Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku lat biorę ON od stałego dostawcy i B0 ma luks i raz wziąłem B7 bo akurat nie miał B0 to ciągniki a nawet samochód były mółowate. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.09.2022 o 09:53, marijusz napisał:

B0  1000 litrów  po wielkich negocjacjach 7.10 dziś zamówione i miał już być ale narazie nie ma .

przy tej cenie baryłki On powinno kosztować w okolicy 5,5 zł 

Ta cena to powinna być i to w dodatku z 23%vatem 

@PRIMO To jak samochodem jedziesz w dalszą trasę , to bierzesz z sobą kanister z ON  B0?, bo na stacjach raczej zerówek nie ma 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
9 minut temu, mysza103 napisał:

Ta cena to powinna być i to w dodatku z 23%vatem 

@PRIMO To jak samochodem jedziesz w dalszą trasę , to bierzesz z sobą kanister z ON  B0?, bo na stacjach raczej zerówek nie ma 

Tankuję do pełna i wio. 😁

Opublikowano

Ja tankuje u jednego gościa co ma swoje stacje. Paliwo wg mnie to z hurtu jest lepsze niż to ze stacji. Najlepsze jest to że w hurcie B7 nikt nie chce kupić tylko każdy woli B0, więc coś jest na rzeczy

Opublikowano
40 minut temu, slawek74 napisał:

na stacjiach też mają lipę kiedyś gdzieś pod otwockiem astrę zatankowałem to strasznie mulasta się zrobiła...

Jak bym sąsiada słyszał. Zalał toyke w stacji krzak, check zapalił się po 10 km... Od tej pory leje tylko vpowera😁

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

Jak bym sąsiada słyszał. Zalał toyke w stacji krzak, check zapalił się po 10 km... Od tej pory leje tylko vpowera😁

Znam ten przypadek na własnej skórze, zatankowałem auto w trasie na powrocie check kolejne tankowanie i po pewnie 80 km check zgasł.

Opublikowano

Moze wiecie albo i nie, to powiem Wam taką ciekawostkę odnośnie tankowania paliwa. Nie zawsze te problemy z checkiem spowodowane są złą jakoscią paliwa. Na prywatnych stacjach zbiorniki są bardzo rzadko czyszczone i ten caly syf ktory sie ostaje na dnie wlasnie robi te problemy. Tak samo nie warto tankowac samochodu zaraz po dostawie paliwa bo tez wir w zbiornikach zrobiony i wszystko pływa. Trzeba poczekac az to sie ostoi.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

*uj z paliwem 🤬 ważne że perła będzie. 🤣😂

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Na perłę już nie sezon

Browar to jak upał to zimne z lodówki

Teraz to już ciepły kompot.

Do czerwca może browara nie być.

A ja lubię  wrzucić piwo w saganek z goronco  wodą i dopiero smakuję.

Paliwo idzie 4 dni mi wierzli bo do sieczkarni kupę idzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Ship 6.85 

B7 czy B0?

3 godziny temu, rex15 napisał:

@danielhakerbedzie jeszcze tanieć, jak myslisz?

Czytałem niedawno że (w takiej średnio dłuższej perspektywie niż najbliższe kilka dni) zbliża się już raczej koniec obniżek, o ile nie stanie się nic pozytywnego na rynku paliwowym. Ponoć na razie większość argumentów jest jednak za wzrostem baryłki

Chiny (drugi na świecie konsument ropy tuż za USA) walczą z covidem metodą twardego lockownu, ale powoli pojawiają się informacje, że chcąc ratować gospodarkę zaczną luzować obostrzenia, a wtedy popyt na ropę wzrośnie

USA planuje odbudowywanie swoich rezerw ropy po ich wiosennym uwolnieniu 

Nadal nie podpisano porozumienia z Iranem w kwestii ustępstwa w programie atomowym w zamian za ropę, a przecież już w III kwartale miały być dostawy z Iranu, który zapewniał że pokryje całą lukę po Rosji (a za 3 miesiące UE wprowadza całkowite emabrgo na putinowskie paliwa)

Część przedsiębiorstw stara się przejść z gazu na ropę

Z drugiej strony na naszym podwórku mamy kurs dolara i on też mocno wpływa na cenę w hurcie. W tamtym tygodniu taniał, w tym tygodniu od poniedziałku wzrósł i tak w sumie się trzyma

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, karol091193 napisał:

Z innej beczki. Stosuje ktoś magnesy neodymowe na filtry paliwowe i/lub hydrauliczne? Za/przeciw??? 🤔

ale na paliwowe w sensie ze w parze z magnesami na przewodach dolotowych powietrza  jako magnetyzery ?

na filtrze hvj da bo filtr blaszany i nie widać skuteczności , może do odstojnika szklanego przykleić ? na hydraulicznym to rzeczywiście zrobiłoby robote

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v