Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tay29 napisał:

ten z somatik? 😌obserwuje go i ciekaw jestem jak to wypada

koło 350zl na sztukę. Do tego jak powiedziałem że mam druga obore 5km dalej to powiedział że musi być drugi system także porażka. Cow manager cenowo podobnie. Cow monitor o ponad połowę tańszy, sam będę zakladal

Opublikowano
19 minut temu, michalcium napisał:

A ja tam sądzę że cena utrzyma się jeszcze długo na obecnym poziomie ewentualnie nieznaczne spadki. Z tym atakiem na Ukrainę to więcej dymu robi usa niż Rosja 

Michas zajrzyj na priv 

Opublikowano
1 godzinę temu, lusjan napisał:

Serio? Ruscy mleka w cholerę eksportują, Włoszczowa już z 10 lat nic do Rosji nie sprzedaje, bo nie chcą, a był to kluczowy rynek. W zeszłych latach mieliśmy eksport właśnie na Ukrainę, także zapewne za kilka dni na zebraniu usłyszę, że nie jest wesoło...

Jak wojna wybuchnie to 2 mln może nawet 3 mln uchodźców z Ukrainy będzie w Polsce. Jeść musza to mleko może jeszcze iść w górę.

Opublikowano
23 minuty temu, michalcium napisał:

A ja tam sądzę że cena utrzyma się jeszcze długo na obecnym poziomie ewentualnie nieznaczne spadki. Z tym atakiem na Ukrainę to więcej dymu robi usa niż Rosja 

Jak sie nie utrzyma cena przy tych kosztach to połowa mleczarni może się zwijać 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Był plotki że przez Białoruś szło, tylko zmieniali kraj pochodzenia. Jak jest teraz, to nie wiem. 

Nie plotki tylko fakty, dwa lata po rosyjskim fochu jeszcze szło w ten sposób, tylko trochę cena nam spadła, bo coś trzeba było odpalić pośrednikom, ale to też już stara historia.

Opublikowano
16 godzin temu, tay29 napisał:

ten z somatik? 😌obserwuje go i ciekaw jestem jak to wypada

e-stado, był jakiś czas temu jednostka centralna i czujniki na 3 sztuki za 2-2,5 tys (zależy od wersji) każdy kolejny czujnik 170-300zł i miała być promocja cały styczeń a zamiast promocji podwyżka ceny  że ten cały zestaw 4 tysie i każdy kolejny czujnik 350-400zł lipa w uj, szkoda że nie kupiłem w grudniu za te 2-2,5

Opublikowano
Dnia 2.01.2022 o 09:46, Marcin441 napisał:

+10 groszy?

Dnia 17.02.2022 o 18:23, radekz200 napisał:

1,4 😛😛😛

Serio przeżytek mi powiedz

2 godziny temu, Jan1972 napisał:

Jak wojna wybuchnie to 2 mln może nawet 3 mln uchodźców z Ukrainy będzie w Polsce. Jeść musza to mleko może jeszcze iść w góręjak płaci za mleko polmlek lacpol Piotrków kujawski jak cena by mnie wyszła przy 6tys litrów?

Opublikowano
Dnia 17.02.2022 o 19:56, Marcin441 napisał:

Ja zamiast Receptalu 5 ml daje Acegon 2,5 ml a zamiast Receptalu 2,5 ml Acegon 2 ml (taniej a skuteczność ta sama). 

Dlaczego 5ml Receptalu, a 2.5ml Acegonu? To nie jest zamiennik? Stosuje oba, w zaleznosci co akurat ma Wet, ale zawsze okolo 2.5-3ml

Opublikowano
Dnia 2.01.2022 o 09:14, Marcin133 napisał:

Polmlek SMS  o utrzymaniu premi z listopada czyli słabo.Myslalem że dorzuca parę gr 

Polmlek Piotrków Kujawski?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, asus921 napisał:

Dlaczego 5ml Receptalu, a 2.5ml Acegonu? To nie jest zamiennik? Stosuje oba, w zaleznosci co akurat ma Wet, ale zawsze okolo 2.5-3ml

Acegon to naturalny hormon "gonadorelina" chyba, która jest w przysadce mózgowej, to pamiętam z kursu inseminacyjnego a Receptal to jego syntetyczny odpowiednik dlatego więcej 5 ml Receptalu albo 2,5 ml acegonu rozwali cyste pęcherzykową a 3 ml Receptalu nie rozwali jeśli by się przytrafiła, no i ogólnie lepiej krowa wchodzi w nowy cykl 

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano

Znaczy dla ryczałtowco mi chodziło

Zresztą zobaczymy jak przyjdą faktury za luty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v