy odróżnić . 

ps. rozumiem ,że okazał się kłamcą ,ale nadal zastanów się ,czy jednak dać szansę komuś nowemu ,czy mając świadomość ... kłamcy ?

co do kukurydzy ,nie koszę ,bo nie ma odbioru ,kolejki jak za komuny ,a tylko na zapisy ...powiat Lipno ,kuj-pom

Edytowane przez Meg5
Opublikowano (edytowane)

Ile Ty masz lat ? Od kiedy szukasz wyzwoliciela swojej niedoli ? ... może ja Ci naobiecuje i wyprowadze z ziemi egipskiej... w końcu jestem  nowy , to raczej nie kłamie jak inni ...

Edytowane przez mirekcich
Opublikowano
1 godzinę temu, tomek1974 napisał:

ponoć kołodziejczak szykuje się na ministra rolnictwa 

To rolnicy będą jak paczki w maśle , taka dobroć zawita bo to swój chłop rolnik i się z na na rolnictwie  .

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Bo sprzedaję temu kto lepiej płaci a mniej w uja gra

To za tyle lat ani razu nie trafiles na uczciwego kupującego?

Znam takiego co zawsze mówi ile mu to dali a w następnym roku gdzxi indziej sprzedaje.

Do der heus sprzedaj..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

Do der heus sprzedaj..

😂dziękuję ,postoję, ja mam takie zezowate szczęście ,dwa lata i następny🤣, może w tym roku jeszcze raz sprzedam ponownie temu co w tamtym roku ( jak będzie konkurencyjny cenowo)😜

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mirekcich napisał:

Ile Ty masz lat ? Od kiedy szukasz wyzwoliciela swojej niedoli ? ... może ja Ci naobiecuje i wyprowadze z ziemi egipskiej... w końcu jestem  nowy , to raczej nie kłamie jak inni ...

Tyle ,że zanim  komuś dam  kredyt zaufania ,trochę mu się przyjrzę ,a o Tobie kompletnie nic nie wiem .....

Edytowane przez Meg5
Opublikowano
9 godzin temu, Kuba156kuba napisał:

Dzwoniłem dzisiaj do skupu bodajże corntrans w pełkiniach cena 360 można wozić 

Czyli pan Ch.... Uważaj bo ma problemy z wypłacalnością. A cena... Gorzej niż dno 

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj pierwszy kawałek p9241 wilgotność 33% wjechałem w drugi P8834 21% i tutaj plon 10.4 t w zeszłym roku średnia była 15.5 przy 28-32%.

Cena na skupach 430-440 netto za 30%

Ja swoją suszę, gaz po 1.7 zł kupiłem więc się chyba opłaci.

WSC.

U nas P9241 w dolnośląskim dała około 14-15 ton przy 30% wilgotności. Aktualnie ma jakieś 26-28 %. Pierwszy raz miałem Pioneera i chętnie wrócę do tej odmiany, tylko słyszałem od przedstawiciela, że od nowego roku już sprzedają nasiona tylko z tą lepszą zaprawą, za którą w mijającym sezonie wołali dodatkowe +250 zł do jednostki siewnej. Tak więc trochę rozczarowany jestem ich posunięciem. I jeszcze muszę zobaczyć, co pokaże nasz RGT Exxact o podobnym FAO.

U nas ceny 460% przy 30%.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

Czyli pan Ch.... Uważaj bo ma problemy z wypłacalnością. A cena... Gorzej niż dno 

Po tamtym roku mało kto nie ma problemów ale to nie ten temat woziłem rzepak do niego i kasa za 3 dni na koncie on chyba przeszedł pod firmę coś mi mówił 

Opublikowano
14 godzin temu, Meg5 napisał:

I pis-u nawet .... 🙄

Wiem ,że w tym kraju nawet rolnikowi już trudno ,ziarno od plewy odróżnić . 

ps. rozumiem ,że okazał się kłamcą ,ale nadal zastanów się ,czy jednak dać szansę komuś nowemu ,czy mając świadomość ... kłamcy ?

co do kukurydzy ,nie koszę ,bo nie ma odbioru ,kolejki jak za komuny ,a tylko na zapisy ...powiat Lipno ,kuj-pom

Gdzie sprzedajesz? do sitna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v