Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jeszcze 5 lat temu lokalna firma handlowała tylko paliwami z niemiec. Potem weszły te senty i zaczeli wozić Polskie. Pewnie jest jakiś myk prawny.

7,2 B0,

Zostało czekać na cud noworoczny i ceny netto rzędu 6,2-6,3.

Ja takiego dziadostwa nie pamiętam żeby państwowy monopolista okradał własnych obywateli. 

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

@danielhaker ile tych % dajesz bo może i ja bym na swięta poprosił ale nie mniej jak 40 :D 

Zasada od lat jest niezmienna- jeden punkt to 10%. Przy 40% odcina na tydzień, 60% na miesiąc, a przy 100% następuje zgon :P

Ciekawostka, od 9.12 mam zamówione B0 w Szipie po 7,04, dziś dowiedziałem się że do świąt nie dowiozą bo brakuje paliwa. Ciekawe czy cenę utrzymają

• Haha 1
Opublikowano
kibix napisał:

Jeszcze 5 lat temu lokalna firma handlowała tylko paliwami z niemiec. Potem weszły te senty i zaczeli wozić Polskie. Pewnie jest jakiś myk prawny.

7,2 B0,

Ja takiego dziadostwa nie pamiętam żeby państwowy monopolista okradał własnych obywateli. 

nie wiem czego tu nie rozumieć 🤔🤭 podatki 😁 tada 🤪 ciekawe jak będzie cena netto po nowym roku 🤔

są rzeczy i sprawy ktorych nie da się zrozumieć i nawet nie trzeba próbować zrozumieć....

Opublikowano
8 godzin temu, kibix napisał:

7,2 B0,

Bo chłop jest pazerny, wystarczy dać mu parę groszy i poleci na wybory zagłosować na prezesa JK, a że go kroją na paliwie ile wlezie, to nie ważne ...

Opublikowano
18 godzin temu, farmerss34 napisał:

dokładnie . tak sobie policzyłem  w pażdzierniku  w niemczech diesel kosztował 2,18 e/L  u nas 8 zł/L  wczoraj  tankowałem  w De  za 1,77euro   . Także niemcy potrafili zejść prawie 2 zł na litrze  , prawdopodobnie  ,że tańsza baryłka i dolar  , a nasi  ..  ciągną ile się da  z nas

Bo pchają paliwo na Ukrainę więc masz to pokryć, a Niemcy sprzedają sprzęt po normalnych stawkach. Tak się robi biznes. 

B0 7,35 cena z dziś i nie ma gwarancji ceny z dnia zamówienia. Przedstawiciel twierdzi że może być wstrzymana dostawa z uwagi na powrót VAT pełnego a od kwietnia ma być przywrócona jeszcze akcyza 30 gr . 

B7 w Zamościu na mrówce było po ok 7,40 nie wiem jak teraz 

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Bo chłop jest pazerny, wystarczy dać mu parę groszy i poleci na wybory zagłosować na prezesa JK, a że go kroją na paliwie ile wlezie, to nie ważne ...

Nie tym razem, bo podpadli już każemu, kto cokolwiek na wsi jeszcze produkuje.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Niestety i tu muszę się z tobą zgodzić i nadal brnąć że najgorsze co rolników spotkało to PiS u władzy bo to jest partia ANTYrolnicza

Opublikowano
3 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Tu jest spory problem, dlatego Rolnik1973 się śmieje. Część wsi nic nie produkuje poza patologią, zresztą w mieście też. Gdyby tak porównał tych produktywnych i tych pasywnych to mamy wyborców PiSu i wcale ich mało nie ma. Zresztą państwo teraz nie oczekuje aktywności gospodarczej, oni się tym zajmą...

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Kolego a ile jest takich co jeszcze coś produkuje? Bo widzę po swojej okolicy chociaż wiem że to nie jest obraz całego kraju ale jest coraz mniej tej produkcji zwierzęcej. Chociaż może w ilości sztuk jest więcej bo teraz jeden rolnik może mieć więcej niż kiedyś cała wioska.

