Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, karol091193 napisał:

Wiadomo. Przed chwilą na email przysłali cennik i sobie liczcie 🤣 cena bazowa 2.2188

Sprawdziłem. Pomyliła ci się 2 z 3 i jest 3.2188 😄 a tak na poważnie miało zostać przez pierwszy kwartał 3 zł a jest w dół i to ostro

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Mlekpol wychodzi na to że będzie jeszcze taniej, niż -30 gr, bo za za listopad i grudzień cena bazowa była 2,3632 zł/litr i premia okresowa 0,58 zł, nie licząc innych dopłat, parametrów itd..., a za styczeń cena bazowa 2,2188 zł/litr i premia okresowa 0,30 zł. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dabrowskit napisał:

-30 gr wychodzi

No bo cena została tylko premia się skończyła😁. Tak na serio nic z Mlekpolu do mnie nie dotarło jeszcze. Ani na maila ani sms

Edytowane przez kokoman0
Literówka
Opublikowano
10 minut temu, dabrowskit napisał:

-30 gr wychodzi

-40 gr. Chyba dużo osób miało do podpisania umowy z mlekpolem że instruktorzy zapewniali że cena za pierwszy kwartał zostaje taka sama. Czekali do ostatniego dnia aby podpisać umowy z rolnikami i zrobili niespodziankę 

12 minut temu, robert1226 napisał:

Sierpc cenę za grudzień poda ok 10 stycznia dopiero i też jakoś się nie obawiają  UOKiK. 

Zgłoś do UOKiK że nie wiesz jaka masz zaplate za swój produkt i zobaczysz czy nie będą się obawiać 

Opublikowano (edytowane)

Czyli miałem rację że mlekpol pierwszy pojedzie z cena jeśli to prawda.  Piatnica utrzymała cenę.  Pamiętacie 2.2 w mlekpol?  I jak szybko znaleźliśmy się na 1.15 ? A no i instruktor to tyle wie i ma do gadania co zyd za okupacji 

Edytowane przez alfa
Opublikowano
14 minut temu, dabrowskit napisał:

wychodzi że trzeba nie wyrazić zgody wtedy będzie stary cennik

No właśnie ciekawy jest ten zapis. Trzeba by było zadzwonić i zapytać czy faktycznie jeśli nie wyrazi się zgody na nowy cennik to zostanie cena z grudnia 

@alfa zapodaj cennik Piątnicy na styczeń

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ChiquitaB napisał:

A niby średnia cena gus ale za jaki miech biorą pod uwagę bo za listopad jest 2.70 srednia

Podpisałeś już umowę z mlekpolem i tobie powiedzieli że nie spadnie cena względem grudnia . 

Nie no chyba aż takiej dużej obniżki nie będzie chyba coś ok 15 gr mam taką nadzieję . Dobrze że nakupowalem towaru na nowy sezon bo teraz po obniżce ciężko by się płaciło  😂😂😂😂

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
20 minut temu, krzychu121 napisał:

No właśnie ciekawy jest ten zapis. Trzeba by było zadzwonić i zapytać czy faktycznie jeśli nie wyrazi się zgody na nowy cennik to zostanie cena z grudnia 

@alfa zapodaj cennik Piątnicy na styczeń

Ja gizycko DanielFarmer piatnica ma ja tylko znam cennik piatnicu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v