Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty nawet nie jesteś prostakiem bo obrażasz innych i brak ci kultury a łeb masz tak zakuty że niczego nie przyswaja można wiele lat mówić jak jest a tempak dalej swoje. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Widzę co się dzieje na własne oczy. Stąd moje uprzedzenia i dystans. A jak siedzisz i słuchasz jeden z drugim tylko tego co ci nawijają i oglądasz obrazki to nie dziwię sie, że będziecie mnie atakować. Tak to ma wyglądać wg zamysłów władzy. Nie od dziś z resztą. 

Nie chcę się kłócić ani nikogo nakłaniać na swoje. Ale zobaczycie po czasie, będzie bieda. Nauczony doświadczeniem niemalże na własnej skórze jestem tego pewien. Ale pal licho. Świata nie zwojuję, wam rozum wróci jak już będzie po fakcie.

Chłopie bezrobocie w kraju 5% nie robi tylko ten co nie chce, a ty mi mówisz że Ukraińcy zabierają Polakom prace? Chory na łeb jesteś jeśli zazdrościsz tym uciekającym ludziom stamtąd

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, grzesiu napisał:

Ty nawet nie jesteś prostakiem bo obrażasz innych i brak ci kultury a łeb masz tak zakuty że niczego nie przyswaja można wiele lat mówić jak jest a tempak dalej swoje. 

O proszę intelektualista, który zarzuca drugiemu, że go wyzywa 👋👋👋 😁 miłosierny samarytanin, wybawca co w niedzielę siedzi w pierwszej ławce bez oparcia śpiewa " oo paaaniee...." To ten na górze tam o 👆👆 😂 leżę z ciebie konsumencie. 

10 minut temu, Mateusz1q napisał:

Chłopie bezrobocie w kraju 5% nie robi tylko ten co nie chce, a ty mi mówisz że Ukraińcy zabierają Polakom prace? Chory na łeb jesteś jeśli zazdrościsz tym uciekającym ludziom stamtąd

Uspokój się, jak chcesz podyskutować to nie ma sprawy, ale nie atakuj, nie wyzywaj tak jak ten konsument. Wtedy możemy pogadać. Ok? Każdy ma prawo do swoich przemyśleń, każdy ma prawo się mylić.

Ja mówię Ci jak wygląda u mnie w okolicy sytuacja z ukr i pracą. Ten zakład to niestety nie mlekpol. Wiem, że w życiu szarego przeciętnego konsumenta nie istnieje na Podlasiu nic poza mlekpolem, ale nie trafił. Wracając, widzę co się dzieje, ilu ludzi straciło pracę dzięki dobremu sercu właścicieli, którzy wolą tańszych ukr i dostają do nich jakieś dotacje, ulgi itd. Ty masz pogląd na cyferki bezrobocia, statystyki, ja mam to w swoim otoczeniu i widzę ani własne oczy. Jest tego coraz więcej. Szkoła, urząd gminy, auto szrot, wszędzie są ukr,  koleżanka po studiach nie mogła dostać się do pracy w szkole w swojej miejscowości, a Ukrainkę wzięli, przyuczyli, przeszkolili i pracuje. Dlaczego? Bo jest za to 💶💶💵

Opublikowano
31 minut temu, Mateusz1q napisał:

Poczekaj jak przyjedzie ze 3 miliony Ukraińców to bezrobocie nie będzie 5% tylko 25% albo I więcej. 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, ThePerkins napisał:

Eee wcale Ukrainiec nie robi taniej na papierze. Z jednym rozmawiałem w lato to on pracuje z agencji. Na umowie ma 24zł/h ALE 8 zł/h bierze agencja która go przywiozła. 

Pracodawca dostaje kasę za to że zatrudnia takiego ukr więc siłą rzeczy wychodzi na tym lepiej niż na Polaku. 

22 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Tobie pracę zabiorą ?

Możliwe. Bo się przymierzam iść gdzieś do pracy w przyszłym roku

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, pedro2 napisał:

A Ty co drugi cebulij? 🙈 Technikum rolnicze

pytam o kierunek , bo przeczytałem żę pracy bedziesz szukał .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Nie musisz się chwalić swoimi największymi osiągnięciami życiowymi 😉. Ale gratulacje. Dobre i to 😂

Po twoich wpisach ta wynika , zakończ te wywody bo poszedłeś za daleko , a do pracy to do putyna idź.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, robert1226 napisał:

Po twoich wpisach ta wynika , zakończ te wywody bo poszedłeś za daleko , a do pracy to do putyna idź.

Wieczorowiec cicho tam 👆 nie zdradzaj tutaj swoich aspiracji dla kogo chcesz pracować 😉

Opublikowano

A ty co w putina się bawisz, że chcesz decydować co jest dla kogo? Rozkazywać możesz u siebie w oborze. Apelowałem o normalną dyskusję, ale wyskakujesz z chamówą to i dostajesz to o co się prosisz 🤷 

Opublikowano

Pedro że wszystkimi nie wygrasz i też się z Tobą nie zgadzam bo uważam że tym ludziom trzeba pomóc to nasz najbliższy sąsiad.  Ale co niektórzy też nie mogą utrzymać nerwów na wodzy i jadą równo po bandzie. 

Pedro plus dla Ciebie że się ukrainek najedzie to może i przygarniesz jakoś rodzinę lub kilka A i może ci się jakaś panienka przytrafi .

Ja coś wspomniałem   o ukrainkach że jadą do Polski to żona do mnie  jeszcze ci mało 😂😂😂😂

Opublikowano

Spoko, masz prawo się nie zgadzać i wyrazić swoje zdanie. 

ja nikogo nie przekonuję, przecież sam to podkreslilem na początku. Tylko tu na forum niektórzy część posta przeczytają i zmieniają sens całkowicie, resztę sobie dopowiedzą, przyjdą ci, którzy cię nie lubią, kończy się dyskusja i zaczynają wyzwiska...

wyszło że jestem zbrodniarzem i najlepiej bym kazał gonić i tłuc uchodźców. Tak jak mówiłem, trzeba pomóc, ale z głową. I Polska nie jest jedynym krajem, który może pomóc. Rozłożyć na całą Europę i nikt tego nie odczuje. 

Pokaż mi choć jeden z tych krzykaczy w którym miejscu napisałem, że nie należy pomagać lub coś w tym stylu... Nie znajdziesz nic takiego. Gównoburza nakręcona. 

Nie potrzebuję ukr ani do roboty ani do łóżka. Mam kobietę, nie interesują mnie takie rzeczy. 

11 minut temu, greg1985 napisał:

Pedro że wszystkimi nie wygrasz i też się z Tobą nie zgadzam bo uważam że tym ludziom trzeba pomóc to nasz najbliższy sąsiad.  Ale co niektórzy też nie mogą utrzymać nerwów na wodzy i jadą równo po bandzie. 

Pedro plus dla Ciebie że się ukrainek najedzie to może i przygarniesz jakoś rodzinę lub kilka A i może ci się jakaś panienka przytrafi .

Ja coś wspomniałem   o ukrainkach że jadą do Polski to żona do mnie  jeszcze ci mało 😂😂😂😂

4 minuty temu, robert1226 napisał:

źle życzysz ukraińskim uciekły przed wojną i w niewolę mają iść.

Zdradzasz kolejne tajemnice swojego życia... Masz zamiar wyzyskiwać uchodźców, którzy uciekają przed śmiercią? A żeby cie...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v