Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ty jestes taki tepy czy takiego udajesz

Porownujesz mozna rzec dwie rozne cywilizacje, to porownuj sie w cywilicacji watykańskiej a nie muzułmanskiej gdzie nasi jezdza teraz o rope i gaz blagac 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

kościół był zawsze za zacofaniem narodu

W Rosji Radzieckiej przez ponad 80 lat rządzili ateiści, czy rosjanie są najbardziej postępowym narodem?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

Czy ty jestes taki tepy czy takiego udajesz

Porownujesz mozna rzec dwie rozne cywilizacje, to porownuj sie w cywilicacji watykańskiej a nie muzułmanskiej gdzie nasi jezdza teraz o rope i gaz blagac 

To co najpierw piszesz że kościół ma wpływ na politykę tylko w Polsce, a jak ci napisałem że różne kościoły mają wpływ na politykę prawie na całym świecie , to znowu piszesz że inne wiary cię nie obchodzą. A jak ktoś w Polsce jest innej wiary to do kogo ma się porównywać ?

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał:

W Rosji Radzieckiej przez ponad 80 lat rządzili ateiści, czy rosjanie są najbardziej postępowym narodem?

Kościół prawosławny ma się dobrze w Rosji , nawet dużo lepiej u nich z wiarą niż u nas . Mniejszy wpływ zachodu .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, pawelek98 napisał:

Właśnie gdzie my żyjemy ? Prawda? Czyż nie w miejscu do modlitwy jest uprawiana polityka? 

A może nie? Wątpię? co ksiądz powie święte

Nie w dzisiejszych czasach, ksiądż to nie atorytet, u nas 35-40 %  ludzi chodzi do kościoła, wierzy może z 20 %, w mieście jeszcze mniej

Opublikowano

Podobno ma być taniej ,ale jak wyjdzie nie wiadomo, według mnie do wiosny wielkich wachań nie będzie, 

Opublikowano
23 godziny temu, DamianRolnikSkup napisał:

taki kurs wywrotką 750 zł i od ręki znajdziesz, niestety króciaki się cenią 

Ile mogą policzyć za wywóz wywrotki kukurydzy mokrej, odległość w jedną stronę 18km?

Słyszałem o cenach 600-800zł za taką odległość, trochę to śmieszne..

Opublikowano
10 minut temu, Unexpected napisał:

Ile mogą policzyć za wywóz wywrotki kukurydzy mokrej, odległość w jedną stronę 18km?

A Ty ile byś wzioł, 

Opublikowano

zadzwoń do normalnej firmy usługowej i pewnie w 4 stowkach bez łaski się zmieścisz. 

kruszywa mi po 7 zł za km liczyli ostatnio za patelnię. 

Opublikowano
33 minuty temu, miwigos napisał:

Podobno ma być taniej ,ale jak wyjdzie nie wiadomo, według mnie do wiosny wielkich wachań nie będzie, 

Ja myślę że następne obniżki które możemy poczuć to będą w okolicy maja

• Like 2
Opublikowano

w firmie usługowej to za 400 stówki to nawet Ci sprzętu nie odpalą haha. no chyba że jest przyczepa przeładowcza i skup bez kolejek i bedziesz mial z 5 takich kursów na dniówkę to może by i pojechali

• Like 5
Opublikowano
34 minuty temu, Unexpected napisał:

140km w jedną stronę 1800zł.

Opublikowano
46 minut temu, Unexpected napisał:

mi kolega za 20 km w jedna stronę wziął 400 zł ale to w październiku

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Unexpected napisał:

Nikt za darmo nie pojedzie. Ja Ciągnikiem za taki kurs brałem 400zł 2 przyczepy 6t . Jak komuś nie pasuje niech sam wozi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v