Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rrolniik napisał:

Dnia 27.11.2022 o 12:33, criskp86 napisał:

W Mońkach różnica między progami ilościowymi to 16 gr. W tej mleczarni nikt nie negocjuje indywidualnie ceny

jak nie jak tak, rok temu chciałem iśc i wiem jaką dostałem ofertę i jaką inni co razem odchodziliśmy. 16gr to nawet przy tych samych parametrach i 4tys różnicy w litrach będzie różnicy w cenie, przynajmniej taka była rozbierzność między mną a kolegą.

ja to lubię konkrety a nie rzucanie haseł bo coś tam na miedzy się uslyszalo od sąsiada. 16 gr jest różnicy między tym co oddaje 1tys litrów a tym co ponad 40tyś a maja takie same parametry i to jest fakt a nie piszesz że kogoś coś podobno powiedział że 40 gr różnicy

Opublikowano

@criskp86 od żadnego sąsiada tylko sam miałem iśc z kolegą ale jak płacone jak w łapach to podziękowaliśmy i poszliśmy do lydera bo dymania już mieliśmy dość i indywidualnych cen. Chcesz to wierz, nie chcesz nie wierz ale mońki nie płacą wszystkim jednakowo względem cennika.

Opublikowano

Polmlek przyszedł SMS że cena bez zmian czyli zostaje 2.50 zł,  mam ofertę z innej mleczarni różnica będzie prawie 30 gr na litrze.  W Polmleku jest 3 miesięczny okres wypowiedzenia  umowy na umowie jest napisane że wtedy zabierają wszystkie premie czyli mleko przez 3 miesiące będzie poniżej 2 zł  i tu moje pytanie czy da się to jakoś obejść?? Niewiem powiedzieć że się likwiduje stado i  zmienić z miesiąca na miesiąc mleczarnie ?  Oddawac trochę do jednej trochę do drugiej wtedy trzeba dwa zbiorniki ale to jie problem?

Opublikowano

Oddawaj na wypowiedzeniu po 100 litrów do Polmleku i będzie ok nie trzeba mieć do tego dwóch zbiorników. Jak odejdziesz z Polmleku od dnia bez wypowiedzenia to najprawdopodobniej ostatniej wypłaty Ci nie zapłacą i będziesz musiał ciągać się po sądach, są do tego zdolni 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dawid8200 napisał:

Polmlek przyszedł SMS że cena bez zmian czyli zostaje 2.50 zł,  mam ofertę z innej mleczarni różnica będzie prawie 30 gr na litrze.  W Polmleku jest 3 miesięczny okres wypowiedzenia  umowy na umowie jest napisane że wtedy zabierają wszystkie premie czyli mleko przez 3 miesiące będzie poniżej 2 zł  i tu moje pytanie czy da się to jakoś obejść?? Niewiem powiedzieć że się likwiduje stado i  zmienić z miesiąca na miesiąc mleczarnie ?  Oddawac trochę do jednej trochę do drugiej wtedy trzeba dwa zbiorniki ale to jie problem?

netto czy brutto rr? par.5 pkt 2, co masz w umowie? Jest zapis, że dają dopłatę bodajże 12gr do litra za oddanie całości wyprodukowanego mleka, czyli nie trzeba oddawać im całości, choć to co im oddasz policzą pewnie tylko za parametry i Ex

Dawid8200… czyja ta lepsza oferta?

Edytowane przez magic88
.
Opublikowano

@ magic88 brutto ta cena normalnie porażka, a oferta z mlekovity wiadomo przedstawiciel powiedział taka cene  na dzień dobry przy tych parametrach i litrach co mam teraz ale różnica kolosalna 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dawid8200 napisał:

W okresie wypowiedzenia nie mogą obniżyć ci ceny ( chyba że jakość lub parametry) patrz UOKIK i Mlekpol. 
Nie masz obowiązku sprzedaży całości mleka 

Opublikowano
Marcin441 napisał:

9 godzin temu, alfa napisał:

gówno ARiMR obchodzi czy wzrost będzie z mleka, byka czy zboża. Byle cyferki się zgadzały.

No właśnie żeby cyferki się zgadzały a rzepak już 2700 a sucha kukurydza 1250 karierę lepszą zrobisz na tym zbożu niż w Hollywood 

Może bambry zbożowe trochę przystopują i nie będą wydzierali każdego kawałka ziemi żeby kukurydzę siać.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dawid8200 napisał:

@ magic88 brutto ta cena normalnie porażka, a oferta z mlekovity wiadomo przedstawiciel powiedział taka cene  na dzień dobry przy tych parametrach i litrach co mam teraz ale różnica kolosalna 

Na mlekovite to sobie zaraz wez poprawke po 0.2% zeby sie nie wkuwiac przy pierwszej wyplacie. Do tego 5gr z tej ceny musisz wybrac w towarze, a towat nieciekawy i drogi.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
14 godzin temu, asus921 napisał:

Na mlekovite to sobie zaraz wez poprawke po 0.2% zeby sie nie wkuwiac przy pierwszej wyplacie. Do tego 5gr z tej ceny musisz wybrac w towarze, a towat nieciekawy i drogi.

Trzeba wybierać towar za wypłatę ? każdego miesiąca?  jak ktoś ma 20 tys litrów to ma wybrać sera za 1000zl ? :D

Opublikowano
18 godzin temu, Dawid8200 napisał:

Negocjuj cenę.  Znajomy oddaje na cenniku lidera do nich. 

Opublikowano
12 minut temu, renovoltage napisał:

Trzeba wybierać towar za wypłatę ? każdego miesiąca?  jak ktoś ma 20 tys litrów to ma wybrać sera za 1000zl ? :D

Zgadza się. Albo coś innego. Tak mlekowita zarabia na dostawcach bo ceny ich produktów są wyższe niż u okolicznych sprzedawców 

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, krzychu121 napisał:

Zgadza się. Albo coś innego. Tak mlekowita zarabia na dostawcach bo ceny ich produktów są wyższe niż u okolicznych sprzedawców 

Ja biorę paliwo 

Opublikowano
21 godzin temu, criskp86 napisał:

czyli tak jak myślałem wiedza zdobyta na miedzy... coś ktoś powiedział i opowiadasz dalej

Czyli cena jaką podał kierownik skupu to dla Ciebie wiedza zdobyta na miedzy, nawet numer dostawcy miałem i oddałem.

2 godziny temu, renovoltage napisał:

Ja w lutym i marcu brałem folię i siatkę to taniej niż u konkurencji, oprysk na muchy też dużo tańszy, w hurtowni przystępne ceny są względem sklepów, naładujesz koszyk i 700zł nie ma.

2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Pokaż mi które ich produkty kupisz taniej w sklepie niż w hurtowni?

Opublikowano

Jeśli chodzi o masło z mlekovity to w hurtowni jest taniej niż w sklepie ale np z polmleku masło jest tańsze w sklepie.

Ja np biorę śrutę 20% białka, czasami folie do owijania, rok temu trochę wysłodków w granulach, wiadomo nabiał do domu. Mają też np nasiona kukurydzy, płyny do dezynfekcji itd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v