Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak mu nie pasi 30 tyś a wolał by 100 do łba do swoich 294 to kiepska matematyka ,a Ty się w ną wpisujesz

chyba że wcale nie chodzi o to by samemu dostać więcej tylko inni żeby dostali mniej-taki polski ścisk d*py

• Like 1
Opublikowano

ja miałem 198 urodzeń od października 2021 bo wtedy przejąłem gospodarstwo, tato miał 354 urodzenia od kwietnia do momentu przejęcia przeze mnie gospodarstwa, złożyłem opinie do projektu rozporządzenia aby w takim przypadku uznano świnie z całego okresu, i ku mojemu zdziwieniu ministerstwo naniosło poprawkę, niestety ja i tak się nie załapię bo w poprawce zapisano że tylko w przypadku przejęcia całości gospodarstwa i udziału w programie młody rolnik, ja przyjąłem gospodarstwo w dwóch częściach najpierw część ziemi w 2017, później resztę hektarów z hodowlą w 2021, młodego rolnika miałem 2017, rozporządzeniu jest zapis że trzeba brać udział w programie młody rolnik i mieć przyznane punkty za przejęcie gospodarstwa w całości. taki zonk mnie to nie dotyczy ale może komuś pomogłem

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, kopin napisał:

jak mu nie pasi 30 tyś a wolał by 100 do łba do swoich 294 to kiepska matematyka ,a Ty się w ną wpisujesz

chyba że wcale nie chodzi o to by samemu dostać więcej tylko inni żeby dostali mniej-taki polski ścisk d*py

Ból d to ty masz nie rozumiesz że jeden będzie miał 201 a drugiemu brakło 6 sztuk i ma 10 koła mniej. Ile klas skończyłeś 

• Haha 2
Opublikowano

cieszcie się że jakiekolwiek pomoc jest, bo gdyby tych pomocy nie było to zapewne na forum byłoby o połowę mniej wypowiedzi, tak to przynajmniej mijający rok można zamknąć na plusie.

PS jestem apolityczny

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, adamn999 napisał:

cieszcie się że jakiekolwiek pomoc jest, bo gdyby tych pomocy nie było to zapewne na forum byłoby o połowę mniej wypowiedzi, tak to przynajmniej mijający rok można zamknąć na plusie.

PS jestem apolityczny

Ja nie chce żeby nam dawali jałmużnę niech jest cena za towar a nie dopłaty. Co Z tych dopłat do nawozów bo ja ich  nie odczułem. Wspomnisz moje słowa w 2024 roku jak zapłacisz za energię i inne rzeczy . Co z tego że ceny zamrozili do wyborów 😁 oczka się otworzą w 2024 . Dziś byłem ubezpieczyć budynki i dom w zeszłym roku 1100 zł teraz 1980 zł i podatek rolny 20% w górę czyli w marcu znów skarbonka 

Opublikowano

i co zrobisz? nic nie zrobisz, w 1990 roku ojciec sprzedał 360 bo miał kupić 914, trafił się kupiec a po dwóch miesiącach zamiast odebrać 914 za te pieniądze kupił oponę do przyczepy. Za Balcerowicza wziął kredyt w lutym na zakup bizona, spłacił go po tygodniu jazdy na usługsch.

Opublikowano
3 godziny temu, bandzior11 napisał:

Ból d to ty masz nie rozumiesz że jeden będzie miał 201 a drugiemu brakło 6 sztuk i ma 10 koła mniej. Ile klas skończyłeś 

pier**lisz głupoty nie będziesz 10tys do tyłu jak ci braknie 6szt piszesz pierdoly pod siebie tak aby ci było wygodniej po prostu nie dostaniesz tego co ci się nie należy 

2 godziny temu, bandzior11 napisał:

Ja nie chce żeby nam dawali jałmużnę niech jest cena za towar a nie dopłaty. Co Z tych dopłat do nawozów bo ja ich  nie odczułem. Wspomnisz moje słowa w 2024 roku jak zapłacisz za energię i inne rzeczy . Co z tego że ceny zamrozili do wyborów 😁 oczka się otworzą w 2024 . Dziś byłem ubezpieczyć budynki i dom w zeszłym roku 1100 zł teraz 1980 zł i podatek rolny 20% w górę czyli w marcu znów skarbonka 

Możesz nie brać tej dopłaty nikt nikogo nie zmusza 

Ciesz się że cokolwiek dostaniesz a nie widzisz w czymś problem że ktoś ma mniej ktoś więcej a pieniędzy dostaniesz tyle samo Chyba że jesteś typowa zlotowa i płaczesz bo sąsiad czy inny dostanie tyle samo a ma mniej ale co się dziwić jak nawozowe płakali suszowe tak samo 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, damianos95 napisał:

pier**lisz głupoty nie będziesz 10tys do tyłu jak ci braknie 6szt piszesz pierdoly pod siebie tak aby ci było wygodniej po prostu nie dostaniesz tego co ci się nie należy 

