Polecane posty

3 godziny temu, konteno napisał:

jak ta jego kochanka się nazywa ? ma ktoś namiary ? 

A co chcesz do niej podbić 🤔🤭

v11    622
43 minuty temu, marek1977 napisał:

A w czym tkwi fenomen że kawa mielona jest tańsza od ziarnistej?.

Bardzo proste- kawa ziarnista musi być wyższej jakości bez połówek ćwiartek itd. a do mielonej co wrzucą to zmielą a ludzie zaparzą 

• Like 1

Wiadomość z agroFakt.pl

konteno    1129
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co chcesz do niej podbić 🤔🤭

ale ty ma refleks , normalnie jak z twoimi dotychczasowymi  inwestycjami przed przyczepą 

2 minuty temu, konteno napisał:

ale ty ma refleks , normalnie jak z twoimi dotychczasowymi  inwestycjami przed przyczepą 

Człowieku ja tu nie siedze cały czas , mam jeszcze swoje prywatne życie 

konteno    1129
Napisano (edytowany)

to tym bardziej wypadałoby doczytać resztę konwersacji a nie wyrywać komentarze z kontekstu tym bardziej że już wcześniej było wyjaśnione

Edytowano przez konteno

Łukaszek    694

komento

nie tłumacz się każdy wie że marzą Ci się jej brązowe koronkowe majtki.

• Like 1

melon10641    1101

Dobra mniejsza o kochanki itp. 

Ktoś tutaj na forum kupił mocznik że wschodu? Jak jego granulacja? Jest jakaś firma co nie chce przedpłaty? 

STIG13    657

I pytanie czy ktoś oddawał próbkę do analizy na zawartość ;)

• Like 3

12 minut temu, konteno napisał:

to tym bardziej wypadałoby doczytać resztę konwersacji a nie wyrywać komentarze z kontekstu tym bardziej że już wcześniej było wyjaśnione

Ty bierz się za tą co mówiłeś kiedyś i zetora dostaniesz a nie za jakimiś kochankami innych się rozglądasz

melon10641    1101
3 minuty temu, STIG13 napisał:

Teoretycznie pewnie już przedstawiciele azotów już to zrobili. Byliby idiotami gdyby przepuścili taka okazję gdyby jakiś nawóz nie miał swoich % to świetna antyreklama dla importu. 

No ale nic mnie nie zdziwi :)

STIG13    657

Te ,,krajowe" to też mam ochotę oddać w tym roku do analizy ;) 

robi57362    2097
STIG13 napisał:

bylo pisane tu wielokrotnie mocznik musi miec minimum 46 N inaczej nie bylby mocznikiem. Zwykle za wschodu mial z lekka górka zeby nikt sie nie czepial

• Like 1

jesli pomoglem kliknij fajne

konteno    1129
Napisano (edytowany)

córkę sołtysa z somsiedniej wioski ? a dziękuję , zapierdol nie dla mnie , ja nie rolniczy , swego mi starczy

z resztą , miastowe ładne i zadbane jakieś przyjemniejsze dla oka 

sam po swojej z resztą to potwierdzisz

Edytowano przez konteno

v11    622
2 minuty temu, robi57362 napisał:

bylo pisane tu wielokrotnie mocznik musi miec minimum 46 N inaczej nie bylby mocznikiem. Zwykle za wschodu mial z lekka górka zeby nikt sie nie czepial

Też tak myślałem że tylko w okolicy 46% i z przykrością stwierdzam że się myliłem 

melon10641    1101
1 minutę temu, v11 napisał:

Też tak myślałem że tylko w okolicy 46% i z przykrością stwierdzam że się myliłem 

Mógłbyś jaśniej bo nie zrozumiałem? Z przykrością stwierdziłeś, że.mial dużo mniej czy dużo więcej? 

v11    622
2 minuty temu, konteno napisał:

córkę sołtysa z somsiedniej wioski ? a dziękuję , zapierdol nie dla mnie , ja nie rolniczy , swego mi starczy

z resztą , miastowe ładne i zadbane jakieś przyjemniejsze dla oka 

sam po swojej z resztą to potwierdzisz

Jak się brzydsza zestarzeje to niewiele się zmieni- a jak piękność się zestarzeje niekiedy nie można patrzeć" Jak mówią każda potwora ma swego adoratora" .A pomijam fakt że z nielicznymi  wyjątkami piękność nie idzie w parze z rozumem i warto się zastanowić czy  wybrać piękną i głupią czy odwrotnie (i jak tu nawiązać do nawozu -chyba tylko że i jedna i druga coś tam wyprodukuje )

5 minut temu, melon10641 napisał:

Mógłbyś jaśniej bo nie zrozumiałem? Z przykrością stwierdziłeś, że.mial dużo mniej czy dużo więcej? 

Uzyskanie ciut  bardziej stężonego wymaga energii  A mniej stężony też da się wyprodukować celowo 

Mocznik występuje w postaci białych granulek. Jako nawóz stosuje się go na wszystkich glebach, z wyjątkiem gleb o bardzo wysokim odczynie kwaśnym, zasadowym lub gleb świeżo zwapnowanych; pod wszystkie rośliny uprawy polowej, użytki zielone, rośliny warzywnicze, kwiatowe, drzewa i krzewy owocowe oraz trawniki. Można stosować w formie oprysku drobnokroplistego. Znajduje również szerokie zastosowanie jako reduktor w procesie selektywnej redukcji katalitycznej, służącej oczyszczaniu spalin. Produkowany jest przeważnie w stężeniach 45%, 40%, 35%[17]. Mocznik jest też stosowany do produkcji preparatów AdBlue. Stosowany również na lotniskach do odladzania powierzchni manewrowej statków powietrznych (pasów startowych, dróg kołowania)

konteno    1129

@v11  sory za off top ,  chętnie telenowelę o "d*pie Maryni" ciągnąłbym w innym temacie ale wystrczy mi tego co marecki wyjaśnił, to inni robią dalej spam

melon10641    1101

A wiecie może jakie ceny mocznika na świecie? Dalej trend spadkowy? Coś się ciekawego dzieje z gazem? Nie mam nic azotów kupionych a przydaloby się cos kupić w styczniu czy lutym.

marekdron    12

Mocznik z importu pakowany w  porcie w Szczecinie . Mocznik do portu przypływa luzem. Pakowany jest już w Polsce . Wiadomości od kierowcy który mi przywiózł mocznik  i czekał na załadunek.

Raptus902    111

Kupiłem tego 3.5 tony w bb po 500 kg towar czysty i nie zbryla się.

Bercik92    2008
1 godzinę temu, marekdron napisał:

Mocznik z importu pakowany w  porcie w Szczecinie . Mocznik do portu przypływa luzem. Pakowany jest już w Polsce . Wiadomości od kierowcy który mi przywiózł mocznik  i czekał na załadunek.

Ciekawe czy ma jakieś straty azotu...

KlimekPL    775

Jakie u was ceny azotów? Słuchy mnie dochodzą, że niby mocno tanieje ale przydałoby się jakieś konkretne potwierdzenie, gdzie i za ile.

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj