Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta ile paszy za psie pieniądze ,poszukam jakiś worków big bag z wkładem foliowym i zakiszę,gdzie tyle paszy oddać za darmo.

Choć w tym roku sucha jest koło 23% po skoszeniu to i cena naleci większa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
33 minuty temu, Strongman napisał:

Ta ile paszy za psie pieniądze ,poszukam jakiś worków big bag z wkładem foliowym i zakiszę,gdzie tyle paszy oddać za darmo.

Choć w tym roku sucha jest koło 23% po skoszeniu to i cena naleci większa.

Lepiej kupić osobno big baga i osobno wkład. Big bagi kupowane razem z wkładem foliowym są szyte a nie sklejane, dostaje się powietrze i psuje się towar.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Norman napisał:

@Meg5 Do Witka pewnie ? On to zawsze zawalony w żniwa kuku, czasem to nie wiem jak on to ogarnia, ale poczciwy człowieka z tego co słychać od ludzi.

Tak do Witka ,prawdą też  jest ,że człowiek uczciwy . Dwa tygodnie temu rozmawiałam z nim ,i mówił że przez ponad poł roku wszystko na żółto widział .😇

Opublikowano (edytowane)

Myślicie że będą jakieś dopłaty do sprzedanej mokrej kukurydzy z tego sezonu? Mam okazję sprzedać hodowcy tylko FVAT nie będzie🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Udalo sie skosić 4.5ha kukurydzy na ziarno plon 41t przy 22% wilgotności. Cena 550zl netto po doliczeniu za wilgotność. Zobaczymy jak kolejne działki wyjdą...

jaka cena bazowa i woj

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Myślicie że będą jakieś dopłaty do sprzedanej mokrej kukurydzy z tego sezonu? Mam okazję sprzedać hodowcy tylko FVAT nie będzie🤔

Po wyborach to już raczej nic będzie. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał:

jeszcze jednych nie zrealizowali mnie wiszą około 100 tyś i tylko pismo o przesunięciu 

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
14 godzin temu, 6465 napisał:

Jak wypłata pewna i cena dobra to bym sprzedawał. 

Na dopłaty raczej nie ma co liczyć w tym roku. 

Opublikowano
Dnia 5.10.2023 o 12:49, Rafi1979 napisał:

Dnia 8.10.2023 o 01:28, Maniaks napisał:

Dnia 6.10.2023 o 19:41, Bercik92 napisał:

a najlepsze jest to za zapowiadają prawie taką samą cenę Nowego ziarna do siewu...

21 godzin temu, Bercik92 napisał:

To trzeba sprzedać około 1.5-2t mokrego ziarna aby kupić jedną porcję kukurydzy do nasienia 🤨

Jak raz wywalili cene to ciężko ją obniżyć, dopiero jak się konkurencja pokaże jakaś to coś obniżą.

Opublikowano
27 minut temu, misio3p napisał:

Jak wypłata pewna i cena dobra to bym sprzedawał. 

Na dopłaty raczej nie ma co liczyć w tym roku. 

Kasa pewna. A cena taka jak wszędzie.

Opublikowano
Zdzinio napisał:

Dzisiaj pierwszy kawałek p9241 wilgotność 33% wjechałem w drugi P8834 21% i tutaj plon 10.4 t w zeszłym roku średnia była 15.5 przy 28-32%.

Cena na skupach 430-440 netto za 30%

Ja swoją suszę, gaz po 1.7 zł kupiłem więc się chyba opłaci.

WSC.

Który skup tyle płaci? Ja po sąsiedzku z ELC.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v