Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze to wszystko mi jedno. Nawóz postawię i sobie stoi. Paliwo jest często ciulowe, a teraz każdy żyje chwilą i cuda mogą tam być. Przestawianie, jakiś podciekajacy zawór, ryzyko uszkodzenia pojemnika...

Dziś miałem łeb zaprzątnięty, a z mauzera musiałbym wszystkie ciągniki potankować. I jeszcze pół godziny wszystko wózkiem przestawiać żeby do niego się dostać. Po prostu mi się nie chciało.

Będzie po 15 to i tyle będę musiał zapłacić 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

10 nie będzie

Bo piniędzów nie będzie na 10 za l

tak samo jak nikt miał nawozów po 3000 nie brać

kto nie weźmie paliwa po 10zł to w konia będzie robił i rowerem jeździł 

wolny kraj 

• Like 2
Opublikowano

tak, za duże koszty. Po za tym mam jeszcze towaru z ubiegłego roku na dobre 5-7 ha i co raz mi przywiozą świeżego, bo nie ma komu odbierać.

lotos 7,95 zł, prywatna stacja 8,25.

• Like 1
Opublikowano

I jaka jest dalsza perspektywa gospodarzenia przy tych cenach paliw,nawozów?

Opublikowano

perspektywa jest ... droższa.

1 minutę temu, Krzak napisał:

I jaka jest dalsza perspektywa gospodarzenia przy tych cenach paliw,nawozów?

Opublikowano
34 minuty temu, pawel885 napisał:

tak samo jak nikt miał nawozów po 3000 nie brać

kto nie weźmie paliwa po 10zł to w konia będzie robił i rowerem jeździł 

wolny kraj 

A jak pisałem że koniki do łask wrócą to się każdy śmiał

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

obajtki niech kupują tankowiec albo i ze 3 i ogień do wenezueli po ropkę bez pośredników i do rafineri :D

chu.....a  i tak  by sprzedal po 8 zł nawet jak by tam kupił po 20 dolców za baryłke.

Opublikowano

W naszych czasach powrót do koni był by załamaniem gospodarczym 😂

Są i tacy co by kupili rope za 10 ale jak długo by pociągi... Raczej nie długo 

Opublikowano
2 minuty temu, robercikj100 napisał:

chu.....a  i tak  by sprzedal po 8 zł nawet jak by tam kupił po 20 dolców za baryłke.

to wiadomo że tak, niestety socjal i uchodzcy kosztują.

Opublikowano

Koniki takie drogie w utrzymaniu? Może jakieś rasowce jak u podlasiaków ale chyba nie takie zwyczajne poczciwe kobyłki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v