Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Jurek87 napisał:

Nie macie cisnienia zeby zasiac jeszcze pszenice po qq?

W zeszłym roku 8 listopada pszenica zasiana i wyszła ok. Także jeszcze cały październik na manewry polowe. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pawel885 napisał:

500 to już praktycznie każdy płaci 

Cena pójdzie w górę 

Skupów jak grzybów po deszczu a kukurydzy mało zostalo tak naprawdę 

Chyba w dół u nas 450 jest , nikt jescze nie kosi na dobrych ziemiach , może za dwa tyg., tam gdzie koszą to pewnie poniżej 10 ton sypie, a rczej bliżej 5

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
3 godziny temu, Tigon napisał:

Ja czekam do połowy października prognozy bardzo ciepłe to myślę że wilgotność zakręci się 18-22

U nas jeden skup dopłaca tylko do 25% 

Czyli czy ma 25 czy 22 to i tak +50zl do tony

Tak wymyślili 

2 godziny temu, miwigos napisał:

Chyba w dół u nas 450 jest , nikt jescze nie kosi na dobrych ziemiach , może za dwa tyg., tam gdzie koszą to pewnie poniżej 10 ton sypie, arczej bliżej 5

Chodziło mi o to że i tak dużo mniej niż w ubiegłym roku było zasiane  bo przy tych cenach nawozów i suszy rok temu  dużo rolników zrezygnowało z kukurydzy, przynajmniej w moich stronach,  a i dużo ziarnowki sprzedano na kiche 

Opublikowano

Po wyborach pewna zwyżka -dostępności QQ jedni ani drudzy już nie będą mieli interesu . 

Ci co sprzedają mokrą to ponad 30% to duża strata a poniżej to też niewielki biznes więc zachęcam kosić 

Opublikowano
12 godzin temu, miwigos napisał:

Chyba w dół u nas 450 jest , nikt jescze nie kosi na dobrych ziemiach , może za dwa tyg., tam gdzie koszą to pewnie poniżej 10 ton sypie, a rczej bliżej 5

Byłem w tygodniu na skupie w slupcy to wożą ludzie od 2 do 6 ton. Nawet na 3 klasie zaczeli młócić. Brak wody w moim rejonie

Wilgotność 22-31

Opublikowano
15 godzin temu, pawel885 napisał:

500 to już praktycznie każdy płaci 

Cena pójdzie w górę 

Skupów jak grzybów po deszczu a kukurydzy mało zostalo tak naprawdę 

Już w tamtym roku podobne teksty się się słyszało że 700- 800 1000 już płacą i poniżej tysiąca nie spadnie , a co było to wszyscy wiemy 

Opublikowano
1 godzinę temu, fabio napisał:

od jutra skupy podniosa bo beda miec konkurecje panstwo rusza ja nie przebija to zbraknie do nich towaru i panstwo daje lepsze warunki

Jakie to sa te warunki? 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj kropiło a dzisiaj z kolby 20 procent.

U mnie we wsi jak miała by mniej niż 20 to przeleży bez suszenia dla siebie na paszę.

Nie jeden już zostawił i była dobra .

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Gdzie te państwowe skupy? Może by do 15 .10. Zdążył wykosić.

jutro mozesz do elewaru wozic opcja dac w depozyt do 3 miesiecy jak cena wrosnie doplaca jak nie to po cenie dnia cytuje ministra

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v