U mnie już jest tylko 2 producentów zwierzęcych i jeśli ojciec zrobi to co myśli to zostanie jeden. Brat przy wrzucaniu śmieci ma 5 koła ja na magazynie 4 i powiedz mi po co na glebach klasy 4-6 mam się urabiać i coś produkować jak więcej mam z pracy poza rolnictwem

Zamówione dzisiaj 2000 litrów ropy b0 po 7.35 z ceną pewną.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Kolego a ile jest takich co jeszcze coś produkuje? Bo widzę po swojej okolicy chociaż wiem że to nie jest obraz całego kraju ale jest coraz mniej tej produkcji zwierzęcej. Chociaż może w ilości sztuk jest więcej bo teraz jeden rolnik może mieć więcej niż kiedyś cała wioska.

U mnie już jest tylko 2 producentów zwierzęcych i jeśli ojciec zrobi to co myśli to zostanie jeden. Brat przy wrzucaniu śmieci ma 5 koła ja na magazynie 4 i powiedz mi po co na glebach klasy 4-6 mam się urabiać i coś produkować jak więcej mam z pracy poza rolnictwem

Tu muszę przyznać rację u nas na wiosce bydło jest już tylko u mnie. Pole jeszcze obsiewaja ludzie ale i trochę i tych się wykrusza. 

Opublikowano
Dnia 23.12.2022 o 20:07, PAN88 napisał:

Po części się z tobą zgodzę, tak jak napisałeś "jeden rolnik może mieć więcej niż cała wioska". Ale moim skromnym zdaniem, produkcja zwierzęca nigdy w Polsce nie upadnie. Pełno jest młodych napalonych rolników, co myślą że świat zwojują, do tego wymyśla jakiś unijny program dają milion i mają łosia który będzie im produkował wołowinę, wieprzowinę czy drób za pół darmo przez następne 15 lat

Opublikowano
6 godzin temu, Tomek0406 napisał:

Pełno jest młodych napalonych rolników, co myślą że świat zwojują, do tego wymyśla jakiś unijny program dają milion i mają łosia który będzie im produkował wołowinę, wieprzowinę czy drób za pół darmo przez następne 15 lat

👍👍. Dokładnie prowy są wiązaniem pętli dla siebie. Sam wzięłem MR i trzeba było zwiększyć produkcję. No ale przez 5 lat tylko raz trafiłem w cenę i miałem towaru opór (ziemniaki).To był bodajże 2019r w 2020 wiosna widząc co się dzieje bym nie zasadził  tych 7ha no ale ostatni rok mnie wspomniany wyżej MR trzymał. Podsumowując: na 5 lat tylko raz byłem na duży plu

Opublikowano

To coś tam skorzystałeś u mnie dziadki się bali i nie wzięli a już by mina chyba 5 lat od tego programu a bydło jak było tak jest. Teraz żałują . Zawsze jakoś grat nowy by się przydał i wtedy jeszcze tańsze wszystko było . A teraz mamuśka na emeryturę ma iść i już nie może .

14 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

I co Panowie, była mowa że może na święta będzie jakaś promacja czy coś a tym czasem drożeje sobie powoli

Bo pośrednicy chcą zarobić coraz więcej. Prosty przykład jak sobianek chciał mnie wy***ać na nawóz . Miaczyn 5200 za saletrę a Parczew 4700 ta sama saletra ta sama firma . Z paliwem podobnie Orlen lotos 7,76 średnio a ma mrówce 7,4 na pogotowiu na Starowiejskiej 7,56. W Zamościu jest dwa lotosy i na każdym inna cena a odległość 3 km  

Opublikowano

Też nie kupiłem. Już nie będę się wygłupiał przed nowym rokiem.

Stawiam worek ziemniaków że w lutym kupię taniej*

(*nie dotyczy eskalacji konfliktu czy też wszelakich działań plemienia mojżeszowego , mających doprowadzić do wybuchu III WŚ)

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

(*nie dotyczy eskalacji konfliktu czy też wszelakich działań plemienia mojżeszowego , mających doprowadzić do wybuchu III WŚ)

Jak jestes na vacie to raczej masz racje

Opublikowano
5 minut temu, mds212 napisał:

Jak jestes na vacie to raczej masz racje

Nie jestem. Nie opłaca mi się🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Te embargo od lutego nie będzie miało wpływu? Ponoć Putin ma wprowadzić zakaz od 1 lutego na paliwa.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v