Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
misio3p napisał:

Miałem w Sokołowie to samo, część grupy, która szybciej urosła odstawiona do nich i lipa, średnia mięsność 55,6%. Zmieniłem firmę do której sprzedaję i 2 tygodnie później sprzedałem resztę grupy. Mięsność wróciła w okolice 58-59%. Sam jestem ciekawy, czy przy kolejnych odstawach się to utrzyma.

Żeby była jasność, nie zmieniłem kompletnie nic poza ubojnią ;)

tylko musisz pamiętać, że zawsze te co najszybciej urosną mają słabsza mięsność niż te co idą na końcu

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, turtojs napisał:

tylko musisz pamiętać, że zawsze te co najszybciej urosną mają słabsza mięsność niż te co idą na końcu

Dlaczego tak , 2 razy tylko poubojowo sprzedawałem   tak na żywą zawsze 

Opublikowano
16 godzin temu, adamn999 napisał:

Sokołów zawsze mięsność około 58, ostatnia odstawa 55,5. Widocznie drogie koncentraty nie służą tucznikom.

Może są drogie, a przy okazji okrojone ze składu ;)

• Like 1
Opublikowano

Kumpel ze względu na swoje zdrowie przeszedł kilka lat temu na hotelowy tucz ,teraz jak na paszach zaczęli oszczędzac to na paszy z Car... świnie się zaczęły nawzajem prawie zjadać ,Cuda sie tam działy,przedstawiciele ,weterynarze,ogólnie sajgon i dziesiątki świn  do utylizacji

Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał:

Coraz mniej wpisów w tym temacie - tak samo jak coraz mniej gospodarstw z trzodą, u mnie powiatowa weterynaria zatrudniła 5 nowych pań inspektorek do gnębienia rolników

Na forum Trzoda Chlewna życie całkiem zamarło, więc tutaj jeszcze jest nieźle.

Opublikowano

Lokalna ubojnia. Co sie dziwić że forum zmarło jak hodowców jak na lekarstwo. U mnie na okolicy małych nie uswiadczysz. Ale 3 duzych ma więcej jak kiedyś każdy mial. Takze u mnie sztuki te same tylko hodowcow 90% mniej. 

9 godzin temu, Neveragain napisał:

Gdzie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v