Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Na giełdzie 1600 a kto Ci tyle zapłaci za nią? Zadzwon na skupy to powiedzą 1100 albo nie biorą i do widzenia

Jeżeli sytuacja się nie unormuje to z dwójką z przodu będą brać w żniwa z pocałowaniem ręki

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Powinien a jest jak jest. Ty większość spółdzielni myśli jak obniżyć a nam się marza podwyżki. Mlekowita podnosiła 4 grosze. Przecież to śmiech . 

Mleczarnie raz na miesiąc rzucą 4-5 groszy, a Orlen 40 groszy  do góry codziennie 😂

5 minut temu, czareczek85 napisał:

Przy tych cenach co tak wystrzeliły to śmiem twierdfzić że litr mleka powinien kosztować minimum 3zł. 

3 zł to dzisiaj powinien kosztować bo po niedzieli to już z 4 pewnie musiałoby być i to netto, ja pierd**e, ja to widze kaplice w tym momencie, wczoraj jak odbierałem towar od mleczarka i zabaczyłem produkty z ruskimi napisami, to aż powietrza nie mogłem złapać, pamiętam jak dziś w 2015/16 jak mleczarki woziły produkty z ruskimi napisami to musiałem obrotówke na pasze brać bo nie było kasy 

• Like 1
Opublikowano

To że szło na rosje to dobrze że mieli rynek zbytu. Dla mnie nieporozumienie to produkcją produktów których nikt praktycznie nie bierze. Np jakieś produkty z burakami czy innymi dziadostwami. Miesiąc w miesiąc przywożą to chu.ostwo w znacznych ilościach. Skoro nie idzie to zamknąć linie w piz.u i już nie trzeba będzie dokładać. 

Opublikowano
31 minut temu, krzychu121 napisał:

To że szło na rosje to dobrze że mieli rynek zbytu. Dla mnie nieporozumienie to produkcją produktów których nikt praktycznie nie bierze. Np jakieś produkty z burakami czy innymi dziadostwami. Miesiąc w miesiąc przywożą to chu.ostwo w znacznych ilościach. Skoro nie idzie to zamknąć linie w piz.u i już nie trzeba będzie dokładać. 

Ja właśnie o tym pisze że wtedy przestały iść produkty na wschód i teraz też 

Opublikowano
11 minut temu, robert1226 napisał:

Produkty na wschód to od wtedy do teraz praktycznie nie szły jakieś małe ilości na Ukraine.

No nie idą do Rosji bo embargo 😀 szły na Białoruś i Ukraine a potem do Rosji 😉 Ukraina serów brała duże ilości 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Produkty na wschód to od wtedy do teraz praktycznie nie szły jakieś małe ilości na Ukraine.

10% produkcji polskich serów szło na Ukraine.

Prezesi spółdzielni nie umieją gospodarzyć poprostu przecież to jest śmiech te ceny, za rok będzie płacz że nie ma co przerabiać i zakłady nierentowne jak się posypią rezygnacje

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano

@XavierNarazie to oddali te 4gr z non gmo, wiec dopiero jest na zero, nie liczac co raz bardziej zaleznej ceny od oszukanych parametrow i slynnej lojalnosciowej. Tak naprawde to odczujemy to wszystko w przyszlym sezonie, bo narazie kazdy jakis zapas paszy ma wyprodukowany po starych kosztach

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kierownik napisał:

no pięknie w 2 dni 80gr w górę ON

dodaj vaty to ponad 8,00 zł litr ON, (Vateusz napiera na odciecie dostaw gazu i ropy od ruskich) nie potrzba wojny u nas i tak zostaniemy rozmontowani ekonomicznie

Edytowane przez Pitekk
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v