Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, mlodyrolnik1404 napisał:

Witam Panowie. Czas na zmianę mleczarni. Mam propozycje od 2 podmiotów, które odbierają mleko na moim terenie. Spomlek z oddziałem w Chojnicach i Mlekovita z oddziałem w Świeciu. Którą mleczarnie wybrać? 

Raczej skłaniałbym się do Mlekovity. Chociaż skąd jesteś dokładnie? Mlekpol nie jeżdzi gdzies niedaleko?

Opublikowano
4 godziny temu, Xawier napisał:

Raczej skłaniałbym się do Mlekovity. Chociaż skąd jesteś dokładnie? Mlekpol nie jeżdzi gdzies niedaleko?

Powiat Pilski. Tak jeździ Mlekpol ale teraz ryzyko do nich przechodzić, niech najpierw wyjaśni się tam sprawa z kontrolą umów. Z naszej okolicy sporo hodowców przeszli do Spomleku, a Mlekovita zaczyna dopiero przedstawicieli wysyłać w ten rejon. 

Opublikowano
1 godzinę temu, semos napisał:

oddaje ktoś z Was do INTERMILK? Szukam opinii, do Wyboru mam albo Łazorko albo właśnie InterMilk

Tak ja oddaje do Intermilku już kilkanaście mscy i nie narzekam też jak przechodziłem to miałem do wyboru ich albo Łazorko.I tak na dobrą sprawę to trudno powiedzieć który lepszy bo w tej chwili podobnie płacą ja do 5 tys miałem za październik 2,61 brutto a kolega w Łazorku 2,60.Lazorko za listopad podnosi o 10gr a ja jeszcze nie znam ceny ale różnica jest taka że Intermilk to pośrednik a Lazorko ma mleczarnie w Chmielniku świętokrzyskie i jakieś tam udziały w Lubelskim chyba Kabako milk.w Intermilku tl ma być min 3,8 i białko 3,2 a w Łazorku 3,9 i 3,2 a za więcej nie płacą dodatkowo.ale tak jak napisałem narazie nie mam do nich zastrzezen

Opublikowano
2 minuty temu, semos napisał:

gość z Łazorka mnie nawiedza już któryś raz, bo jeżdżą koło mojego domu cysterną i namawia do przejścia. Ja jestem z KLI.

No i ile proponowali i przy jakiej ilości?

Opublikowano

cennik dał przy pierwszej wizycie chyba wrześniowej i tak jak mówcie nie płacą za parametry. Ostatnio chwalił się że podnieśli 10gr. Ilość podobna jak u Ciebie Mariusz

Opublikowano
18 minut temu, semos napisał:

cennik dał przy pierwszej wizycie chyba wrześniowej i tak jak mówcie nie płacą za parametry. Ostatnio chwalił się że podnieśli 10gr. Ilość podobna jak u Ciebie Mariusz

A do tej pory gdzie oddawałes i ile ci wychodziło?

Opublikowano

Sławek coś ty na nich taki cięty ? :)

Co do ,,ministra '' to trafnie dzbana podsumowali. Nie będzie w tym kraju nigdy dobrze jak tacy bezmózgi będą zasiadać na takich stanowiskach. Co do reszty to gdybanie. Sami zresztą napisali że spekulanci dyktują ceny. I np teraz mogą grać na spadki a gdy dostaną towar będą grać na zwyżkę cen. Podobnie jak z ropa. Ile przez ten rok można było się naczytać o paliwie po 10-15 zł to głowa mała . A jak było i jest każdy widzi . 

2 godziny temu, karol091193 napisał:

Jakie ryzyko? 😂 Wszystko ucichnie i nic nie zapłacą 😂 teczki w Sejmie z kasą gubili to i tutaj coś popłynie 😛

Otoz to. A UOKiK musi udawać że coś robi. 

• Like 1
Opublikowano
MariuszDe napisał:

18 minut temu, semos napisał:

A do tej pory gdzie oddawałes i ile ci wychodziło?

do okręgowej OSM, ale teraz trochę odstają ceną.

Opublikowano

Nie wiem czego tej Mlekovity sie tak boicie. Gość 3 miejscowości obok mnie też się zastanawia bo teraz do Tarnowa oddaje i mu podnieśli jak się im postawił z 2.54 na 2.60 a w Mlekovicie by miał ok 2.90 i się chłopina zastanawia a na miesiąc ma ok 20 tysięcy

Opublikowano

W Mlekovicie nie podoba mi się lojalnościówka, gdyż mam sprawdzone produkty od lokalnej mieszalni i nie chciałbym się wiązać z zakupami w mleczarni. Plus taki, że nie chcą udziałów. Za to Spomlek około 10 groszy od litra przy dzisiejszych cenach. 

Opublikowano
mlodyrolnik1404 napisał:

W Mlekovicie nie podoba mi się lojalnościówka, gdyż mam sprawdzone produkty od lokalnej mieszalni i nie chciałbym się wiązać z zakupami w mleczarni. Plus taki, że nie chcą udziałów. Za to Spomlek około 10 groszy od litra przy dzisiejszych cenach. 

nie jestem zwolennikiem mlekowity ale chyba lepiej dostać te produkty z lojalnościówki niż nic 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v