Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Oczywiście,  tak samo jak możesz być żonaty i mieć kochanke, tylko żeby się wzajemnie o sobie nie dowiedziały

Da radę. 

A z żoną i kochanką to nawet trzy podmioty mogą odebrać 

Tylko musi być jedno konto bo może któraś nie oddać 😂

Opublikowano
kr9292 napisał:

Dnia 6.03.2022 o 09:23, dejmian90 napisał:

Na Podlasiu nie widać zbytnio spadków. Ludzi likwidują ale i powstają nowe duże obory nie na 50 sztuk ale na 150-200.

Odsetki od 1 mln kredytu wziętego na 15 lat już wzrosły ok 1500 zł na msc a to nie koniec. A jak ktoś ma 3, 5 albo 15 mln? Ilu to wytrzyma?

Kto się nie rozwija to się cofa.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, marcianjargit napisał:

Wyjdzie za luty nam mniej jak za styczeń kombinują z parametrami, prezes powinien zejść już ze sceny

Gdzie tam zejdzie prędzej folwark padnie z braku surowca 🤤 parametry grudzień styczeń o 02 do dołu 

Owsa i pszenżyta nie będę im żałował zwłaszcza tym co są na starcie laktacji , śruta rzepakowa 2260 a sojowa 3200 ceny netto jadę na groszku polnym 

a 🤤

🤤

🤤

Edytowane przez GucioJUMZ
Opublikowano
21 godzin temu, piotrek91p napisał:

Na granulki zawsze czekało się 2-3 dni, teraz tydzień ceny szokujące także wydajności to już nie będą rosły 

Ostatnio rozmawiałem z kierowcą z Agrocentrum podczas wyładunku to mówił że kilka dni nie jeździł bo ludzie bardzo mało zamawiają teraz. Każdy schodzi z kosztów. 

Opublikowano

Wczoraj zaryzykowałem i kupiłem 6 ton granulatu (wystarczy na 2 msc) i 4 tony rzepaku pewnie ponad 2 msc więc kupa kasy poszła ale udało mi się juz przekroczyć 28 l od sztuki i trochę szkoda to zmarnować, teraz czekam na ruch Edka, mam nadzieję, że jakoś doceni moje starania. 

• Haha 1
Opublikowano
piotrek91p napisał:

Wczoraj zaryzykowałem i kupiłem 6 ton granulatu (wystarczy na 2 msc) i 4 tony rzepaku pewnie ponad 2 msc więc kupa kasy poszła ale udało mi się juz przekroczyć 28 l od sztuki i trochę szkoda to zmarnować, teraz czekam na ruch Edka, mam nadzieję, że jakoś doceni moje starania. 

Zadbaj o objętośćówki to nie będziesz musiał granulek kupować żeby taką wydajność mieć

Opublikowano
piotrek91p napisał:

teraz czekam na ruch Edka, mam nadzieję, że jakoś doceni moje starania.

Doceni, obniży cenę mleka usprawiedliwiając to rosnącymi kosztami dla mleczarni, wspomnicie moje słowa 👀😉

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tay29 napisał:

Zadbaj o objętośćówki to nie będziesz musiał granulek kupować żeby taką wydajność mieć

To Twoim zdaniem 28l da się zrobić na samych objętościowych? Kukurydza ma 36.5 % skrobi, natomiast pryzma z trawą niestety 14 może 15% ale teraz dorzucam lucerny z beli na paszowóz i mocznik z 200 wzrósł na 300. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v