Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A mam pytanko bo obiecuja od stycznia na kase za trzode chlewna.i czytalem w necie ze kasa od oznakowanych swin a nie urodzonych a skoro urodzily mi sie 28 marca tego roku a oznakowane byly w kwietniu tzn ze sie nie nalezy ???

Opublikowano
Dnia 14.12.2022 o 07:43, czesio200 napisał:

Ja tam się już nie przejmuje tym. sprzedać i tak nie ma gdzie u nas. Tylko jeden handlarz. Ilości małe są więc świata się nie zwojuje. Jeszcze rok dwa i zamykamy biznes nawet choćby były po 20zl.

Czyżbyś wziął jakieś dofinansowanie z ujni europejskiej i jeszcze tyle trzeba trzymać 🤔

Opublikowano
14 godzin temu, krilan06 napisał:

W zeszłym tygodniu zakład do którego odstawiam przesunął mi odstawę na jutro, dzień przed wigilią przysłał sms-em życzenia świąteczne, a dzisiaj obniżył cenę. Bez komentarza

Mógł chociaż zamrozić ci cenę to nie ty przesunął odstawe ile polecieli 20 gr czy więcej? 

Opublikowano
22 minuty temu, mesi napisał:

Jak myślicie co będzie z ceną koniec stycznia pocztęk lutego wiem że ciężko to przewidzieć ,  będę miał ponad 20 szt do odstawy 

nie wiadomo co będzie za tydzień a co tu myśleć o końcu miesiąca

Opublikowano
24 minuty temu, mesi napisał:

Jak myślicie co będzie z ceną koniec stycznia pocztęk lutego wiem że ciężko to przewidzieć ,  będę miał ponad 20 szt do odstawy 

Krążą pogłoski że pozostaje kwestią najbliższych tygodni powrót na 10zł E, tak ostatnio twierdził człowiek mający spore rozeznanie na rynku trzody, nie ma fizycznie świń na naszym rynku

Opublikowano

Witam 

Chłopaki powiedzcie jak będzie naliczana dopłata do prosiąt jak mam np 296 urodzenia to dostanę równe 30 000 zł czy będą odejmować np jakby było 220 sztuk to tylko 22000 zł nie czaje tego. Dodam że brakuje mi 5 sztuk i było by 10 tys więcej Czy się mylę i dostałbym 30000 zł 

Opublikowano
50 minut temu, bandzior11 napisał:

Witam 

Chłopaki powiedzcie jak będzie naliczana dopłata do prosiąt jak mam np 296 urodzenia to dostanę równe 30 000 zł czy będą odejmować np jakby było 220 sztuk to tylko 22000 zł nie czaje tego. Dodam że brakuje mi 5 sztuk i było by 10 tys więcej Czy się mylę i dostałbym 30000 zł 

Raczej będzie tak czy masz 220 czy 296 dostaniesz tyle samo czyli 30tys ale narazie to muszą ogłosić nabór itd więc wszystko się wyjaśni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v