Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisze jak to pisali w cenach nawozu, trzeba było brać na początku lutego 😂 jak było taniej, ja kupiłem prawie 2000 l, na dziś jestem ze 4 tys do przodu 👍

• Like 4
Opublikowano

Ja 3 tyś, to jestem 6 do przodu 😅 

Benzyny do auta tylko nie nakupiłem ☹

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

co nie zmienia faktu że na całe życie się nie najesz. ale puki co nie muszę latać po CPN i szaleć.

Dokładnie co będzie to będzie nie ma co panikować. 

1 minutę temu, danielhaker napisał:

Tylko 6km? Blisko masz :) Ja 13km do najbliższej

To gdzie Ty stacjonujesz?😮

Opublikowano (edytowane)

ja tez miałem zakupione na cały rok na jesieni ale złozyłem wniosek a oni mi wyliczyli ze jeszcze 400l mogę kupić bo widocznie coś podniesli czy stan bydła cały czas inaczej i dokupiłem 400l na cpn b7, mf i ursusy przepalą te b7 .

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

napisze jak to pisali w cenach nawozu, trzeba było brać na początku lutego 😂 jak było taniej, ja kupiłem prawie 2000 l, na dziś jestem ze 4 tys do przodu 👍

Ja podobnie tylko 1,80 x 1900L. Kupiłem w styczniu zbiornik 2,5 tys litrów (6600 zł) z myślą o tym że za parę miesięcy wróci podatek, bo tak to zawsze w beczki lałem. I się zastanawiałem czy dobrze robię na gospodarstwo moich rozmiarów a obecnie już jestem 3400 do przodu na tym zakupie i ropą nie muszę się przejmować przez najbliższe półtora roku. Tak samo saletrę w listopadzie po 2860 brutto kupiłem i nie żałuję. Jak to mówią, taniej już było.

• Like 1
Opublikowano
d4rek napisał:

4 godziny temu, Bercik92 napisał:

W kolnie.?

Był ktoś ciągnikiem na cpn'ie jakiś limit, bo zbiornik 400l waga 11t za 50l to ciapkiem tylko 😁

Ja byłem wczoraj, podjechałem pod dytrybutor TIR na orlenie i weszło mi 280 litrów. Nikt nie miał problemu na stacji

Opublikowano

U nas handlarze i rekiny łukowskie pojadoo, a za 450 to jeszcze i dupe wyliżo 🤷‍♂️

Opublikowano

to niech jadą , u nas kombajnów trochę jest a i tak ludzie się niecierpliwią 

przetrzymaj pszenicę kilka deszczy to w plecy z parametrami i co to z tego 

50zł zaoszczędzą a 400 stracą 

Opublikowano
2 godziny temu, marjanmeme napisał:

Nikt z was nie kupuje ropy w hurcie żeby takie cyrki na stacji odwalać? Ropa będzie tylko po 8zl. Już w zeszłym roku we wrześniu mi w hurcie powiedzieli "do końca roku 2021 6zl a do końca 2022 8zl" ale to było jak jeszcze o wojnie nie było mowy

Hurt u nas PŁN wielkopolska nie dostępny, po prostu mówią że nie mają dostępu do paliwa i cysterny stoją.

Opublikowano (edytowane)

po mojemu orlen chce wyciąć konkurencję , pisałem wcześniej że 1lutego na orlenie było 2gr taniej jak u dostawcy 

po co mają dorabiać pośredników skoro mają rozbudowaną sieć stacji w całym kraju i każdy może się tam zatankować 

nie ma konkurencji nie ma przekrętów paliwowych

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
danielursus3p napisał:

U nas handlarze i rekiny łukowskie pojadoo, a za 450 to jeszcze i dupe wyliżo 🤷‍♂️

gdzie Ty masz te rekiny ,,łukowskie,, ? 😁 raczej mysłowskie 😁

Opublikowano

Dzisiaj Kowalczyk gadał że ludzie zupełnie niepotrzebnie kupowali w czwartek 24.lutego paliwo, zupełnie nieracjonalne zachowanie wg niego. No debil, paliwo podrożało już 1,50zł ale dla niego to nie problem

• Like 3
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Będą Rekiny jak ropa będzie 16 zeta - wojna się szybo nie skończy jak NATO za odrę nie wróci , Władek grozi już jednemu z członków NATO .

co Ty znowu wymyślasz... tak ludzie powiedzą "nie zbieram w tym roku zboża bo paliwo drogie" 

masz Ty wyobraźnię 

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, slawek74 napisał:

gdzie Ty masz te rekiny ,,łukowskie,, ? 😁 raczej mysłowskie 😁

To handlarze, tam w twoim kierunku też się biją nieźle, który taniej 😅

Opublikowano
29 minut temu, pawel885 napisał:

co Ty znowu wymyślasz... tak ludzie powiedzą "nie zbieram w tym roku zboża bo paliwo drogie" 

masz Ty wyobraźnię 

Czy powiedziałem że nie zbieramy bo paliwo drogie , tylko ze normalności nie będzie prędko .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v