Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No właśnie Rzepak po 2000 Soja praktycznie nie dostępna a mleko do góry raczej nie pójdzie, więc to jest też duży problem, a tutaj wypisuje w temacie użytkownik nie związany z mleczarstwem o ukrainkach 😑

No właśnie Rzepak po 2000 Soja praktycznie nie dostępna a mleko do góry raczej nie pójdzie, więc to jest też duży problem, a tutaj wypisuje w temacie użytkownik nie związany z mleczarstwem o ukrainkach 😑

Opublikowano

Do mnie pijesz? Jeśli tak to nie trafiłeś. Jestem jeszcze na długo związany z mleczarnią niestety

18 minut temu, piotrek91p napisał:

Opublikowano
31 minut temu, FarmerDyzio napisał:

rzepak po 2 tys ? gdzie? kupię od razu kilka samochodów.

Śruta rzepakowa 🤷

Opublikowano (edytowane)

No śruta, chyba normalne że hodowcy krów kupują śrutę sojową i rzepakową ale następnym razem będę będę precyzował, bo patrzę że tu różne asy są. 

Edytowane przez piotrek91p
  • Haha 1
Opublikowano

Mnie zastanawia czy te krzykacze typu grzesiu ( w sumie tego samego pokoju co  ,,kur.a!!!! kur.a!!! Co tam się dzieje !!!  Kur.a !!!! B. Szatan'') co tak się zawzięli na Pedra pomagają ludziom w swoim otoczeniu od zawsze. Biednych ludzi w Polsce nie brakuje. Teraz nagle się znalazł żeby się pochwalić że odebrał i przywiózł osoby. I co dalej? Wziąłeś pod swój dach? Nakarmiles? Dałeś kasę ? W sumie tak to i ja mogę pomagać. Paliwo drogie ale pojadę na tą granicę i przywiozę do takiego Grzesia że 20 osób i niech pomaga. 

A tak na poważnie. Trzeba pomagać ale z głową. Chcą pieniędzy czy jedzenia . Nie ma problemu z mojej strony wszystko dam. Ale nie róbmy z tego jakiegos wydarzenia na skalę światową. Oni tam mają swoje domy , rodziny po całej Ukrainie porozrzucane więc nie przesadzajmy że nie ma się gdzie udać. W całej Ukrainie przecież nie strzelają. Tam można a nawet należy im pomóc. Aktualnie to zdecydowana większość wybiera sobie gdzie i jak chce mieszkać wyjeżdżając z kraju bo trafiła się taka okazja że bez ograniczeń można przekraczać granice.  Tylko nieliczni uciekają przed wojna. 

Co do pomagania przez Polaków. Chciałbym żeby ktoś Polakom w naszej historii chociaż raz tak pomógł. Wszyscy zawsze rucha.i nas bez mydła. Polacy bili się po całym świecie żeby wolność odzyskać a inne kraje to wykorzystywały. Jak słyszę że taki Borys z Anglii przylatuje a u nas rządzący mało co orgazmu nie dostaja i szczekają na Putina machając przy tym szabelką to mnie krew zalewa. Przecież on jawnie nas pcha w tą wojnę by później się na nas wypiąć jak to miało już miejsce. Zachód chce osłabić Putina ale naszym kosztem. Wiedzą że jak wojna przeniesie się do nas to będzie tak samo jak na Ukrainie czyli osłabianie Putina. Później będzie na tyle słaby że na zachód nie będzie już szedł bo nie będzie miał z czym. Chyba że zacznie strzelać atomem. 

• Like 7
Opublikowano (edytowane)

Otworzą się ludziom oczy po fakcie, za jakiś czas. Jestem tego pewien. Tylko czekać. Teraz są emocje, odruchy dobroci serca bo dzieje się krzywda. I to jest naturalne. Ale nikt nie wybiega w przyszłość jakie to niesie ze sobą skutki.

Co było bodajże w 2020 jak uziemił na dobre covid, paliwo po 3zł, pomoce covidowe... Wszyscy się cieszyli, nieliczni tylko zwracali uwagę, że przyjdzie nam za to słono zapłacić. Policzyć obniżenie akcyzy i VAT to bez wojny  lutym już blisko 7zł się kręciło.. 

A maj niedaleko, jeśli obniżki akcyzy nie przedłużą to już widzę te ceny na słupkach, miejsca w rubryczkach braknie

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano

Mleko bez vat okolo 1.90zl teraz wyjdzie,  sruta rzepakowa 2050, sruta sojowa 3050 ceny z wczoraj a podobno jeszcze w góre, kilka lat temu mleko bylo 1,50 a sruta rzepakowa 1000 sojowa 1500, paliwo po 4zl więc oplacalnosc spada

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Piotrass napisał:

Mleko bez vat okolo 1.90zl teraz wyjdzie,  sruta rzepakowa 2050, sruta sojowa 3050 ceny z wczoraj a podobno jeszcze w góre, kilka lat temu mleko bylo 1,50 a sruta rzepakowa 1000 sojowa 1500, paliwo po 4zl więc oplacalnosc spada

a skąd wiadomo że 1,9 ja widziałem w necie że 20gr do dołu ma być, tak samo w tamtym tygodniu jedna firma likwidowała oborę u dostawcy mlekpolu bo pierdzieli robić jak cena ma iść do dołu o 20gr.

6 godzin temu, ThePerkins napisał:

Eee wcale Ukrainiec nie robi taniej na papierze. Z jednym rozmawiałem w lato to on pracuje z agencji. Na umowie ma 24zł/h ALE 8 zł/h bierze agencja która go przywiozła. 

Biedronka sponsorowała jeszcze mieszkania, ale nie chcą ukrainców do roboty, podziękowali wszystkim.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Piotrass napisał:

W Kruszwicy na dziś  2200 netto 

3 tygodnie temu kupowałem z zeszłorocznego kontraktu po 1200 netto

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano
28 minut temu, Rrolniik napisał:

a skąd wiadomo że 1,9 ja widziałem w necie że 20gr do dołu ma być, tak samo w tamtym tygodniu jedna firma likwidowała oborę u dostawcy mlekpolu bo pierdzieli robić jak cena ma iść do dołu o 20gr.

Biedronka sponsorowała jeszcze mieszkania, ale nie chcą ukrainców do roboty, podziękowali wszystkim.

Pewnie info z tą obniżka 20 groszy? Może dlatego nadal nie znamy ceny. Jak tak to zawsze na początku miesiąca było już wiadome po ile doimy

Opublikowano

Jak będą duże obniżki, to mleka będzie jeszcze mniej. Ceny wołowiny pną się w górę. Sam się zastanawiam czy nie sprzedać gorszej sztuki. Przy takiej drogiej paszy, lepiej słabe szt sprzedać niż do nich dokładać. 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Pewnie info z tą obniżka 20 groszy? Może dlatego nadal nie znamy ceny. Jak tak to zawsze na początku miesiąca było już wiadome po ile doimy

Nie wiem czy pewne, ale w tamtym tygodniu pracownik ubojni tak mówił, a w tym widziałem kilka razy na fejsbuku że niby ma być -20.

Opublikowano
10 minut temu, Rrolniik napisał:

Nie wiem czy pewne, ale w tamtym tygodniu pracownik ubojni tak mówił, a w tym widziałem kilka razy na fejsbuku że niby ma być -20.

Ja nic nie widziałem żeby ktoś coś pisał o obniżce w mlekpolu. Mlekowita się wysiliła na 4 grosze więc myślałem że i mlekpol dorzuci z 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v