Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, maciej napisał:

mając gospodarstwo na VAT można kupować paliwa nieograniczone ilości ? i odliczać pełny VAT ? np przy 30 ha 5 tys litrów

ja kiedyś dostałem pismo dlaczego MAŁO paliwa zużywam na tyle hektarów ile mam... hahaha

Opublikowano
14 godzin temu, Adam86 napisał:

Wychodzi 166l/ha w wg. GUSU było 125l/ha. Jeśli miałbyś kontrolę( czego nie życzę) i trafisz na osobę która coś wie o rolnictwie to ciężko będzie się wytłumaczyć.

Przecież ja mam zużycie blisko 200L na ha bez żadnych machlojek. Jak masz bydło to tak wychodzi. Praca w oborze. Trawy kilka razy zbierane. Poplony itd

Opublikowano
andzin napisał:

Tomex nie a skąd ta firma? Piotrans wiarygodny?

z Komarówki biorę kilka lat

robi57362 napisał:

andzin napisał:

Jakie opinie o firmie Piotrans z Wisznic? Cena z dzisiaj z Szip 5.82zł/l brutto B0

długi czas juz biore nigdy nie bylo problemów

raz to z miesiąc mi wieźli i nie dowieźli

Opublikowano
andzin napisał:

hm dopiero kupilem swój zbiornik i ni jak nie moglem dokladnie zmierzyć a i te przeplywomierze w zbiornikach potrafia miec spore odchylki.Powiem tak w mauzerze zawsze bylo ponad miarę 1000 l przy zamowieniu tys. A po drugie nie sądzę żeby tak latwo mogli oszukiwać

Sławek u mnie zawsze byli tego dnia co mialo być raz nawet o 21 przywiózł

Opublikowano

zamówione 2 000l

zalane 1975 w temp 0

na WZ napisane rozliczenie 2 000 w temp 15 stopni

kilka stron wcześniej był poruszany ten temat

B O w piątek - 5,72  Petrodm

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jaka ona ciemnożółta?

a nie zwracałem uwagi. auto do pełna i trochę do traktora w banieczki. jutro uleję w coś i zrobię fotkę.

Opublikowano (edytowane)

ropa z Radzynia Panie.

butelka trochę zaciemnia. piękny przezroczysto zielonkawy kolorek.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

A co ze zwrotem akcyzy w 2022? Do końca maja obowiązuje ta niby obniżka akcyzy, stawki zwrotu będą pomniejszone o tą obniżkę czy nie?

Kuźwa jak te tarcze się skończą to będzie 8zł, po grudniowej obniżce już nie ma praktycznie śladu, zdejmą VAT i koniec lutego znowu dobije do ok 6zł...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v