Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

AMY co jeszcze chcesz za mało 300 zł .

Przecie podali że w Ameryce są rekordowe zbiory produkcja większa o kilkanaście mil ton , to co oczekiwać że drożej będzie . dobre i te 300 zł bo i tego może nie być .

Leki dziś wzięte ?

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

AMY co jeszcze chcesz za mało 300 zł .

Przecie podali że w Ameryce są rekordowe zbiory produkcja większa o kilkanaście mil ton , to co oczekiwać że drożej będzie . dobre i te 300 zł bo i tego może nie być .

To wypad do Ameryki po kukurydze,na tym pustym łbie sobie przywieziesz ! 

• Haha 3
Opublikowano

kuracja po ostatnich zniwach kukurydzianych nic ci nie dala ?? znowu lekarstw nie bierzesz..

znowu o bana sie prosisz ??

do dzisiaj nie pokazales faktur za sprzedana kukurydze ..

Opublikowano (edytowane)

A co Ty za lojtek że  mam Ci coś pokazywać? Mój ban Cię boli ? Spekulancie .... uważaj żebyś bana nie dostał za swój trolowaty post nie w temacie 😁

Edytowane przez mirekcich
Opublikowano

gaz kupiony po 1,3zł za litr także będziemy suszyć, nie wiem jak wyjdzie mnie cena prądu bo to sajgon ale wysuszenie jednej tony za sam gaz to będzie około 35zł netto tony mokrej na zbicie 15% wilgotności a kosi się przeważenie od 25-28 

Opublikowano
16 minut temu, Tigon napisał:

gaz kupiony po 1,3zł za litr także będziemy suszyć, nie wiem jak wyjdzie mnie cena prądu bo to sajgon ale wysuszenie jednej tony za sam gaz to będzie około 35zł netto tony mokrej na zbicie 15% wilgotności a kosi się przeważenie od 25-28 

Gdzie i kiedy po Tyle kupiles gaz?

Opublikowano
19 minut temu, Tigon napisał:

1,3 za l weź kolego sprawdź  nic mi do tego ale coś nie tak 

Opublikowano
39 minut temu, Tigon napisał:

jak sie w 50zł zmieścisz z tym gazem to będzie bardzo dobrze 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Jurek87 napisał:

Gdzie i kiedy po Tyle kupiles gaz?

początek lipca, centrum gaz. A i żeby nie było nie domówień jest to cena netto. 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
19 minut temu, ksiaze napisał:

jak sie w 50zł zmieścisz z tym gazem to będzie bardzo dobrze 

W 50 to się pewnie zmieści, ale 35 nierealne. Energia elektryczna w tym sezonie też będzie bardzo droga, do tego amortyzacja suszarni której jakoś nikt nie chce liczyć i bez pracy ludzkiej w 100 zł nie ma szans się zmieścić. Co nie zmienia faktu że jak ktoś  ma możliwość to bardziej opłaca się wysuszyć niż sprzedać po 350 zł mokrą 

Opublikowano
19 minut temu, Tigon napisał:

początek lipca, centrum gaz. A i żeby nie było nie domówień jest to cena netto. 

Ehhh jak dzwonilem w polowie sierpnia to po tyle byl ale zniwa itd , dzis mi przywiezli po 2.09 brutto 😑

Opublikowano
1 godzinę temu, mirekcich napisał:

Właśnie że "na " .... nie pajacuj juz ...

wiekszego pajaca od ciebie to trudno znalezc.

1 godzinę temu, v11 napisał:

podejrzana cena-cos z jakoscia nie tak.

u nas kukurydza rosnie ja szalona- pare razy ostatnio mocno popadalo.. do pierwszego przymrozku pewnie pociagnie.

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

1 godzinę temu, mirekcich napisał:

Właśnie że "na " .... nie pajacuj juz ...

1 godzinę temu, v11 napisał:

u nas kukurydza rosnie ja szalona- pare razy ostatnio mocno popadalo.. do pierwszego przymrozku pewnie pociagnie.

Ja zamawiałem na początku sierpnia to 1,65 brutto , co daje 1,34 netto także cena jak najbardziej realna w odpowiednim momencie . teraz ostro poszedł gaz w górę .

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

Powiedziałem won ofermo od mojej osoby ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v