Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śruta rzepakowa przywieziona w poniedziałek, zamówiona 2 marca cena 1700 zł netto przy całym tirze, śruta w połowie stycznia po 1420 zł przy całym tirze, śruta sojowa szkoda gadać, paliwo w górę, cena za mleko stała, koszty w góre, w zła stronę to idzie 

Opublikowano
24 minuty temu, Polski_rolnik_arczi napisał:

Śruta rzepakowa przywieziona w poniedziałek, zamówiona 2 marca cena 1700 zł netto przy całym tirze, śruta w połowie stycznia po 1420 zł przy całym tirze, śruta sojowa szkoda gadać, paliwo w górę, cena za mleko stała, koszty w góre, w zła stronę to idzie 

Mi firma anulowała zamówienie z 1 marca. To kpina jednego dnia bez problemu przyjmują zamówienie na 24t a za 3 dni nagle mają pustki w magazynie. Czegoś takiego nawet Bareja by nie wymyślił. Na stacje paliw to szkoda słów. Kpina totalna to co się dzieje i wielkie narodowe robienie rolnika w ..uja. Za miesiąc dwa może trzy się uspokoi to znów będą wysyłać tych swoich przedstawicieli zapraszać do współpracy a pluć na nich wszystkich myślą że w dwa dni się dorobią na całe życie  

• Like 1
Opublikowano

Zastawić ich d*pą i nie utrzymywać ich dać kukurydzy sianokiszonki swojej śruty jakieś witaminy lizawka i kreda zmniejsza się koszty , ale zyski myślę że nie spadną przy tych cenach

Opublikowano
9 godzin temu, Marcin441 napisał:

Też mam i pszenice i rzepak a dzisiejsze ceny są od ok. 11 dni a nie od trzech lat. W poniedziałek podpisałem kontrakt na konsumpcje za 1910 netto i się okazuje że dzisiaj już tej ceny nie ma 

Jeśli sytuacja się nie zmieni to będzie więcej.

Opublikowano

Paliwo 35 gr w dół. Cos nie halo z tą obniżka. Jak baryłka szła po 10 dolców do góry to paliwo podnosili w hurcie prawie o 1 zł a jak spadła prawie 20 dolców to paliwo w hurcie spadło o 35 gr a trzeba też dodac że dolar stracił też koło 20 groszy. Obsrajtek z pinokiem robią nas w uja aż miło 

• Like 4
Opublikowano
logan3512 napisał:

Zastawić ich d*pą i nie utrzymywać ich dać kukurydzy sianokiszonki swojej śruty jakieś witaminy lizawka i kreda zmniejsza się koszty , ale zyski myślę że nie spadną przy tych cenach

Otóż to, sami ich ludzie wychodowali, odciąć się na jakiś czas i lać ciepłym moczem na tych ich przedstawicieli i towar

Opublikowano

wcale by to nie było dziwne ,za te wpierdalanie sie naszych baranów i lizanie d*py banderowcom to nie długo nic tam nie wjedzie ,a na koniec te bydło z ukrainy rogi pokaze....u nas w miescie kobieta chciała jednej paniusi z ukrainy udostepnic mieszkanie to nie ,bo tylko jedna łazienka....k**wa a w kraju jak  matka sama z dziećmi bez wody, to gmina nie może nic  załatwić

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, tay29 napisał:

To prawda że Białoruś cofnęła osiem TIRów sera z mlekpolu z granicy?

Jak mogli cofnąć jak sankcje są na Rosję Białoruś i nie handlujemy z nimi to kto by ich tam wysłał do tych dyktatorów?

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, MKrajes napisał:

Mi firma anulowała zamówienie z 1 marca. To kpina jednego dnia bez problemu przyjmują zamówienie na 24t a za 3 dni nagle mają pustki w magazynie. Czegoś takiego nawet Bareja by nie wymyślił. Na stacje paliw to szkoda słów. Kpina totalna to co się dzieje i wielkie narodowe robienie rolnika w ..uja. Za miesiąc dwa może trzy się uspokoi to znów będą wysyłać tych swoich przedstawicieli zapraszać do współpracy a pluć na nich wszystkich myślą że w dwa dni się dorobią na całe życie  

Prędko się nie uspokoi, nawet jak cena zbóż i rzepaku spadnie to będą tłumaczyć, że mają zapasy drogo kupione. Tylko bojkot na większą skalę może coś pomóc. Jak zostaną z towarem na magazynach to może pójdą po rozum.  Chociaż to samo było z nawozami, ludzie słabo kupowali, krzyknęli zaporową cenę, zaraz trochę obniżyli i składy z nawozami puste. 

Opublikowano
29 minut temu, Mateusz1q napisał:

Jak mogli cofnąć jak sankcje są na Rosję Białoruś i nie handlujemy z nimi to kto by ich tam wysłał do tych dyktatorów?

Jak Myslisz , po co na opakowniach mlekpol i mlekowita podaje skład i wartość odrzywczą takze w jezyku rosyjskim ?

Opublikowano
9 godzin temu, MKrajes napisał:

Co to za szmaciarze

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

Jak Myslisz , po co na opakowniach mlekpol i mlekowita podaje skład i wartość odrzywczą takze w jezyku rosyjskim ?

A to w PL  nie mieszkają Rosjanie Ukraińcy czy Białorusini. 🤨

Opublikowano
1 godzinę temu, massey235 napisał:

wcale by to nie było dziwne ,za te wpierdalanie sie naszych baranów i lizanie d*py banderowcom to nie długo nic tam nie wjedzie ,a na koniec te bydło z ukrainy rogi pokaze....u nas w miescie kobieta chciała jednej paniusi z ukrainy udostepnic mieszkanie to nie ,bo tylko jedna łazienka....k**wa a w kraju jak  matka sama z dziećmi bez wody, to gmina nie może nic  załatwić

Ciekawe co powiedzą niemcy czy Francuzi jak takie bydło jak ty do nich będzie uciekać.  A z tą łazienka napewno wymyślna historia . Nigdy nie mów nigdy nie wiesz co czeka ciebie jutro 

• Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano

Kurna i ja już od 3 miesięcy się zastanawiam co robić. Czy próbować rozwijać czy dać sobie na spokój gospodarkę, bo na 12 ha zbyt dużo krów nie utrzymam A płacić po 100 tys za ha to też mi się niezbyt podoba. 

Opublikowano
30 minut temu, dejmian90 napisał:

Kurna i ja już od 3 miesięcy się zastanawiam co robić. Czy próbować rozwijać czy dać sobie na spokój gospodarkę, bo na 12 ha zbyt dużo krów nie utrzymam A płacić po 100 tys za ha to też mi się niezbyt podoba. 

12ha * 2 tys dzierżawy plus etat 3 tys i żyjesz jak król

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v