Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak suszowe to dla wszystkch , wjak ma się dać to dla wszystkich lub nikomu.Taka jest filozofia życia.

Ardanowski ni chce już być  ministrem rolnictwa bo go wywalili przez tą 5 dla zwierząt.

Myślałem o tym co założył hektar wiedzy i ze na niego zagłosuje, I pisałem z nim a on ze nie chce skoczyć jak Lepper.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Strongman napisał:

Z kim nie rozmawiam na Podlasiu to każdy za PO bo mu się przykróciło.I wcale bym się nie dziwił ze PO wygra przez za tą cenę nawozów, gdzie to państwowe i powinna być regulacja ceny i wszyscy źli ze muszą przez tą cenę utrzymywać resztę społeczeństwa i nie kupują taka jest prawda.

nie wygra, beton na wschodzie Polski mocny. 

Teraz mamy taki czas że czy się stoi czy się leży 5 tys. się należy. Ilu jest takich co kupili ziemie żeby przejść na krus. Oszukują zus i jeszcze łapy wyciągają po dodatki. Suszowe powinno być dla tych co realnie ponieśli straty a nie dla każdego. Patologia goni patologie. 

mem dla odstresowania

pis_w_pigułce.jpg

• Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

Możesz opisać jaki jest tego mechanizm?

17 godzin temu, Agrest napisał:

Tak? To ile podatku odprowadzi w tytoniu i alkoholu?

A ile podatku farmer odprowadzi w paliwie, środkach ochrony, nawozach?

Chyba we wnioskach jest podpunkt z oświadczeniem, że nie korzystałem/korzystałem z pomocy. Więc jest wykluczone podwójne finansowanie tego samego

W jaki sposób?

Ilu osobom taki farmer pośrednio zapewnia pracę kupując masę paliwa, nawozów, oprysków, części, czy nawet korzystając z licznych usług?

Wszystko  zalezy na co wydaje zarobione pieniadze ,ale pewnie Stach sie w wiekszosci przypadków nie pomylił SIĘ , jest cel nadrzędny jak zapewnienie taniej zywnosci czy ogólnie zapewnie tejze żywnosci . Mozna sobie porównać kwota łaczna jaki stanowi % wydatek na rolnictwo a jaki udział rolnictwo ma w PKB   . Udział w PKB rolnictwo ma 3 % a wydatki raczej przekroczą po dodaniu wszystkich danin  3 % wzgledem budzetu Polski więc wniosek jest prosty .

Opublikowano

Na cyfrach proszę a nie na jakiś pokrętnych dwagacjach  Rolnik posiadający 100ha wydaje w ciągu roku 0,6 mln PLN. Pisowski lump chlejących wódę wyda 30 tys. W jaki sposób  ten drugi odprowadzi do budżetu tyle samo lub jak pisał Stach świniopas nawet 10x więcej  jak wspomniany rolnik?

• Haha 1
Opublikowano

U mnie też  kiedyś w regionalnym banku gdy się  chciało coś wypłacić to kasjerka na głos podawała kwotę jaką ma się na  koncie i czy wypłacamy całość , po telefonie do centrali banku skończyło się piłowanie mordy i teraz na karteczce  piszą ile jest na koncie .

• Haha 1
Opublikowano

Ulman 

co z tego że ty wydajesz dużo ????????? jak na  to co wydajesz uskładali się inni , a ty wiecznie beczysz boś głąb

podejrzewam że sobie doopy nie wytrzesz bez odliczenia podatku , bo tacy są właśnie ci najwięksi podatnicy hahahh jak się nie da odliczyć papieru to palcem

Opublikowano

Wcześniej było napisane - palacze i alkoholicy. Oczywiście tylko ci którzy z akcyzą towar kupują.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Wcześniej było napisane - palacze i alkoholicy. Oczywiście tylko ci którzy z akcyzą towar kupują.

Przed wojną przy Hrubieszowskich marketach ukraińcy handlowali fajkami i vodką a teraz nie ma tego dlaczego? Teraz całymi wózkami towar wykupują szczególnie żarcie czyżby u nich brakło czy ceny u nas niższe?

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, VonVegans napisał:

Fajki to chyba jedyny produkt którego inflacja nie ruszyła😅

Moje co palę poszły ostatnio o 50 gr. ale od nowego roku akcyza o 10 % plus inflacja to i 2 zł więcej może się zrobić a to już nie będzie do zniesienia finansowo .

Sprzedawca w kiosku mówił że papierosy wg. innych produktów zdrożały najmniej .

Opublikowano
5 minut temu, matek89121 napisał:

Perła chmielowa poszła z 2.1 do 2.8 to nie do zniesienia , dojdzie chyba do tego że trzeba będzie przestać pić .

3,60 zł  w lokalnym sklepie. Wódka taniej już wychodzi niż Perła .

Opublikowano

wrócę do zmianowania, czytając te wszystkie wytyczne wydaje się,że pszenica i rzepak www chodzą w jedną grupę jedynie przy ekoschematach. Wymagane jest tam nie więcej niz 65proc uprawy zbożowej, gdzie jako zboże traktuje się również rzepak oraz kukurydzę. jeśli chodzi o spełnienie 65 proc uprawy głównej w dkr 7, to tutaj bierze się pod uwagę grupę botaniczna, a więc kukurydza,rzepak, pszenica to różne uprawy.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Na cyfrach proszę a nie na jakiś pokrętnych dwagacjach  Rolnik posiadający 100ha wydaje w ciągu roku 0,6 mln PLN. Pisowski lump chlejących wódę wyda 30 tys. W jaki sposób  ten drugi odprowadzi do budżetu tyle samo lub jak pisał Stach świniopas nawet 10x więcej  jak wspomniany rolnik?

Ty sobie jaja robisz ? Jak kwotowo mozna przedstawić wyliczenia dalsza dyskusja jest bezsensu .

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

to napisz kto według ciebie daje na te podatki?

Nie wiem czy zeczywiscie zapytałes czy się ze Stachem droczysz .

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Przed wojną przy Hrubieszowskich marketach ukraińcy handlowali fajkami i vodką a teraz nie ma tego dlaczego? Teraz całymi wózkami towar wykupują szczególnie żarcie czyżby u nich brakło czy ceny u nas niższe?

Teraz papierosy bez akcyzy są w większości wiejskich sklepów sprzedawane na umówione hasło.

Czasami celna robi nalot , coś znajdą, wlepią mandat i proceder kwitnie od nowa.

Kiedyś policja w charakterze świadka przesłuchiwała miejscowego mało ogarniętego pijaczka. W trakcie zapytał czy może zapalić. Wyjął faje bez banderoli.

Po przesłuchaniu go odwieźli i powiedzieli żeby poszedł i im kupić paczkę tańszych fajek. I sprawa się rypła🤣

Opublikowano

Mieszkam przy granicy z Rosja. Obecnie nikt nie sprzedaje rosyjskich papierosów . Można kupić papierosy które ktoś produkuje w stodole , ale nie rosyjskie. Nie wiem jak wyglads sytuacja w miejscowościach przy Ukrainie . Kiedyś papierosy sprzedawali i w domach i sklepach . Policja oraz straż graniczna doskonale wiedziała bez pijaczków kto sprzedaje i gdzie tylko bez zgłoszenia nikt nie interweniował . 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v