Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak myślicie.... warto w tym roku siać kizeryt na pszenicę  czy może to jest właśnie to co lepiej sobie odpuścić? Azot mam tak aby podać ok 130kg czystego N. Więcej nie będzie. A co z wapnowaniem ? Od kilku lat kupuje 1-2 łódki rocznie wapna Kujawit. Było ok 1850 zł auto teraz jest ok 2500 zł. A Wy na czym oszczędzacie ?

Opublikowano
VonVegans napisał:

No chłopy grzać zelówy i ogień z bloków startowych bo szykuje się potężny zastrzyk gotówki😆🤯

Screenshot_20220119-211851.png

😂😂😂😂 hah potężny niechby ponad połowę zapotrzebowania w Polsce rolnicy kupili w żniwa i zostało po nowym roku 1mln ton do wykupu i do nich bedą dopłaty to dadzą 140zł do tony 😂😂😂👍

Opublikowano (edytowane)

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/sejm-nie-zgodzi-sie-na-doplaty-do-nawozow-i-rekompensaty-za-upadle-firmy-skupujace,115102.html

Tu jest napisane jak zagłosuje PiS na najbliższym posiedzeniu sejmu. To chyba już tyle w kwestii dopłat do nawozu. Czy ma ktoś coś do dodania?

PS

Proszę ne wstawiac tutaj jakiś linków że jakiś GS napisał pismo gdzieś o dopłaty w kwocie 500 , 700 czy 1000 zł do tony nawozu czy hektara!

Edytowane przez kulczer
błąd
Opublikowano

ale jak to niesamowicie działa na elektorat 😂

kolejna pomoc rządu, a za peło nie było, nie było też takiej potrzeby, ale to już mało ważne. 

ja każda ich wielką pomoc zawsze przeliczam  przez 36 milionów i zawsze to jakieś grosze wychodzą, a krzyku że ło ojojoj I jeszcze trochę 😂

Opublikowano

Bo kupili😀, a tak na poważnie jak by os wprowadzali to znowu będzie nie dostępności i potem będzie pincet do góry i wyjdzie się na zero. Co będzie prowadzić następstwa o których nie będę się rozpisywał

Opublikowano
40 minut temu, HF86 napisał:

ale jak to niesamowicie działa na elektorat 😂

kolejna pomoc rządu, a za peło nie było, nie było też takiej potrzeby, ale to już mało ważne. 

ja każda ich wielką pomoc zawsze przeliczam  przez 36 milionów i zawsze to jakieś grosze wychodzą, a krzyku że ło ojojoj I jeszcze trochę 😂

Ruscy ewakuują rodziny dyplomatów z Ukrainy plus gaz wstrzymany na luty więc na ciekawe czy Putin myśli żeby nas zalać nawozem. Raczej ma inne rzeczy na głowie

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, wyrebski1 napisał:

A co to myślisz, że dostaniesz dopłatę do nawozu, bo kupisz na końcu, a ci co kupili wcześniej to niby czemu nie dostaną!?

A niby czemu mają dostać! 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

kasa mu też potrzebna. muszą wyssac kasę z europy w drogim gazie albo nawozach. 

Opublikowano
6 minut temu, wojak1986 napisał:

Ruscy ewakuują rodziny dyplomatów z Ukrainy plus gaz wstrzymany na luty więc na ciekawe czy Putin myśli żeby nas zalać nawozem. Raczej ma inne rzeczy na głowie

Czyżby ostatnia chwila na zakup ON?🤔

Opublikowano

Wystarczy sobie zamknąć oczęta i wyobrazić co by było gdyby obecnie rządziła ekipa TWN z Donaldem na czele ... masakra.

Rząd nie produkuje nawozów i jedyne co może to obniżyć podatek wat. A te baje o jakiś dopłatach, niby jak by to miło wyglądać ... jeden kupił nawóz w sierpniu, drugi we wrześniu, następny w grudniu, każdy zapłacił inna cenę, a kolejny jeszcze nic nie kupił i  ... jak to zrobić by było sprawiedliwie ... nie da się bo zawsze ktoś będzie poszkodowany. Każdy podejmuje decyzję kiedy kupuje nawozy sam i za swoje decyzje ponosi odpowiedzialność także finansową. Ja nie kupiłem wcześniej nawozów wiec pewnie teraz grubo zapłacę. Jedyne co mi zostało z zeszłego roku to jakiś nawóz dolistny na rzepak z jakieś 15 litrów i inny stały w worku też do rzepaku ... Mam jeszcze jakieś resztki śor :D Kupi się o połowę mniej nawozu i na tym się skończy.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@tracer z dwojga złego wolałem rudego, mimo że na jednych i drugich nie głosuję i nie głosowałem, wczoraj jeden pisior zaczą się ze mną kłucić w skepie jak to dobrze za pisu bo dajom, myślałem że dojdzie do rękoczynów i z góry mu zapier.. albo kolanem w pusty kaczy łep wywale.

3 godziny temu, HF86 napisał:

kasa mu też potrzebna. muszą wyssac kasę z europy w drogim gazie albo nawozach. 

akurat ruskie mają rezerwy kasy w odróżnieniu od europy więc wszystko jest możliwe 

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja czekam tylko nie wiem czy dobrze robię.

Superfosfat zamówiony tylko czekam na obniżkę vat😁

Opublikowano
7 minut temu, tracker napisał:

Wystarczy sobie zamknąć oczęta i wyobrazić co by było gdyby obecnie rządziła ekipa TWN z Donaldem na czele ... masakra.

Rząd nie produkuje nawozów i jedyne co może to obniżyć podatek wat. A te baje o jakiś dopłatach, niby jak by to miło wyglądać ... jeden kupił nawóz w sierpniu, drugi we wrześniu, następny w grudniu, każdy zapłacił inna cenę, a kolejny jeszcze nic nie kupił i  ... jak to zrobić by było sprawiedliwie ... nie da się bo zawsze ktoś będzie poszkodowany. Każdy podejmuje decyzję kiedy kupuje nawozy sam i za swoje decyzje ponosi odpowiedzialność także finansową. Ja nie kupiłem wcześniej nawozów wiec pewnie teraz grubo zapłacę. Jedyne co mi zostało z zeszłego roku to jakiś nawóz dolistny na rzepak z jakieś 15 litrów i inny stały w worku też do rzepaku ... Mam jeszcze jakieś resztki śor :D Kupi się o połowę mniej nawozu i na tym się skończy.

Wyłącz to tvp i wlacz myślenie.. co tu się dziwić Panowie, że każdy w mieście się z nas śmieje jak tacy niektórzy bezmyślni są

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v