Możesz nie brać tej dopłaty nikt nikogo nie zmusza 

Ciesz się że cokolwiek dostaniesz a nie widzisz w czymś problem że ktoś ma mniej ktoś więcej a pieniędzy dostaniesz tyle samo Chyba że jesteś typowa zlotowa i płaczesz bo sąsiad czy inny dostanie tyle samo a ma mniej ale co się dziwić jak nawozowe płakali suszowe tak samo 

Po pierwsze to dalej nie czytacie ze zrozumieniem. Szkoda już wdawać się z wami w dyskusje. Po drugie u mnie w okolicy sąsiadów nie ma co mają trzodę a jak się taki znajdzie to i tak ma za mało sztuk. I jak sąsiad ciągnik kupi to idę z nim się napić na kolor i cieszę się że rozwija gospodarstwo. Pozdrawiam wszystkiego dobrego w Nowym Roku. 

Odbije się nam czkawką te dopłaty ja Ukraina. 

Będziemy dalej trzymać trzodę bo co dopłaca ją? 

Opublikowano
1 godzinę temu, katopo napisał:

Ma może ktoś namiar na kogoś kto oferuje zaproszone loszki z  terenu wielkopolski wschodniej? Najlepiej PBZ lub WBP

Ile sztuk potrzebujesz tych loszek? 

Opublikowano

Kojarzycie może z youtube'a gości Niementeam? Oglądałem fragment ich live'a i ogólnie to są takie płaczki że nic im się nie opłaca - wg nich mają prawie 100ha i ledwo wiążą koniec z końcem- ceny zboża masakra, ceny bydła "lepiej nie pytajcie". Ich zdaniem jedyne co się teraz opłaca to świnie (sami nie mają trzody) - "trzoda 8 zł a zboże tanie" 😂 I jeszcze najlepsze - ktoś tam zapytał czy opłaca się gospodarzyć na 10ha, odpowiedzieli że przy takim areale to trzeba do roboty jeszcze chodzić i nieźle zapierdzielać i oczywiście przy tym heheszki. A ktoś inny zapytał czy oni sami chodzą do pracy, to odpowiedź "no gdzie, my jesteśmy rolnikami z krwi i kości" tylko zapomnieli dodać że młody jeszcze rok temu zapieprzał u rolnika we Francji 😂 Ludzie to są hipokryci

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, krilan06 napisał:

Kojarzycie może z youtube'a gości Niementeam? Oglądałem fragment ich live'a i ogólnie to są takie płaczki że nic im się nie opłaca - wg nich mają prawie 100ha i ledwo wiążą koniec z końcem- ceny zboża masakra, ceny bydła "lepiej nie pytajcie". Ich zdaniem jedyne co się teraz opłaca to świnie (sami nie mają trzody) - "trzoda 8 zł a zboże tanie" 😂 I jeszcze najlepsze - ktoś tam zapytał czy opłaca się gospodarzyć na 10ha, odpowiedzieli że przy takim areale to trzeba do roboty jeszcze chodzić i nieźle zapierdzielać i oczywiście przy tym heheszki. A ktoś inny zapytał czy oni sami chodzą do pracy, to odpowiedź "no gdzie, my jesteśmy rolnikami z krwi i kości" tylko zapomnieli dodać że młody jeszcze rok temu zapieprzał u rolnika we Francji 😂 Ludzie to są hipokryci

Szkoda ich oglądać 😁 i innych seplenioków  A Agropolo ma 200 ha i 250 loch cykl zamknięty i opowiada że z ojcem wszystko we 2 kę robią. Nie ma szans przy tylu obowiązkach przy lochach nie wieżę że nikogo nie ma w chlewni jak np oni kosza całymi dniami kukurydzę 

Opublikowano
23 minuty temu, krilan06 napisał:

kojarzę gościa,młody jak jest sezon na kiszonkę z kukurydzy to pierwszy leci do roboty. Często narzekają na bydło że to rogate dziadostwo a chwali się że trzymają blisko 50sztuk

Opublikowano

Youtuberzy to jedna wielka ściema i obłuda,szczególnie ci ok100 k subów,ich świat jest nieraz mocno odrealniony od rzeczywistości,jednemu panu na s..,. Napisałem , że za takie kłamstwa i bajki jakie zamieszcza, kanał powinien być banowany na platformie z automatu🤔

Opublikowano
3 godziny temu, bandzior11 napisał:

😂 przy 10 opłacało by się podwiesić a 1 to chyba kurierem 

Udało mi się znaleźć WBP robione PBZ koło Pleszewa i nie ma problemu że 1 szt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v