Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, schabomił42 napisał:

Wiem,że to śmieszne...

To obrazuje gdzie my jesteśmy, nie mniej wyrzutów sam do siebie, ale wszyscy to mamy. Wydarzeniem jest w tej chwili wypłata socjalu.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Chcę podać potas na trawy i lucerny wiosną. Mam do wyboru sól potasową albo korn-kali. Składem nawet mi bardziej pasuje korn-kali ale pytanie czy nadaje się ona do wczesnowiosennego wysiewu na użytkach zielonych?

Opublikowano
8 godzin temu, michal1993 napisał:

Chcę podać potas na trawy i lucerny wiosną. Mam do wyboru sól potasową albo korn-kali. Składem nawet mi bardziej pasuje korn-kali ale pytanie czy nadaje się ona do wczesnowiosennego wysiewu na użytkach zielonych?

Korn kali, potas w formie takiej jak sól potasowa i siarka z magnezem jako kizeryt bardzo dobrze przyswajalny.

Opublikowano
8 godzin temu, michal1993 napisał:

Potas fosfor magnez na lucerne można śmiało sypać po ostatnim pokosie

Opublikowano
8 godzin temu, Bugii napisał:

A miałeś dostać 5 czy 10 tys??

Tak wy***ali dużo bo złożyli do h*ja wniosków , a ile nie złożyło bo nie wiedzieli .

Jak  by wszystkim dali , to by było 1 zł .

Teraz popatrz jak rolnicy lubią socjal .

Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Teraz popatrz jak rolnicy lubią socjal

Popatrz jak socjal jednoczy ludzi, ci co chwalą PIS i ci co plują na PIS i ci którym się należał i ci którym się nie należało zgodnie złożyli wnioski.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

ale ile kłótni przy tym komu się nie powinno należeć??

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

Popatrz jak socjal jednoczy ludzi, ci co chwalą PIS i ci co plują na PIS i ci którym się należał i ci którym się nie należało zgodnie złożyli wnioski.

To tak samo jak z 500 + 13 i 14stką doją i szczują za razem .

13 minut temu, Pafnucy napisał:

ale ile kłótni przy tym komu się nie powinno należeć??

W mojej okolicy coś słyszeli ale mały procent to składał , pewnie jak by było w wersji papierowej to wniosków by była masa i faktycznie 1 zł by wyszło , nie ma co chodzić i gadać że się wzięło bo zawiść ludzka nie zna granic .

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie ma co chodzić i gadać że się wzięło bo zawiść ludzka nie zna granic .

ja ile mogłem, tak namawiałem by składali.

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Nie potrzebnie bo byś więcej dostał

a nie patrzyłem tak na to. skoro przysługuje. składaj. sporo osób nie wiedziało że powinno składać. dopiero jak zaczęli przedłużać to większe zainteresowanie.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.12.2022 o 14:56, marian7k napisał:

korn kali 2820 w agroloku = jet gdzieś taniej?

To jest cena w detalu i z dostawą u nich?

Edytowane przez friz
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Wszystko spłacimy z nawiązką nie ma nic darmo jeszcze troszkę i zboża wrócą do cen z 2020 a Heniek powie "po co magazynowaliście ?przecież ja żartowałem powiedziałem to w primaaprililis  ale w telewizji puścili a opóźnieniem kwartalnym - na poważnie zagłosujecie na PIS i wszystko wam wybaczymy"

• Like 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v