Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tankowanie-butli samochodowej

18 minut temu, mf362 napisał:

Gdzieś słyszałem że jak zrzucali butle z samochodu i jakimś cudem utracili zawór i wypiepszlo w powietrze

Miejskie legendy

Opublikowano
59 minut temu, witejus napisał:

Tankowanie-butli samochodowej

Miejskie legendy

Jak butla bez kołnierza to wystarczy że spadnie na zawór a gdzie poleci butla takim ciśnieniem nie wiadomo. Nie potrzeba wybuchu

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Nie rozumiem na jakiej podstawie wychodzą z taką ceną skoro ja dziś tankowałem butlę autogazem. Przy cenie 3,39 za 75zł daje to 22,1l gazu. Jest to ilość jaką napełniają w rozlewniach.  Więc skąd te 45 zł więcej, przecież to 60% narzutu?

Co poradzę... Każdy po drodze chce się nachapać... Ojciec jak usłyszał mówił żeby cegły kupić i postawi palenisko w kuchni 😂😂😂 

Nie rozumiem na jakiej podstawie wychodzą z taką ceną skoro ja dziś tankowałem butlę autogazem. Przy cenie 3,39 za 75zł daje to 22,1l gazu. Jest to ilość jaką napełniają w rozlewniach.  Więc skąd te 45 zł więcej, przecież to 60% narzutu?

Kurła coś się zwarło. Pardonsik 🙋

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Niedługo taniej będzie bimbru napędzić i palnik na alkohol zrobić🤣

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mądrala napisał:

To i traktor pojedzie  tylko jak się zachowa traktorzysta jak będzię słabej woli 😀

To wypije za silną wolę 😂

Edytowane przez karol091193
Opublikowano

Teoretycznie powinno być 11 kg ale zważyłem kilka butli i jest od 9,5 kg do 10,2 kg.

Opublikowano

A to że waga się nie zgadza to norma🤣 

Ale najgorsze że gaz z rozlewni jest dużo gorszy od autogazu

Opublikowano
47 minut temu, Mądrala napisał:

A tak poważnie nie macie wrażenia że B7 sprzęty palą więcej aniżeli bez bio

Setki razy było to poruszane. W obecnej sytuacji jak kto nie miał wcale zapasu to lepsze B7 ze stacji niż wcale

Opublikowano

Kurła powiem wam że te sprzedawcy i właściciele firm paszowych to pogłupieli od tych podwyżek 😂😂😂 kukurydza mokra kosztowała 840 zł/t w ciągu dnia podrożała na 900 potem 950 a teraz tysiąc i gościu się zastanawia czy nie za tanio sprzedaje 😱😱😱

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, artek27 napisał:

Tankowanie a napelnianie to nie oznacza tego samego? 

tak samo wyprzedzanie i omijanie. wyprzedzać na ciągłej nie wolno. ale jak autobus stoi to ominąć można 😛

Opublikowano

Jest jeden plus tych podwyżek paliw. Ruch na lokalnych drogach praktycznie znikomy. Dziś zrobione ze 400 km i osobówek jak na lekarstwo.  Na drogach praktycznie same ciężarówki i przedstawiciele handlowi. :) 

Największy sknera na okolicy dziś w ciągu dnia obniżył paliwo z 8,4 na 8 zł. Paliwo od tygodnia te same. Info od pracownika stacji 

Opublikowano
7 minut temu, krzychu121 napisał:

Jest jeden plus tych podwyżek paliw. Ruch na lokalnych drogach praktycznie znikomy. Dziś zrobione ze 400 km i osobówek jak na lekarstwo.  Na drogach praktycznie same ciężarówki i przedstawiciele handlowi. :) 

Największy sknera na okolicy dziś w ciągu dnia obniżył paliwo z 8,4 na 8 zł. Paliwo od tygodnia te same. Info od pracownika stacji 

Ja jak jadę trasą to widzę że ruch mały bo praktycznie nikt mnie nie wyprzedza🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Kurła powiem wam że te sprzedawcy i właściciele firm paszowych to pogłupieli od tych podwyżek 😂😂😂 kukurydza mokra kosztowała 840 zł/t w ciągu dnia podrożała na 900 potem 950 a teraz tysiąc i gościu się zastanawia czy nie za tanio sprzedaje 😱😱😱

trzeba było powiedzieć "na twoim miejscu mam kilku chetnych ukrainców z kukurydzą" 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v