Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Ile macie teraz?

Póki co tylko mlekovita dała cenę na kwiecień a reszta nie więc nie mów hop

Za mleko z lutego +/- 2 zł netto, koło 24 zwykle informowali o ewentualnych podwyżkach, także cena pewnie taka sama

Opublikowano (edytowane)

Też właśnie dostałem SMS + 10gr na kwiecień. Szok bo mlekpol tak do przodu z cenami rzadko szalał. Podwyżki/obniżki były przeważnie pod koniec miesiąca za już odstawione mleko.

A co z tym + 15gr to do ceny za luty było? Czy za październik?

Edytowane przez kat
Opublikowano

Wydaje mi się że chyba nie będą strzelać sobie w kolano i te 15 gr to do ceny lutowej. Zwłaszcza że wszyscy dają podwyżki i to nie małe. Byle jaka spółdzielnia płaci teraz 2 netto. Giżycko jak narazie zdeklasowalo konkurencję z cena 2,5 netto. Piatnica pewnie tez nie zostanie w tyle i za chwilę dorzuci ładna premie 

Opublikowano
18 minut temu, kat napisał:

Też właśnie dostałem SMS + 10gr na kwiecień. Szok bo mlekpol tak do przodu z cenami rzadko szalał. Podwyżki/obniżki były przeważnie pod koniec miesiąca za już odstawione mleko.

Przecież już jakiś czas temu była mowa, że mlekpol będzie podawał cenę na nowy miesiąc, a nie w ostatnich dniach mijającego. Może ktoś zgłosił gdzie trzeba...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kat napisał:

15 gr jest do marca względem lutego a od kwietnie jeszcze dodatkowo 10gr, czyli razem już 25gr. A podobno to jeszcze nie koniec podwyżek.

Opublikowano (edytowane)

@pedro2 Panie mylycjancie nie trzeba. Ja już będę grzeczny...

Nie każdy ma czas wszystko na forum czytać.  Poza tym ciekaw jestem czy Ty 100% na temat zawsze piszesz w każdym temacie... I nigdy nie powielasz czyjegoś pytania...

Edytowane przez kat
Opublikowano
6 minut temu, pawel2408 napisał:

15 gr jest do marca względem lutego a od kwietnie jeszcze dodatkowo 10gr, czyli razem już 25gr. A podobno to jeszcze nie koniec podwyżek.

No raczej że nie powinien to być koniec podwyżek. Inni już dawno mieli po 2,2 netto więc mają jeszcze trochę do nadrobienia

Najbardziej zastanawia do czego oni dołożą te premie, bo skoro piszą że ,, średnio'' podwyżka o 15 gr to jeden może dostać 5 a inny 25. Czyżby na parametrach ? Chyba do ilości nie będą dokładać bo to już by było nie wporzadku względem mniejszych dostawców . Za około dwa tygodnie się okaże co tam jest na fakturze 

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

No raczej że nie powinien to być koniec podwyżek. Inni już dawno mieli po 2,2 netto więc mają jeszcze trochę do nadrobienia

Najbardziej zastanawia do czego oni dołożą te premie, bo skoro piszą że ,, średnio'' podwyżka o 15 gr to jeden może dostać 5 a inny 25. Czyżby na parametrach ? Chyba do ilości nie będą dokładać bo to już by było nie wporzadku względem mniejszych dostawców . Za około dwa tygodnie się okaże co tam jest na fakturze 

Ja ponad 2 to już od stycznia mam. a ta średnio oznacza że jeśli parametry nie spadną to będzie 15gr. Więc nie mogą napisać, że na pewno 15gr wzrośnie bo jak spadną parametry to będzie trochę mniej.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v