Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mirkowi w TVP mówią że tak nie jest, a on w to wierzy ;) Jak mówiłem, że z UA przywożą w moje okolice sucha po 1200-1250zl/t to mnie zlinczować chciał xD

A @Wicherek pewnie następny 🤣🤣

• Root Admin
Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał:

a ile kukurydzy podzie do pieca ?? owies juz po 1500 to kukurydza beda palic-ja  na probe pare wiaderek wsypalem do zasobnika.

Sucha kukurydza fajnie się miesza z ekogroszkiem.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Węgiel po 2tys/t a wy będziecie owsem albo kukurydzą smrodzić. Pojebało was.

Jak to przecież węgiel nie jest eko

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Mirkowi w TVP mówią że tak nie jest, a on w to wierzy ;) Jak mówiłem, że z UA przywożą w moje okolice sucha po 1200-1250zl/t to mnie zlinczować chciał xD

Pierdoło losu , u mnie znajomy wozi z Ukrainy i nie to jest powodem spadku cen !  Tylko patrzy na rynek jak zwykły pośrednik i się dostosowuje!  Jesteś w stanie ogarnąć taką prostą rzecz ? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zobaczymy czy się będzie palił ten słynny węgiel. ;) 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

a ile kukurydzy podzie do pieca ?? owies juz po 1500 to kukurydza beda palic-ja  na probe pare wiaderek wsypalem do zasobnika.

Węgla nie braknie już za 2900 zł można kupić  polski ze śląska pali się dobrze ile się chce , na h*j komu owies .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Zobaczymy czy się będzie palił ten słynny węgiel. ;) 

Za 1500 z pgg kupiony i pali sie az milo. Wiec w zyciu nie wydjzie taniej palic owsem albo kukurydza

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

ja kupilem polowe taniej-tylko ze przez rok nie moge kupic nastepnego-

umiesz policzyc oplacalnosc palenia zbozem czy ci sie matematyka pojebala ??

59 minut temu, galan99 napisał:

Węgla nie braknie już za 2900 zł można kupić  polski ze śląska pali się dobrze ile się chce , na h*j komu owies .

drugi matematyk z bozej laski -wieszcz konca swiata .

55 minut temu, mds212 napisał:

Za 1500 z pgg kupiony i pali sie az milo. Wiec w zyciu nie wydjzie taniej palic owsem albo kukurydza

a transport to za darmo-ile kupiles -jaki byl wtedy limit ?? na rok ci wystarczy ?? wiesz ze w ciagu roku od zakupu nic wiecej nie kupisz niz limit .

zboze tez mozna spokojnie mieszac z peletem..

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Węgiel już od 2900zl

Nawóz już od 4tys 

Paliwo już tylko po 7.8 

A kukurydza w pizdu i reszta zboża do dołu🤔

Jak to łatwo ludzi można przyuczyć 🤣🤣🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

ja kupilem polowe taniej-tylko ze przez rok nie moge kupic nastepnego-

umiesz policzyc oplacalnosc palenia zbozem czy ci sie matematyka pojebala ??

drugi matematyk z bozej laski -wieszcz konca swiata .

a transport to za darmo-ile kupiles -jaki byl wtedy limit ?? na rok ci wystarczy ?? wiesz ze w ciagu roku od zakupu nic wiecej nie kupisz niz limit .

zboze tez mozna spokojnie mieszac z peletem..

W tym roku kupilem juz 8t z pgg, transport 150 zl od tony

Edytowane przez mds212
Opublikowano (edytowane)

No to co to są tam za limity jak można kupić było 8 ton, a drugi miesiącami nic? U nas min ponad 3 tysie  a przeważnie 3,5 tysia, to zboże konkurencyjnie wychodzi na opał.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał:

No to co to są tam za limity jak można kupić było 8 ton, a drugi miesiącami nic? U nas min ponad 3 tysie  a przeważnie 3,5 tysia, to zboże konkurencyjnie wychodzi na opał.

Jakbys czytal regulamin to bys wiedzial ze mozliwe bylo w tym roku kupienie 8t na 1 koncie. Ale lepiej psiac glupoty na af i narzekac

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mds212 napisał:

Ale lepiej psiac glupoty na af i narzekac

Jak się regulamin tam zmienia jak wiatr zawieje, to trudno za tym nadążyć, ba zalogować się tam to już cud, było 5 ton limit, o 8 na wet nikt nie słyszał, weź poczytaj komentarze jak hordy ludzi tam nie mogą miesiącami kupić nic, a potem mędrkuj, to nie tylko mój osąd. Jakby robili sprawiedliwie to po 2- 3 tony i większość by kupiła, a tak pokupili cwaniaczki i teraz na OLX sprzedają węgiel z PGG z wyjebaną ceną, skąd się pytam do ku*wy nędzy mają.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v