Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niby czemu tak mają ściemę robić w sklepach towaru nie braknie nigdzie dowożą najwyżej wszystkie masarnie w Polsce padną , miecha i tak nie zabraknie tylko ktoś na tym zarobi 3 x tyle .

Tak jak wczoraj w programie Dzień Dobry TVN . wszystkie warzywa owoce nie z Polskich sklepów tylko Niemieckie .

To samo z mięsem dostarczą wszystko rynek zbytu będzie w 100 % , zdobyty .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Dnia 31.05.2022 o 16:11, krilan06 napisał:

Co z tego że wprowadzają dopłaty jak niedługo prosiaków  nie będzie miał kto kupować. Kolega ma 50 macior i się zastanawia kto to kupi (w sensie prosięta)

Szukam prosiaka od miesiąca w promieniu 100km od 77-400 i nie ma nic,jeden miał jak zadzwoniłem to na drugi dzień podniósł cenę na 500 za parę a reszta to ogłoszenia handlarzy którzy mogą mieć 

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

Szukam prosiaka od miesiąca w promieniu 100km od 77-400 i nie ma nic,jeden miał jak zadzwoniłem to na drugi dzień podniósł cenę na 500 za parę a reszta to ogłoszenia handlarzy którzy mogą mieć 

To ja kupiłem po 320 za parę i ładne, duże 

Opublikowano

Byłem po wodę mineralną w Biedronce i z ciekawości stanąłem przy mięsie to wszystkie szynki łopatki karczki w promocji kraj pochodzenia Holandia, Belgia Niemcy. Smacznego kupującym, u mnie kolejny kaban dochodzi do swojej wagi. 

• Like 1
Opublikowano

Pomysł z hodowlą i zyskiem 70zl nawet ciekawy. Pasze gotowa a zboże sam sprzedajesz gdzie chcesz i niech zakład płaci. 30sztuk w miesiącu i 2tys jest. Do tego sprzedajesz dobrze zboże, masz obornik/gnojowicę. Muszę mojemu odbiorcy zaproponować.

Opublikowano
1 godzinę temu, MARAKAM napisał:

Byłem po wodę mineralną w Biedronce i z ciekawości stanąłem przy mięsie to wszystkie szynki łopatki karczki w promocji kraj pochodzenia Holandia, Belgia Niemcy. Smacznego kupującym, u mnie kolejny kaban dochodzi do swojej wagi. 

W Biedrze ,to z tych lodówek po otwarciu to smród padliny idzie. Szczególnie na megapakach drobiu. Wieprzowina też często lekko podgnita bywa 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, damianos95 napisał:

Ciekawe skąd te poltusze po 8.5 ? Pewnie jeszcze z dowozem i proszą żeby brac

Idzie żywy tucznik zza Odry i to całkiem sporo, wystarczająco dużo aby utrzymać cenę trochę powyżej 8 zł E

2 godziny temu, soltys48 napisał:

30 parę km od Złotowa[przed Więcborkiem] masz ładne 10 tyg za 340 zł, producent

Opublikowano
16 godzin temu, rollo29 napisał:

W Biedrze ,to z tych lodówek po otwarciu to smród padliny idzie. Szczególnie na megapakach drobiu. Wieprzowina też często lekko podgnita bywa 🤣

Później z łba jak włosy wychodzą to pytają mnie czy nie mam  cielęciny !!!

Opublikowano
Dnia 3.06.2022 o 01:39, Damianek20 napisał:

A 22-554 lub 22-500 ktoś ma lub będzie miał na sierpień kabana do sprzedania ? 

Jaka jest ogólnie cena na żywa wagę ?

Na żywą 6,20 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v