Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mi tam też na razie nie szkoda. Zobaczymy co będzie w żniwa. Właśnie sprzątam resztki z 1 strychu na przyczepę a na drugim gazowanie się zaczęło. 🐷 Jeszcze się rodzą więc coś im trzeba dać żeby dorosły.

Opublikowano
51 minut temu, turtojs napisał:

mnie by było szkoda tego zboża, wolałbym sprzedać za 1500 i mieć wywalone, przecież Ty przepuszczając je przez świnie sprzedajesz to zboże po 1000 zł albo mniej a gdzie twoja robota ? rozwiń myśl o co Ci chodzi z tymi cenami ?

Warszawskie ceny, łodzkie zarobki. Gdy wjeżdżam do do tego miasta mam jedną myśl ;Łódź kur..!.Jak możesz dostać dobrą cenę jak lokalne ZM, czy młyny i piekarnie konkurują z biedronką w najbiedniejszym   wielkim mieście Polsce. Kto był i żył w Łodzi z  Radomia i w cyrku ,się nie śmieje! 

• Haha 1
Opublikowano

do poniedziałku rusza nabór na dofinansowanie środków do bioasekuracji, czy korzystanie z tego programu jest wiążące i przez pięć lat trzeba utrzymywać trzodę jak w przypadku płotowania? Drugie pytanie, w przypadku stawiania płotu jaka musi być wysokość i wielkość oczek w przypadku płotu z gotowych paneli ogrodzeniowych

Opublikowano

Ale napisali że dopłaty dlatego że rezygnacja w cyklu zamkniętym będzie zagrożeniem bezpieczeństwa żywnościowego w Polsce i że likwidacja w cyklu zamkniętym jest długofalową i że liczą się że nikt już nie wróci do chodowli 

Tylko ile my mamy swoich tych macior 

Opublikowano

Orientuje się może ktoś czy w przypadku skorzystania z dopłaty do loch (1000zł do 10prosiąt) można teraz składać o pomoc na zaprzestanie produkcji ? 

Opublikowano
52 minuty temu, Jakub23 napisał:

Orientuje się może ktoś czy w przypadku skorzystania z dopłaty do loch (1000zł do 10prosiąt) można teraz składać o pomoc na zaprzestanie produkcji ? 

A dostałeś zakaz od weta ? To nie działa tak że chce sobie zamknąć chodowle i dają kasę 

Od weta papieru praktycznie nie ma szans że dostaniesz 

Opublikowano
2 godziny temu, Jakub23 napisał:

Weterynarz z inspekcji mówiła, że wystarczy nie spełniać bioasekuracji i wystawią mi taki zakaz 

Wcześniejsze kontrole przechodzily, a teraz nagle uchybienia uniemożliwiające hodowlę?  Nikt w weterynarii na to nie pójdzie.

Opublikowano
48 minut temu, mesi napisał:

Słyszał ktoś że ma być dopłata do prosiąt 80 zł szt urodzone od 1 kwietnia do końca czerwca,  było w tpr,  w agencji nic nie wiedzą 

Podobno ma być u mnie też nic nie wiedzą ale jak t naczelnik powiedział oni jak dostają pismo że ma być program to dopiero mogą coś mówić 

Opublikowano
15 minut temu, damianos95 napisał:

Podobno ma być u mnie też nic nie wiedzą ale jak t naczelnik powiedział oni jak dostają pismo że ma być program to dopiero mogą coś mówić 

C......j wie w agrobiznes mówili już jakoś w maju o tym i cisza przydało by się 

Opublikowano
1 godzinę temu, mesi napisał:

Niektórzy jeszcze kasy nie dostali z 1 naboru  

Nawozowe dopłaty podobno na koniec roku 

Narazie i tak mam mało urodzeń a program jak ruszy to pewnie +/- polowa lipca

Opublikowano

U nas w cennikach już kombinacje płacili max 7.20 teraz 6.90 bo widzą że w środę może być w górę to na przód trza obniżyć te 0.30 . Mamy zapier. alać za miskę ryżu i nie mieć pieniędzy tylko nimi obrócić . Musi być upadek pieniądza już pomału to jest robione. Dziś 100zł to mała wartość 😁 nie wspomnę o tych 80 do prosiaka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v